Persberichten Stad Utrecht, 12.45 uur

Utrecht, 19-08-2007

Oproep getuigen: Poging vrijheidsbeneming

UTRECHT In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus ontving de politie omstreeks 03.45 uur de melding dat een 24-jarige Utrechtse vrouw het slachtoffer was geworden van een poging tot vrijheidsbeneming. De vrouw verklaarde dat zij rond dit tijdstip op de Willem Dreeslaan fietste - vanaf de Samuel van Houtenstraat - toen zij plotseling werd klemgereden door een onbekende man in een kleine donkergekleurde personenauto. De vrouw probeerde weg te komen, maar de man greep haar vast en trachtte haar in de auto te trekken. Vervolgens wist de vrouw zich te verweren en al hulproepend terug te rennen in de richting van de Talmalaan. Net voorbij de kruising op de Samuel van Houtenstraat haalde haar agressor de vrouw in en trachtte wederom de vrouw in de auto te sleuren. De vrouw verzette zich heftig en wist weg te komen. Op dat moment passeerde een man op een fiets die de vrouw begeleidde naar een woning in de omgeving om hulp in te schakelen. De agressieve man was inmiddels in zijn auto gestapt en weggereden in de richting van de Van der Mondestraat.

Signalement verdachte:

Blanke man, klein en gezet postuur, kort donker haar, dik hoofd, rond de 30 jaar.

De politie heeft de volgende dag een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van het incident. Zij vraagt getuigen of personen met meer informatie om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem melding te maken via 0800-7000. Bovendien is de politie op zoek naar de behulpzame fietser. De politie roept deze man op om zich te melden.

Verdachte bedreiging en diefstal aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdagmiddag een 27-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van het bedreigen en bestelen van een 31-jarige vrouw uit Utrecht. De vrouw was in de nacht van vrijdag 17 augustus op zaterdag 18 augustus op de Europalaan in de auto bij de verdachte gestapt. Nadat zij naar zijn woning waren gereden ontstond hier onenigheid. Vervolgens verklaarde de vrouw in zijn auto te zijn meegenomen, te zijn vastgebonden en bedreigd te zijn. Ook zou de man haar geld hebben gestolen. Ter hoogte van de Musicallaan wist de vrouw te ontsnappen uit de auto. Zij vroeg hier om hulp bij enkele personen in een taxi, waarna de politie werd gebeld. Op grond van politieonderzoek kon dezelfde dag de verdachte worden aangehouden. Hij zit vast, het onderzoek wordt voortgezet.

Verdachten vernielingen autos aangehouden

VLEUTEN De politie heeft in de nacht van 17 op 18 augustus om 00.30 uur twee 16-jarige jongens uit Vleuten aangehouden op verdenking van vernieling van minstens zeven geparkeerde autos op de Albert Schweitzerlaan. Op grond van melding en signalement van getuigen werd korte tijd later het duo aangehouden. Bij de autos bleken met name spiegels te zijn afgebroken/omgeknakt. De ouders van de jongeren zijn in kennis gesteld. Na verhoor werden eind van de zaterdagochtend de twee jongen in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

Verdachte zakkenrollen aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 augustus omstreeks 03.00 uur een 44-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van het stelen van een mobiele telefoon van een 17-jarige jongen uit Utrecht. Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte zijn gsm stal toen hij hem op de Van Sijpesteijnkade een hand had gegeven. Op aanwijzing van het slachtoffer werd de verdachte in de buurt aangetroffen en aangehouden. Hij staat bij de politie bekend als veelpleger en werd ingesloten.

Lastige mannen

UTRECHT Surveillerende agenten zagen op de Loeff Berchmakerstraat een 23-jarige en een 24-jarige man uit Woerden lopen. De 23-jarige man vond het nodig om twee keer tegen een prullenbak te trappen. Toen de agenten hier wat van wilden zeggen, ging de man er vandoor. De agenten troffen hem vervolgens wildplassend aan in een nabijgelegen brandgang. Daarop wilde de politie hem bekeuren, maar de man wilde hieraan niet meewerken en was zichtbaar onder invloed van alcohol. Zijn 24-jarige vriend begon zich hiermee te bemoeien en probeerde aanhouding te voorkomen door de verdachte los te trekken. Intussen beledigde hij luidkeels de agenten. Daarop werden beide heren aangehouden en met gepast geweld geboeid overgebracht naar het bureau. Voorzien van de diverse bekeuringen mochten zij het bureau weer verlaten.

Man werkt niet mee

UTRECHT Op zaterdagochtend rond 08.45 uur troffen surveillerende agenten een 34-jarige man uit Utrecht slapend aan in een portiek aan de Wijde Begijnestraat. Nadat de man gewekt was, begon hij luidkeels te schreeuwen. Toen hem een bekeuring werd toegezegd, begon de man een dreigende houding aan te nemen. Omdat de verdachte niet ophield met schreeuwen is hij met gepast geweld aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Na voorzien te zijn van diverse bekeuringen wilde hij het bureau niet verlaten en werd naar de uitgang gedragen en voor de deur neergelegd. Hier bleef hij schreeuwen en na diverse vorderingen om te vertrekken, werd door agenten enig geweld gebruikt om de man te laten vertrekken, waarna de man vertrok.

Verdachte diefstal auto aangehouden

UTRECHT De politie kreeg op zaterdagochtend 18 augustus de melding dat een man autosleutels had gestolen uit een tas van een 52-jarige medewerkster van een bedrijf aan de Manitobadreef. Vervolgens was de dief er met haar auto vandoor gegaan die voor het bedrijf geparkeerd stond. Na een korte zoekactie zag de politie de 35-jarige verdachte rijden op de Burgemeester van Tuylkade. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De auto werd weer afgeleverd bij de eigenaresse die nog op haar werk aanwezig was. De verdachte zit nog vast voor nader verhoor en onderzoek.

Verkeersongeval letsel

DE MEERN In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur stuitten passanten op de Rijksstraatweg op een gewonde die op het wegdek lag. Het ging om een 28-jarige man uit Bodegraven die door onbekende oorzaak van zijn bromfiets was gevallen. Met onbekend letsel werd de man overgebracht naar het ziekenhuis in Woerden. Hier is een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage later vast te kunnen stellen.

Aggresieve winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdagavond omstreeks 19.50 uur een 44-jarige man uit Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkel aan de Roelantdreef. De verdachte gedroeg zich agressief naar het personeel en trachtte te vluchten. Dit werd door het personeel voorkomen en de man werd overgedragen aan de politie. Hij zou een tas met goederen vanuit de winkel niet hebben afgerekend. De man is geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek. Hij staat bij de politie bekend als veelpleger.

Gewapende overal

UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht werd in de nacht van zaterdag op zondag 19 augustus slachtoffer van een overval door twee onbekende mannen. Het slachtoffer werd door twee mannen met bivakmutsen aangesproken op de Prinses Irenelaan. Hij had kort daarvoor geld gepind en de overvallers eisten zijn geld onder dreiging van een vuurwapen. Het slachtoffer probeerde te vluchten en werd met geweld tegen de grond gewerkt. Zijn agressors namen de buit mee en gingen er vervolgens vandoor. Het slachtoffer schakelde vervolgens de politie in en deed aangifte. De politie doet onderzoek.

Oproep getuigen: Diefstal uit auto

UTRECHT Op zaterdagavond 18 augustus werd omstreeks 21.40 uur een 29-jarige vrouw uit Leeuwarden het slachtoffer van een diefstal uit haar auto. De vrouw zat in haar auto op het 24 Oktoberplein voor het verkeerslicht te wachten toen plotseling een ruit werd ingeslagen. Vervolgens werd haar tas uit de auto gestolen en gingen twee jongens te voet er met de buit vandoor.

Signalementen verdachten: de dieven hadden een getinte huidskleur, waren tussen de 1.75 en 1.80 lang en droegen tijdens de diefstal witte broeken en schoenen. Een verdachte had een wit petje op, de ander droeg een witte trui met oranje opdruk.

Getuigen van de diefstal kunnen contact opnemen met de politie in Utrecht via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.