Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 19-08-2007

Aanhouding na mishandeling en vernieling

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdagochtend 17 augustus een 32-jarige Amersfoorter aangehouden die zonder duidelijke aanleiding een 31-jarige plaatsgenoot op zijn borst heeft gestompt.

Het 31-jarige slachtoffer liep rond 08.00 uur over de Hellestraat, toen hij de betreffende man op zich af zag komen. Vervolgens bleef de man schuin voor hem staan en sloeg met zijn rechterarm plotseling tegen de borst van de andere Amersfoorter. Het slachtoffer liep hierop direct naar het politiebureau om aangifte te doen. Toen de politie op zoek ging naar de verdachte, bleek deze in de tussentijd bovendien een personenauto te hebben bekrast. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij is voorgeleid.

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERFOORT Op vrijdagochtend 17 augustus heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een pand aan de Pothstraat.

De 41-jarige eigenaar wilde het pand laten zien aan een nieuwe huurder, aangezien de vorige huurder zijn afspraken niet nakwam. In het pand trof hij een grote puinhoop aan en hij kreeg het vermoeden dat er een hennepplantage in het pand zat. De gealarmeerde politie trof achter in het pand achter een zelfgemaakte schuifdeur inderdaad een plantage aan met in totaal 253 planten. Er zijn nog geen verdachte aangehouden.De planten zijn inmiddels in beslag genomen en vernietigd.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Tijdens een verkeerscontrole op de Heiligenbergerweg op vrijdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.00 uur heeft de politie bij een verkeerscontrole 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en éénmaal voor niet handenvrij bellen.

Veelpleegster aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag 17 augustus heeft de politie een 35-jarige inwoonster van Soesterberg aangehouden op de Noordewierweg vanwege winkeldiefstal. Het winkelpersoneel had gezien dat de vrouw in de winkel een aantal artikelen vanuit haar mandje in haar tas stopte. Bij de kassa rekende zij deze artikelen niet af. Bij haar aanhouding door de gealarmeerde politie, bekende de vrouw bovendien in een andere winkel ook artikelen te hebben weggenomen. De verdachte bleek een bekende veelpleegster te zijn. Zij is overgebracht naar de politiebureau, waar zij is voorgeleid. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

AMERSFOORT Op zaterdagochtend 18 augustus rond 09.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos op de A-28 in de richting van Amersfoort ter hoogte van de afrit Soesterberg.

De 21-jarige Engelse bestuurster uit Huddersfield reed de afrit af de snelweg op. Hier reed zij erg dicht op haar Duitse voorganger. Toen deze 30-jarige bestuurder uit Potsdam moest remmen, klapte zij er achterop. Door het ongeval liep de Britse een dusdanige klap op, dat zij nekklachten had. Hierop is zij met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen liepen schade op.

Man aangehouden vanwege mishandeling, vernieling en plegen van verzet

AMERFOORT Op zaterdagmiddag rond 17.00 uur heeft de politie een 34-jarige Amersfoorter aangehouden op het Euterpeplein.

De politie ging af op de melding dat er gevochten zou worden door twee mannen op het Euterpeplein. Daar aangekomen bleek de 34-jarige verdachte ruzie te hebben gehad met zijn vriendin. Hierbij had hij haar geslagen. Een 28-jarige plaatsgenoot zag dit gebeuren en probeerde het tweetal uit elkaar te halen. Vervolgens heeft de verdachte hem geslagen en gebeten. De politie besloot de ruziemaker hierop aan te houden, maar de verdachte reageerde bijzonder agressief. Ondertussen was er een flinke oploop onstaan van mensen op straat.

Bij zijn aanhouding gaf de verdachte een flinke trap tegen de politieauto waardoor deze beschadigd raakte. Ook in het politiebureau bleef de man zich verzetten. De man is ingesloten en kreeg een proces-verbaal vanwege mishandeling, vernieling en plegen van verzet bij aanhouding. In het kader van het zogenaamde weekendarrangement blijft de man het gehele weekend ingesloten.

Diverse alcoholcontroles

AMERSFOORT Op zaterdagavond 18 augustus en de daaropvolgende nacht heeft het Verkeershandhavingsteam van Politie Utrecht alcoholcontroles gehouden op verschillende locaties in Amersfoort: op de Daam Fockemalaan, de Amsterdamseweg, de Heiligenbergerweg en de Hogeweg. Het hoogstgemeten aantal ug/l was 525, bij een 49-jarige inwoonster van Amersfoort die met haar auto over de Hogeweg reed. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.