Plan Nederland

Nederlandse `youth leaders' onderzoeken geweld in El Salvador

Nederlandse `youth leaders' onderzoeken geweld in El Salvador

Actie voor en door jongeren tegen geweld wereldwijd!

14 augustus 2007 - Vertegenwoordigers van zeven jongerenorganisaties in Nederland vertrekken 19 augustus naar El Salvador om inzicht te krijgen in de problematiek rondom geweld tegen kinderen. In opdracht van de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland en de Nationale Jeugdraad gaan zij in gesprek met jongeren aldaar en bezoeken projecten om na terugkomst aandacht te vragen voor dit probleem.

Eén op de drie kinderen in El Salvador heeft te maken met geweld. Huiselijk geweld, geweld op straat, moord of seksueel geweld. Professor Pinheiro heeft in opdracht van de VN een internationaal onderzoek uitgevoerd over geweld tegen kinderen. Hieruit blijkt onder andere dat wereldwijd jaarlijks 53.000 kinderen overlijden door moord, 150 miljoen meisjes en 73 miljoen jongens te maken hebben met seksueel geweld.

Na terugkomst vragen de jongeren aandacht voor dit onderbelichte probleem. Zij doen dan aanbevelingen aan de Nederlandse politiek en mobiliseren jongeren om iets aan de problematiek te doen.

De jongeren die met de reis meegaan zijn:
Ali Al-Jaberi (jongerenvertegenwoordiger van UNESCO), Erik Thijs Wedershoven (voormalig jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties),
Dwight Oldenhof (United Netherlands),
Rachida Abdellaoui (Marokkaanse studentenorganisatie TANS), Wieke Vink (Youth Board Plan Nederland),
Ronald Bakker (Scouting Nederland) en
Jouke Krabbenborg (Jonge Socialisten in de PvdA)

Er zal dagelijks een weblog worden bijgehouden. Deze is dan te lezen op de Rap Around the world website.
---