Politie Groningen

Zondag 19 augustus 2007

Provincie Groningen, 19-08-2007

Groningen: vrouw geslagen na aanspreken ongewenst gedrag

Een 20-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht van haar fiets getrokken en vervolgens geslagen. De vrouw had een groepje mensen op de Grote Markt aangesproken op hun gedrag. Het groepje stond op een fiets te springen. De vrouw loopt door en stapt op haar fiets. Ze wordt er even later echter vanaf getrokken en geslagen door meerdere personen. Ook haar 20-jarige vriend krijgt een aantal klappen. Het groepje gaat vervolgens weg en neemt de fiets van de vrouw mee. De politie weet even later drie personen aan te houden: een 19-jarige vrouw, een 15-jarig meisje en een 18-jarige man, allen uit Groningen. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: aanhouding dankzij cameratoezicht

De politie werd zaterdagnacht dankzij cameratoezicht geattendeerd op een vechtpartij in de Oosterstraat. Het is onduidelijk wat precies de aanleiding is geweest, maar meerdere personen waren aan het duwen en slaan. Uiteindelijk werden vier personen aangehouden. Alle vier kregen ze een bekeuring voor vechten op straat.

Groningen: aanrijding auto-bus

Een 41-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagochtend gewond geraakt. De man had op de Eemsgolaan in Groningen geen voorrang verleend aan een bus die van de busbaan kwam. Een aanrijding was het gevolg. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de personenauto als de bus moesten worden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: diefstal accus brommobiel

Onbekenden hebben aan de Berkenlaan in Groningen accus van twee brommobielen gestolen. Beide voertuigen stonden in een afgesloten ruimte. De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen donderdag en zaterdag. De eigenaren doen aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht een 25-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man werd gecontroleerd op de Korreweg in zijn woonplaats. Hij bleek onder invloed van 1,75 promille alcohol. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Die moet vaststellen of de man onrechtmatig in Nederland verblijft.

Appingedam: auto in sloot

Een 20-jarige automobilist uit Appingedam is zaterdagochtend met zijn auto in de sloot beland. De man reed over de Heiliggravenweg en wilde linksaf de Solwerderweg oprijden. Hierbij zag hij een van rechts komende auto over het hoofd. Een botsing met een 20-jarige automobiliste uit Appingedam was het gevolg. De man maakte nog een stuurcorrectie, waardoor hij in een naastgelegen sloot tot stilstand kwam. Beide bestuurders zijn met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Middelstum: uitstekende messen maaikorf

Een 44-jarige man uit Stedum heeft zaterdagmiddag twee bekeuringen gekregen. De man reed met een landbouwtractor over de Florastraat in Middelstum. Op de tractor was een maaikorf gemonteerd. Hierdoor werd het voertuig te breed en dit was niet gemarkeerd of voorzien van een ontheffing. Bovendien waren de messen van de maaikorf niet afgeschermd. Dit geeft een extra gevaarlijke situatie bij een eventuele aanrijding. Voor beide feiten maakt de politie proces-verbaal op. De maaikorf moest per aanhanger verder vervoerd worden.

Zevenhuizen: vier aanhoudingen na gewelddadige fietsdiefstal

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier jongens uit Groningen, 15-17 jaar, aangehouden. Het viertal had een 18-jarige man uit Zuidlaren mishandeld. Vervolgens waren ze er met zijn fiets vandoor gegaan. Het viertal werd door de politie in de omgeving aangetroffen, maar drie wisten in eerste instantie te ontkomen. Op aanwijzen van de surveillancehond konden ook de andere drie later worden aangehouden. Ze waren nog in het bezit van de fiets. Het viertal is ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl/Veendam: rijbewijs alcomobilisten ingevorderd

Een 50-jarige automobiliste uit Delfzijl moest zaterdagmiddag op het Camperlicht in haar woonplaats haar rijbewijs inleveren. De vrouw werd gecontroleerd op rijden onder invloed. Een blaastest had een F tot gevolgd. Dat betekent een alcoholpromillage van 1,5 promille. Een ademanalyse op het bureau kon echter niet met goed gevolg worden afgelegd. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De vrouw mocht het bureau te voet verlaten.

Ook een 55-jarige automobilist uit Veendam moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Hij reed over de Jakob Bruggemalaan in zijn woonplaats. De man bleek bij controle onder invloed van ruim 2 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Winschoten: auto op de kop op spoorwegovergang

Een 25-jarige automobilist uit Emmer-Compascuum is zaterdagavond met zijn auto over de kop geslagen. De man raakte aan het Garst in Winschoten een stoeprand en vervolgens een spoorwegpaal. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam op de spoorbaan tot stilstand. Alle drie inzittenden konden op eigen kracht de auto verlaten. Eén jongeman is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Het treinverkeer was enige tijd gestremd. De auto is weggesleept.

Aduard: zoon gooit ramen ouderlijk huis in

Een 37-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden. De man had aan de Schoolstraat in Aduard bij zijn ouderlijk huis negen ramen ingegooid. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: aanhoudingen vernield bushokje

De politie heeft zaterdagnacht drie jongemannen, 16-18 jaar, uit Blijham aangehouden. Een getuige had gezien dat het drietal aan de Blijhamsterweg in Winschoten een bushokje had vernield. De politie kon de drie even verderop aanhouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.