Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 19 augustus 2007
Opmerkingen ( geen

Geleen; jongen gewond bij steekpartij.

Een 15-jarige jongen uit Geleen is gisterenmiddag op de Jos Klijnenlaan in zijn woonplaats gewond geraakt bij een steekpartij.
Op de skatebaan, waar het slachtoffer met enkele vriendjes was, kwam het tot een handgemeen met een 14-jarige jongen uit Vlijtingen (B). Deze trekt dan een mes en steekt daarmee het slachtoffer in zijn buik, waarna hij vlucht. Met behulp van onder andere de politiehelikopter, die in de buurt was, werd een zoekactie naar de voortvluchtige verdachte gestart. Later in de middag kon de 14-jarige in een woning in Geleen aangehouden worden. Het slachtoffer is met een buikwond overgebracht naar het ziekenhuis en moet daar nog enkele dagen ter observatie blijven. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.

Maastricht; man beroofd van zijn tas maar krijgt deze terug.

Op de Franciscus Romanusweg in Maastricht is gistermiddag een 17-jarige inwoner van het Duitse Adenau beroofd van zijn tas. Een passant, heeft hem geholpen zijn tas terug te krijgen.
Het slachtoffer, dat op een bank aan het water zat, werd aangesproken door twee jonge mannen. Plotseling sloeg één van de mannen hem achter op zijn hoofd. Vervolgens probeerden zij zijn tas, die hij bij zich had, weg te nemen. Toen het slachtoffer deze niet wilde loslaten, sloegen en trapten de mannen hem. Uiteindelijk lukt het ze de tas van de Duitser weg te nemen en rennen ze weg. Het slachtoffer zet dan de achtervolging in en enkele straten verder ziet hij dat een passant één van de daders, diegenen die er met de tas vandoor ging, vasthoudt. De politie heeft de verdachte, een 23-jarige man uit Maastricht, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man uit Adenau kreeg zijn tas met inhoud terug en kwam er met enkele schaafwonden vanaf.

Hoensbroek; gewonde bij steekpartij.

Een 47-jarige man van Poolse afkomst is afgelopen nacht in een woning aan de Pannenberg in Hoensbroek ernstig gewond geraakt bij een steekpartij.
Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen en heeft enkele ernstige steekwonden in zijn rug, borst en arm. Hij is niet in levensgevaar. In de woning van het slachtoffer werd een 30-jarige man, eveneens van Poolse afkomst aangehouden, die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de steekpartij.
De aanleiding en toedracht zijn nog onduidelijk. De politie is meteen een onderzoek gestart.

Brunssum; twee personen vernielen auto's.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen, in de leeftijd van 16 en 23 jaar, uit Heerlen aangehouden. Ze werden ervan verdacht in die nacht een tiental personenauto's op de Spoorstraat in Brunssum vernield te hebben.
Getuigen belden de politie met de mededeling dat er twee personen buitenspiegels van auto's afgetrapt hadden. De 23-jarige verdachte kon direct aangehouden worden. De andere, die was weggerend, werd enige tijd later in de omgeving opgepakt. De jonge mannen werden overgebracht na het politiebureau en zijn na verhoor en opmaken van proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Heerlen / Windraak; dronken bestuurders.

Een 51-jarige vrouw is in haar woonplaats Heerlen op de Doctor Poelsstraat in de nacht van vrijdag aangehouden omdat ze te diep in het glaasje gekeken had. Ze bleek meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt en ze moest haar rijbewijs inleveren.

In Windraak hield de politie afgelopen nacht op de Windraak een 32-jarige man uit Heerlen aan die zelfs vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek dat hij nog een straf had openstaan. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; harddrugs en wapen aangetroffen

De politie heeft gisteravond vijf personen aangehouden in een woning aan de Meendaal in Maastricht op verdenking van handel in en bezit van verdovende middelen. Hierbij is een hoeveelheid hard- en softdrugs, alsmede wapentuig in beslag genomen.

Het gaat om vijf mannen uit Heerlen, Maastricht, Utrecht en België en zijn respectievelijk 44, 36, 22, 25 en 24 jaar oud. De aangetroffen partij drugs bestaat uit enkele zakjes cocaïne, heroïne en hennep. In een voertuig van één van de verdachten werd een stroomstootwapen en een busje met gas aangetroffen. De twee Belgen en de man uit Heerlen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld, de Maastrichtenaar en de man uit Utrecht zijn in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Landgraaf; rookwaren ontvreemd.

Bij een inbraak in een drogisterij aan de Vivaldipassage in Landgraaf is afgelopen nacht een partij rookwaren ontvreemd. Via een noodruit, naast de toegangsdeur kwam men de winkel binnen. De politie stelt een onderzoek in.

Simpelveld; dronken bestuurder veroorzaakt schade.

Een 33-jarige automobilist uit Sittard heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brokken gemaakt toen hij met zijn auto in de greppel langs de Nijswillerweg in Simpelveld belandde. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Door zijn manoeuvres bracht hij schade toe aan een maisveld. Deze schade zal hij aan de boer vergoeden. De politie legde de bestuurder een rijverbod op.

Maastricht; aangehouden met harddrugs.

Bij een controle heeft de politie vrijdagmiddag op het Sterreplein in Maastricht een man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden, omdat hij harddrugs bij zich had. De man was in het bezit van 160 gram heroïne en 2,3 gram cocaïne. Daarnaast had hij nog een geldbedrag van ongeveer 1.500 euro op zak. Het geld en de drugs werden in beslag genomen. De man werd voor nader verhoor ingesloten.

---- --