KNHS


Nationale Tuigpaardendag zeer succesvol
19 augustus 2007

Tijdens de KWPN Paardendagen stond op zaterdag 18 augustus de Nationale Tuigpaardendag op het programma. Onder toeziend oog van een zeer groot aantal toeschouwers werd er in vele rubrieken gestreden om de titel.

De keurmerrie Udalburga (v. Manno) van f/g Cees van Dijk in handen van Kees van der Maat zette haar beste beentje voor in een spannende Finale der Nationale de Greet Bergstra Bokaal. En dit deed ze niet onverdienstelijk, want net als in 2006, maar toen in handen van Annelies van Dijk, won ze. Cees van Dijk werd tevens uitgeroepen als Fokker van het Jaar 2007. Wizkids Gonda (v.Patijn) van Ritsema Sierbestrating werd door Derk Jan Mekkes in deze finale om de titel Topsportmerrie van het Jaar tweede. Henk Hammers reed de elitemerrie Taunita (v.Manno) van Joop van Wessel naar de derde plaats.

Zeldine (v.Manno) van Ronald Kouwenhoven was de beste driejarige. Zij is een volle zus van Talos en gefokt door Piet Lelieveld. Bij de tweejarige merries werd Anna (v.Sander) van f/g familie Schilder kampioen. De best dravende Alfred (Unieko x Koblenz) van de Zilfias Hoeve kwam op kop bij de tweejarige hengsten aan de hand. Fokker is H.H.J. Tonnaer.

Het ereklasse paard Kosmos (v.Fabricius) dat door Hanneke Mekkes wordt uitgebracht voor de familie Grol werd Tuigpaard van het Jaar 2007. Waldemar (v.Patijn) van de combinatie Van Manen/ Linjus b.v. /H.C. Vonk won overtuigend in handen van Thomas van der Weiden de eerste wedstrijd in het kader van de Mitsubishi Hengstencompetitie. Saffaan (v. Fabricius) van Marcel Ritsma won de allereerste Manno Trofee. Bij de junioren was het Nadia Verhoeff die aan de leiding ging met Torpedo (v.Ganges).

Meer informatie en uitslagen op www.kwpn.nl