Politie Friesland

Politieberichten van zondag 19 augustus

Fryslân, 19-08-2007 o Politieberichten van zaterdag 18 augustus 11.00 uur t/m zondag 19 augustus 11.00 uur

Marrum: tractorbestuurder meldt zich
Een 63-jarige inwoner van Marrum heeft zich gemeld bij de familie van het slachtoffer van het ongeval met een tractor. Zie hiervoor ook de politieberichten van zaterdag 18 augustus. De politie zocht de man, die vermoedelijk niet wist dat hij een aanrijding had veroorzaakt, waarbij een 14-jarige inwoner van Marrum beenletsel opliep. De schade zal onderling worden geregeld. Wat de politie betreft is de zaak opgelost.

Nij Beets: inbraak school
De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Gietersewei. De inbraak is gepleegd tussen vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Men kwam binnen door een raam te forceren. Gestolen is een laptop. De technische recherche zal een onderzoek doen, ook is een buurtonderzoek gehouden. Aangifte is gedaan door een 63-jarige inwoner van Nij Beets.

Balk : aanrijding met dodelijke afloop
Zaterdag omstreeks 15.45 uur stak een 71-jarige fietsster uit IJlst de Suderseewei over. De vrouw fietste, met twee familieleden, uit de richting van Wijckel in de richting van Sondel. Bij het oversteken heeft de vrouw vermoedelijk een auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Oudemirdum, rijdend in de richting Lemmer, over het hoofd gezien. Een frontale aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Het bureau ongevalanalyse van de Friese politie heeft het ongeval in onderzoek. De weg is tot circa 17.50 uur afgesloten geweest.

Heerenveen: vier verdachten aangehouden
De politie kreeg zondagochtend de melding dat in een café aan de Vleesmarkt door een bezoeker pepperspray was gebruikt. Buiten het café gedroeg een 19-jarige inwoner van Oudeschoot zich vervelend. Zo gaf hij iemand een trap in de rug. Hierop is de inwoner van Oudeschoot aangehouden. Later was het vanwege het pepperspray-incident onrustig op de Koornbeursweg. Een 22-jarige inwoner van Sintjohannesga werd door omstanders beschuldigd van het gebruik van de pepperspray. Uit een auto werd een honkbalknuppel gehaald en werd de inwoner van Sintjohannesga belaagd. De politie kon, omstreeks 02.00 uur, drie verdachten aanhouden: een 22-jarige inwoner van Lemmer en twee inwoners van Heerenveen van 18 en 22 jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek. De inwoner van Sintjohannesga heeft aangifte gedaan.

Dokkum: twee aanhoudingen
De politie heeft zondagochtend twee verdachten aangehouden op de Markt. Ter plaatse was het omstreeks 04.00 uur onrustig. Een groep van circa 30 jongeren gedroeg zich vervelend. Waarschijnlijk had net voor de komst van de politie zich een vechtpartij afgespeeld. Aan een 19-jarige inwoner van Driesum en een 17-jarige inwoner van Wouterswoude werd diverse malen gevraagd zich te verwijderen. Ondanks enkele verzoeken van de politie voldeden de twee hier niet aan. Hierop zijn de twee aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De twee zijn overgebracht naar het bureau.

Marrum: invalidenwagen vernield
De politie onderzoekt de vernieling van een invalidenwagen, die stond geparkeerd aan het Louise Heep Paed. De vernielingen zijn zaterdagavond gepleegd. De wagen was opgetild en op twee paaltjes gezet. De wagen is teruggezet, maar hierbij beschadigd. Later bleek dat de wagen ook besmeurd was met mayonaise. De politie heeft in de omgeving nog een onderzoek ingesteld, maar helaas kon niemand worden aangehouden. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Marrum.

Nieuwehorne: Poolse dief aangehouden
De politie heeft zondagochtend uur een 20-jarige inwoner uit het Poolse Postrada aangehouden. De politie kreeg eerder die avond een melding dat in Nieuwehorne, aan de Winkelman, ingebroken werd in autos. Hierop is de politie snel ter plaatse gegaan. Al snel werd een Poolse auto ontdekt. In de buurt van de auto werd door een politiehond een tas gevonden met diverse radios. Hierop is de omgeving ruim afgezet en is door de politie gepost op de Poolse auto. Uit voorzorg had de politie de bougiekabel van de auto losgetrokken. Omstreeks 05.40 uur kwam de Pool terug bij zijn auto, die hij probeerde te starten. Op dat moment werd hij door de politie aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau. De auto is in beslag genomen.