Persberichten Eemland noord, 13.00 uur

Utrecht, 19-08-2007

Onder invloed

BAARN In de vroege ochtend van vrijdag 17 augustus heeft de politie een 23-jarige inwoner van Eemnes op de Nieuw Baarnstraat betrapt op het rijden onder invloed.

De 23-jarige automobilist reed opvallend snel door de bebouwde kom. Hierop besloot de politie de man aan de kant te zetten. Bij de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse 340 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Aanhouding drie winkeldieven

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op vrijdagmiddag 17 augustus heeft de politie rond 15.00 uur drie vrouwen uit Almere en Lelystad aangehouden die verdacht worden van winkeldiefstal.

Een winkelier aan de Tuinfluiter vond dat de drie vrouwen, in de leeftijd van 17 tot 37 jaar, zich verdacht gedroegen. Toen hij hen hierop aansprak, renden de vrouwen verschillende kanten op in de winkel. Hierop besloot de winkelier direct de schuifdeuren van zijn winkel te sluiten. Met behulp van enkele andere medewerkers, konden zij het drietal aanhouden. In de winkel werden achter een toonbank verschillende goederen aangetroffen die de dames waarschijnlijk wilden meenemen. De drie zijn door de politie meegenomen naar bureau, alwaar zij zijn ingesloten.

Verkeersongeval

SOEST Op zaterdagmiddag 18 augustus omstreeks 16.45 uur vond een ongeval plaats tussen een fiets en een auto op kruising van de Van Weedestraat en de Stadhouderslaan.

Een 30-jarige inwoner van Soest reed op zijn fiets over de Van Weedestraat, komende uit de richting van de Dalweg en hij reed in de richting van de Stadhouderslaan. Hij had groen licht en reed rechtdoor. Ee 40-jarige automobilist sloeg op dat moment rechtsaf de Stadshouderslaan in en gaf de fietser hierbij geen voorrang. De 30-jarige fietser liep een schaafwond op aan zijn arm.