Ingezonden persbericht

Nick de Bruijn maakt 19 augustus Rotterdam onveilig!

ROTTERDAM, 12 augustus 2007 - Autocoureur Nick de Bruijn geeft zondag 19 augustus een demonstratie met zijn International Formula Master-bolide. De twintigjarige Vlaardinger raast in het voorprogramma van het evenement Bavaria City Racing door de straten van Rotterdam.

De voorgaande twee edities bezochten enkele honderdduizenden mensen het autosportspektakel. In het hoofdprogramma vinden onder meer demonstraties plaats van het ING Renault F1-team, maar ook Christijan Albers jaagt zijn Spyker F1-bolide over het Rotterdamse asfalt. Tevens is Champ Car-held Robert Doornbos van de partij en test Jeroen Bleekemolen de nieuwe livery van A1 Grand Prix Team Nederland bij het publiek.

De raceklasse waarin Nick de Bruijn uitkomt, de International Formula Master, is een gloednieuwe eenzitterklasse die racet in het bijprogramma van het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens. De bolides beschikken over 250 pk sterke motoren en rijden snellere rondetijden dan de Formule 3. Alle races worden bovendien uitgezonden door Eurosport.

Nick de Bruijn: "Het wordt een weerzinwekkende ervaring om de mogelijkheid te krijgen om door de straten van Rotterdam te blazen, waar ik normaal gesproken gelijk een bekeuring krijg! Ik kijk enorm uit naar dit spektakel en ik zal het toegestroomde publiek zeker niet teleurstellen."

Nick de Bruijn wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Formtech en Momo Racewear.

--


Ingezonden persbericht