Kinderen worden opgevangen in een speciale box

donderdag 12 juli 2007

Voor scholen die geen ruimte hebben voor buitenschoolse opvang is een box naast de school wellicht een oplossing. Het enthousiasme is niet overal even groot, maar in Ridderkerk wordt de eerste box binnenkort geplaatst.


SALZA Kinderopvang, dat dagarrangementen met buitenschoolse opvang aanbiedt aan 19 scholen in Ridderkerk en Zwijndrecht, laat 19 augustus de eerste box plaatsen bij OBS De Reijer in Ridderkerk.

De zogenaamde BSO-box is tijdelijke huisvesting voor maximaal 5 jaar die naast de school wordt geplaatst. In deze periode kan een permanente oplossing worden gerealiseerd. Het gebouw is bestemd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De box is verkrijgbaar in diverse afmetingen: ca. 36 m² als groepsruimte voor 10 kinderen en ca. 72m² voor een groep van 20 kinderen. De bouwsystemen zijn schakel- en stapelbaar en verkrijgbaar als eenheid of houtelementengebouw. De box voldoet aan alle bouw en veiligheidsvoorschriften: er is aandacht besteed aan veiligheid, klimaatbeheersing, lichtinval en akoestiek om verzekerd te zijn van een prettig kindvriendelijke verblijfsomgeving voor de BSO.

Het is mogelijk BSO-box te kopen of te huren. Kinderopvangorganisaties kunnen voor de financiering van de koop en/of inrichting onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op een borgstelling van het Waarborgfonds Kinderopvang.

Klik hier voor meer informatie over de box. Zie het origineel