Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus 2007

Naam:Chantal Westerhoff : 053-4555588

Hennepkwekerij opgerold

Almelo

Op vrijdagmiddag 17 augustus '07 heeft de politie Twente een hennepplantage opgerold aan de Lisztstraat in Almelo. Op zolder troffen agenten 304 marihuanaplantjes en diverse goederen om te kunnen telen aan. Deze goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De 28-jarige bewoner was eerste instantie niet thuis. Bij thuiskomst werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De meterkast was gemanipuleerd. De bewoner werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

Rijssen

Vier mannen werden op zaterdag 18 augustus omstreeks 3.00 uur aangehouden terzake brandstichting. Een 33-jarige bewoonster van de Prins Bernhardstraat in Rijssen werd omstreeks 3.00 uur gewekt door haar buurman omdat de coniferenhaag aan de achterzijde van haar woning in brand stond. In de omgeving werden enkele jongens aangesproken die zich verdacht gedroegen. De brandweer heeft de brand geblust en de politie hield vier mannen (26 en 18 jaar uit Rijssen, 18 en 17 jaar uit Nijverdal). Op 12 augustus heeft de 33-jarige vrouw ook aangifte gedaan van vernieling door middel van brandstichting van haar coniferen. De vier mannen zijn opgesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (07-107395)

Autobrand

Vriezenveen

Een 46-jarige vrouw uit Vriezenveen deed op zaterdag 18 augustus '07 omstreeks 2.52 uur deed melding van een autobrand. Haar auto stond geparkeerd bij haar woning aan de H. J. Meijersstraat in Vriezenveen. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is onbekend. (07-107400)

Lastige klant aangehouden

Nijverdal

Op vrijdag 17 augustus '07 omstreeks 18.03 uur deed een 31-jarige medewerkster van een winkel aan de Rijssensestraat in Nijverdal melding van een lastige klant. De man kon het volledige bedrag dat hij moest afrekenen niet betalen. Omdat de medewerkster het product niet voor minder geld wilde meegeven werd de 56-jarige klant uit Nijverdal boos en onredelijk. Hij beledigde en bedreigde hierbij de medewerkster en viel overige klanten lastig. De gealarmeerde politie hield de man aan. Hierbij beledigde de man ook de politieambtenaren. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-107212)

Bestuurder snorfiets onder invloed

Almelo

Surveillerende politieagenten zagen op zaterdag 18 augustus '07 omstreeks 18.25 uur een 50-jarige man uit Almelo als bestuurder van een snorfiets over het Kloosterhofpad in Almelo rijden. Één agent herkende de man. Hij had hem tien dagen geleden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd en bleek wederom onder invloed te verkeren. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,6. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld en kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-107574)

Dronken automobiliste aangehouden

Hengelo

Op zaterdag 18 augustus '07 omstreek 17.19 uur kwam er een melding bij de Politie Twente binnen dat er een dronken vrouw was weggereden in een personenauto vanaf een supermarkt in Hengelo. De agenten hebben de betreffende vrouw, een 47-jarige Hengelose, op de Henry Dunantstraat in Hengelo gecontroleerd en aangehouden. De vrouw was onvast ter been, had bloeddoorlopende ogen, rook naar alcohol en sprak met dubbele tong. Aan het bureau bleek dat de vrouw een promillage had van 2,1. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-107579)

Dronken bestuurder verlaat plaats ongeval

Enschede

Bij een verkeersongeval op zaterdag 18 augustus '07 omstreeks 19.39 uur de kruising van de J.J. van Deinselaan met de Benkoelenstraat in Enschede bleek de veroorzaker de plaats van het ongeval te hebben verlaten. De betreffende auto werd kort na de aanrijding beschadigd aangetroffen aan de Ruisschenborgstraat in Enschede. De bestuurder was niet meer aanwezig. Getuigen gaven de gealarmeerde agenten het signalement van de bestuurder door. Omstreeks 19.45 uur zagen agenten op de Kuipersdijk een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het betrof een 39-jarige man uit Enschede. In de fouillering troffen agenten de autosleutels van de betrokken auto aan. De beschadigde auto werd door een sleper weggesleept. De aangehouden man verkeerde onder invloed van alcohol en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Uit onderzoek bleek dat de aangehouden bestuurder te hard heeft gereden. Hij had zijn auto hierbij niet onder controle en ramde eerst een geparkeerde auto aan de Benkoelenstraat daarna een andere auto. Door deze klap stuiterde hij tegen een auto die aan de andere kant van de weg stond. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt (07- 107609/)

Man geslagen met klauwhamer

Almelo

Bij de Politie Twente kwam op zaterdag 18 augustus '07 omstreeks 19.58 uur een melding dat er iemand met een hamer op zijn hoofd zou zijn geslagen. De gealarmeerde agenten troffen in een woning aan de Knoopshofte in Almelo een hevig bloedende 46-jarige man uit Almelo aan. De man vertelde dat hij zonder reden door een, voor hem, onbekende met een klauwhamer op zijn hoofd was geslagen. De politieagenten stelden een onderzoek in en hielden even later een 33-jarige verdachte aan in zijn woning in Almelo. Deze man bekende dat hij de 46-jarige man had geslagen. Hij verklaarde dat hij het vermoeden had dat het 46-jarige slachtoffer die dag ervoor zijn fiets had gestolen. Zonder de man hierover te hebben aangesproken heeft de 33-jarige man hem meteen een klap met een hamer gegeven toen ze samen op bezoek waren bij een wederzijdse kennis. De 46-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling, poging zwarte mishandeling en poging tot doodslag. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De 33-jarige man is opgesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (07-107628)

Hond overleden na aanrijding

Losser

Een 40-jarige motorrijder reed op zaterdag 18 augustus '07 omstreeks 10.55 uur over de Hogeboekelweg in Losser. Hij kwam uit de richting van Losser en reed in de richting van Enschede. Op dat moment liep een 40-jarige vrouw met haar hond, een Engelse bulldog, door de berm van de Hogeboekelweg. Zij had de hond aangelijnd. Op een gegeven moment rukte de hond zich los en rende de straat op. De motorrijder kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam met de hond in botsing. De motorrijder kwam hierbij ten val. Hij raakte licht gewond en werd behandeld door de broeders van de ambulance. De motorfiets raakte beschadigd en de hond is ter plaatse overleden. De dierenambulance heeft de hond meegenomen. (07-107459)

Dronken joyrider veroorzaakt ongeval

Enter

Op zaterdag 18 augustus '07 omstreeks 2.02 uur heeft een 17-jarige jongen uit Enter een eenzijdige aanrijding veroorzaakt aan de Jagersweg in Enter. De jongen was onder invloed van alcohol en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Van hem is een bloedproef genomen. De auto raakte zwaar beschadigd en vloog in brand.

Een 32-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Zuiderveldsweg in Enter deed zaterdagmorgen aangifte van diefstal van een personenauto. Dit betrof de auto waarmee de 17-jarige jongen een ongeval mee veroorzaakte. De politie stelt een nader onderzoek in.
(07-107507/107386)

Hennepplantage ontdekt door brand

Denekamp

Op zaterdag 18 augustus '07 omstreeks 23.53 uur kwam er een melding bij de Politie Twente van een brand in een schuur aan de Johanninksweg in Denekamp. Ter plaatse bleek dat in de brandende schuur een weedplantage bevond van ongeveer 300 planten. De eigenaar van de schuur, een 49 jarige man, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. In verband met de brand werd de Johanninksweg aan beide zijden afgezet. De brandweer heeft de brand geblust. De schuur is geheel uitgebrand. De naast gelegen woning bleef behouden. Uit onderzoek is gebleken dat de stroomvoorziening naar de weedplantage niet op een deugdelijke en legale wijze is aangelegd. Hierdoor is de bekabeling oververhit geraakt en brand ontstaan. (07- 107749)

---- --