Politie Drenthe
Zondag

Assen, 19-08-2007

Politie bekeurt motorrijder
HOOGEVEEN - Een 41-jarige motorrijder uit Willemstad(Curacao) werd zaterdagmiddag door de politie bekeurd. De man reed zonder helm over de Buitenvaart. (07-169140)

Woninginbraak

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Spehornerbrink. De dader forceerde een deur van de garage waarna hij uiteindelijk in de woning kwam. Daar nam de inbreker een telefoon en een portemonnee weg. De politie stelt een onderzoek in. (07-169107)

Schuurinbraak
NOORDSCHESCHUT - Tussen vrijdagnacht en zaterdagmiddag werd er ingebroken in een schuur. Deze stond in de achtertuin van een woning aan de Van Marleweg. Een hangslot werd vernield waarna er twee fietsen werden ontvreemd. (07-169131)

Inbraak Brinkenhoes
EMMEN - Tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen werd er ingebroken in het Brinkenhoes aan de Mantingerbrink. Meerdere deuren van het pand werden vernield en er werden twee computers ontvreemd. (07-169113)

Motorrijder botst tegen auto
SMILDE - Zaterdagmiddag raakte een 26-jarige motorrijder uit Hoogersmilde gewond bij een aanrijding op de kruising van de Hoofdweg met de Eekhoudweg. De man, die over de Hoofdweg reed, botste tegen de achterzijde van een personenauto die over deze weg reed. Deze was vanaf de Eekhoudweg de Hoofdweg opgereden en werd bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Smilde. De motorrijder werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie stelt een onderzoek naar de toedracht in. (07-169136)

Rijden tijdens ontzegging
NORG - Een 32-jarige man uit Norg werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd. Nadat de politie de man enkele minuten daarvoor nog gewaarschuwd had niet te gaan rijden, trof men hem rijdend op zijn bromfiets op de Esweg aan. De man had reeds een ontzegging. Hij blies 1000 ug/l. waarna zijn bromfiets inbeslag werd genomen. (07-169229)

Politie bekeurt alcomobilist drie keer
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie een 25-jarige autobestuurder uit Hoogeveen. Tijdens een alcoholcontrole bleek dat de man met een ongeldig rijbewijs reed, onder invloed was(380 ug/l) en een valse naam opgaf. Hij kreeg een dagvaarding. (07-1603110

Bike Patrollers bekeuren bromfietser
ASSEN - Een 23-jarige Assenaar liep in de nacht van zaterdag op zondag tegen de lamp. Toen bike patrollers hem op de Gedempte Singel wilden laten stoppen omdat hij zonder verlichting op zijn bromfiets reed, negeerde hij hun stopteken. Op de Weiersstraat werd hij klemgereden waarna de bromfiets inbeslag werd genomen. Hij werd bekeurd voor het niet voeren van verlichting, negeren stopteken en het niet voeren van een kentekenplaat. (07-169324)

Politie houdt fietsendief op heterdaad aan
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 17-jarige Hoogevener aangehouden. Een politieman zag de jongeman met een afgesloten fiets over het stationsplein lopen. Na onderzoek gaf de knaap aan de fiets gestolen te hebben. Er is proces-verbaal opgemaakt. (07-169338) Inbreker op heterdaad aangehouden EMMEN - Een 30-jarige Emmenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad aangehouden als verdachte van inbraak. Na een inbraakmelding bij een snackbar aan de Stationsstraat werd de man in de omgeving van het pand, aan de Bukakkers, aangetroffen. Hij werd ingesloten en de politie stelt een onderzoek in. (07-169260) Vechtersbaas aangehouden
DALEN - Op een recreatiepark aan de Reindersdijk werd in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Zaanstad aangehouden als verdachte van mishandeling. Kort daarvoor waren twee groepen bezoekers, Friezen en Noord-Hollanders, met elkaar in aanvaring gekomen en op de vuist gegaan. De juiste toedracht is nog niet bekend maar de politie stelt een onderzoek in. (07-169278)

Politie zoekt getuigen mishandeling
HOOGEVEEN - Rond middernacht is een 30-jarige taxiklant uit Hoogeveen mishandeld. De man die zojuist bij het winkelcentrum 'de grote beer' aan de Satellietenlaan had gepind, terwijl de taxichauffeur stond te wachten, werd ter hoogte van de taxi door twee jongens en een meisje opgewacht. Zonder enige aanleiding werd de klant door de twee jongens mishandeld. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. de man moest zich onder doktersbehandeling stellen. (07-169288)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 451280



Laatst gewijzigd 19-08-2007 11:17 | © Politie Drenthe