Gemeente Maasgouw


Thorn - Grachtenfestival aan de Maas

Op zondag 19 augustus 2007 vindt de zesde editie plaats van het Grachtenfestival aan de Maas. In een privétuin van een monumentenpand en de historische Abdijkerk spelen verschillende ensembles die een dag eerder op het Amsterdamse Grachtenfestival optraden.

Middagconcerten om 14.00 uur en 15.45 uur
De middagconcerten zijn in twee reeksen verdeeld en beginnen om 14.00 uur en 15.45 uur. Dit jaar wordt het openingsconcert verzorgd door pianist Dimitar Dimitrov op de tuinlocatie en door percussievirtuoze Ji Hye Jung in de Stiftskerk. Na het eerste concert is een pauze waardoor een andere locatie kan worden bezocht. Om 15.45 uur treden vervolgens Duo Sekhuis/Lankhoorn (tuin) en Duo Capriola di Gioia (Abdijkerk) op. Elk concert duurt circa 1 uur.

Slotconcert in het historische centrum van Thorn Het Grachtenfestival wordt om 17.30 uur afgesloten met een gratis toegankelijk openlucht-slotconcert op de Wijngaard, aan de voet van Stiftskerk van Thorn. De voltallige Harmonie St. Michaël van Thorn speelt onder leiding van dirigent Heinz Friesen een zomers programma, met medewerking van soliste Ji Hye Jung en solisten uit het eigen orkest.

Entreeprijzen en reserveren
De entree voor elk middagconcert bedraagt Eur. 15,00 per persoon, inclusief consumptie tijdens de pauze. De prijs voor twee concerten bedraagt Eur. 25,00. Reserveren (gewenst) is mogelijk via de website www.grachtenfestival-thorn.nl. Hier vindt u tevens het complete programma. Dagverkoop geschiedt vanaf 12.00 uur in een speciale informatiestand in het voormalige gemeentehuis aan de Wingerd (het plein naast de Abdijkerk). Bij slecht weer is voor de tuinconcerten en het slotconcert voorzien in alternatieve locaties op loopafstand.

Thorn - Grachtenfestival aan de Maas wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Limburg, de gemeente Maasgouw, CIS Group, Speesen, Adams Muziekcentrale en Rabobank Maas en Leudal.
* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00