RTL Group

Ordinaire Vlaamse meiden in nieuwe reeks 'Van Del tot Dame' bij RTL 5

Niet alleen in Nederland en Groot-Brittannië lopen er vloekende, boerende en dronken meisjes rond. In het programma Van Del Tot Dame bij RTL 5 worden vanaf zondag 19 augustus acht wilde, Vlaamse meiden opgevoed tot keurige dames. Een team van experts in etiquette en welsprekendheid heeft de moeilijke taak om van deze losbollen nette dames te maken die zich onberispelijk gedragen. Slot Pietersheim is het internaat waar de ordinaire Gwendy, Sabrina, Els, Nathalie, Jessy, Purdey, Conchita en Evilyn de kneepjes van het verfijnde leven wordt bijgebracht.

De meiden, met een voorliefde voor ongezond eten, een overmaat aan drank en luidruchtige feesten, worden onderworpen aan een strenge training met bijbehorende regels; ze krijgen een uniform, moeten hun piercings verwijderen en krijgen een algemeen rook- en alcoholverbod. Dit is voor sommige dames een heftige confrontatie met hun verleden.

Tijdens hun verblijf op het internaat leren ze hoe je een champagneglas vasthoudt, welke jurk gedragen wordt op een cocktailparty en welke wijnen je schenkt bij een vijf-gangendiner.

Iedere week worden de nieuw geleerde kwaliteiten van de meisjes getoetst en geëvalueerd. Het meisje dat de minste vooruitgang boekt moet het internaat verlaten. Na zes weken blijft de ultieme dame over.

Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf zondag 19 augustus 2007, tussen 19.30 en 20.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Smit persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718977 of karin.smit@rtl.nl.