ProRail

Persbericht

10-08-2007

Nachtelijke werkzaamheden langs Randstadspoor

Na de sloop van het westelijke spoorviaduct ter hoogte van het Onderdoor, wordt in de nacht van zondag 19 op maandag 20 augustus begonnen met het intrillen van damwanden. Tussen 19 augustus en 11 september wordt elke week gedurende vier nachten hieraan gewerkt. De damwanden worden geplaatst aan de westzijde van het spoor ter hoogte van de parkeerboerderij bij het gemeentehuis tot het in aanbouw zijnde cultuurcentrum bij de Slinger, met uitzondering van het Onderdoor. Het plaatsen van damwanden is noodzakelijk om te voorkomen dat de spoorbaan tijdens de werkzaamheden gaat verschuiven. Als de damwanden zijn ingetrild worden ze vastgezet met betonnen ankers. Deze ankers houden de damwand op zijn plek. Na het intrillen en vastzetten van de damwanden wordt eind september gestart met het afgraven van de grond en het aanbrengen van de funderingen.

Overlast

Het intrillen van damwanden vindt in de nachtelijke uren plaats om het reguliere treinverkeer niet te hinderen. De geluidsoverlast die met het intrillen gepaard gaat zal gering zijn.

Meer informatie en standaard werktijden

Voor de meest actuele informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website:
www.prorail.nl/randstadspoorÂ
De standaardwerktijden aan het spoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 â 19.00 uur. Indien er vragen zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel 030 6392 611 (tijdens kantoortijden) of naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000 (buiten kantoortijden).