Persberichten Binnensticht, 13.45 uur

Utrecht, 19-08-2007

Winkeldiefstal

ZEIST Op vrijdagmiddag 17 augustus is een 17-jarig meisje uit Zeist betrapt op winkeldiefstal in een winkel op het Emmaplein.

Rond 13.50 uur zag een medewerker van de betreffende winkel dat het meisje voor een gering bedrag een aantal goederen wilde meenemen. Hierop hield zij het meisje aan. De ter plaatse aangekomen politie nam de 17-jarige mee naar bureau, waar haar vader in kennis werd gesteld. Na haar voorgeleiding werd het meisje weer naar huis gestuurd. Voor het meisje wordt overlegd over een eventuele passende begeleiding.

Snelheidscontrole

DE BILT - Op vrijdagmiddag van 13.15 uur tot 15.15 uur heeft het Verkeershandhavingsteam van Politie Utrecht gecontroleerd op snelheid op de Utrechtseweg in De Bilt. In twee uur tijd werden 1816 voertuigen gecontroleerd, van wie er 58 de toegestane snelheid overtraden. De hoogste gemeten snelheid was 115 km/h waar 80 km/h is toegestaan.

Vijf aanhouding in vechtpartij

ODIJK Op zaterdag 18 augustus rond 22.30 uur heeft de politie vijf aanhoudingen verricht op de Goudsbloem in Odijk. Een grote groep mensen was hier aan het vechten. Een flink aantal politieagenten was nodig om aanhoudingen te verrichten en om omstanders op afstand te houden. Een agent raakte hierbij lichtgewond aan zijn hand en nek. De politie zag zich genoodzaakt een politiehond in te zetten en diverse malen pepperspray te gebruiken.

Volgens omstanders was de aanleiding van de vechtpartij een conflict over geluidsoverlast van een feestje dat aan de gang was. Een 27-jarige man uit Wageningen besloot hiervan iets te zeggen en belde vervolgens bij een woning aan de Goudsbloem aan. Omwonenden dachten echter dat deze man aan het inbreken was. In de verwarring die hierop ontstond, gedroeg de man zich aggressief en begon met stenen te gooien. Een en ander liep uit de hand, met als resultaat vijf aanhoudingen van vier mannen en één jongen in de leeftijd van 16 jaar tot 55 jaar. De vechtersbazen zijn afkomstig uit Utrecht, Wageningen en Odijk.

Het vijftal is met een arrestantenbus afgevoerd naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Door één van de aanwezige politieagenten is aangifte van mishandeling gedaan.