Ingezonden persbericht

Chris van der Drift geeft demonstratie tijdens Bavaria City Racing!

Rotterdam, 12 augustus 2007 - Chris van der Drift scheurt zondag 19 augustus door de straten van zijn eigen woonplaats. De 21-jarige Rotterdammer neemt met zijn International Formula Master-bolide deel aan de warming-up van het evenement Bavaria City Racing.

Het autosportspektakel wordt dit jaar voor de derde maal gehouden in het centrum van Rotterdam. De verwachting is dat er net als bij de voorgaande edities enkele honderdduizenden mensen getuige zijn van de spectaculaire demonstraties. In het hoofdprogramma racet onder meer Christijan Albers met de Spyker F1 over het smalle stratencircuit en geeft Robert Doornbos een show weg met zijn Champ Car-bolide. Ook A1 Grand Prix Team Nederland is aanwezig en toont haar gloednieuwe livery met Jeroen Bleekemolen achter het stuur.

De International Formula Master is een nieuwe eenzitterklasse die racet in het bijprogramma van het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens. De bolides beschikken over 250 pk sterke motoren en rijden snellere rondetijden dan de Formule 3. Van der Drift houdt zich stevig staande in deze enorm competitieve serie en scoorde met zijn team JD Motorsport reeds een overwinning en diverse podiumplaatsen.

Chris van der Drift: "Ik kijk hier heel erg naar uit omdat de laatste twee edities erg spectaculair waren en ik had de wens om op een dag ook daar te rijden. Nu is het eindelijk zo ver en het lijkt mij heel gaaf om door mijn eigen woonplaats te scheuren. En met de vele toeschouwers zal dat een speciaal gevoel geven. Ik kan niet wachten!"

Chris wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Valvoline, National Meats Ltd, BMW Ekris en Momo.
--