Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout zondag 19 augustus

OOSTERHOUT NB, 19 augustus 2007

Twee aanhoudingen na diefstal fiets uit flatberging

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagavond rond 20.30 uur een 17-jarige jongen en een 25-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Ze hadden rond 15.00 uur een fiets gestolen uit een berging van een flat aan het Paterserf. De 16-jarige eigenaar van de fiets was zelf op onderzoek gegaan en zag de fiets in een andere berging staan. Vervolgens belde hij de politie. De twee verdachten gaven direct toe de fiets te hebben gestolen, om er een vriend een plezier mee te doen. Na verhoor zijn ze heengezonden. De 17-jarige kreeg een transactie van 120 euro aangeboden; zijn collega-dief zal zich later moeten verantwoorden.

Beschonken weggebruikers aangehouden

HANK: Een 41-jarige motorrijder uit Hank is zaterdagavond kort voor 23.00 uur aangehouden op de Kerkstraat. Hij bleek bij controle onder invloed van alcohol; de man blies 445 ug/l. Dat was goed voor een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal. Na verhoor is de motorrijder heengezonden.

ALMKERK: Op de Voorstraat is rond 00.30 uur een 45-jarige automobilist uit Almerk aangehouden; hij scoorde 435 ug/l. Met een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal is hij heengezonden.

DONGEN: Een 16-jarige jongen uit Dongen die op zijn fiets over de Gaasjesweg reed, is rond 02.45 uur aangehouden. Hij slingerde, voerde geen licht en mocht niet fietsen over de betreffende weg. Hij blies bij controle 595 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De Dongenaar, die een bekeuring kreeg, werd door zijn vader op het bureau opgehaald.

Twee aanhoudingen na relationeel conflict in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft zondagmorgen een 22-jarige man uit Geertruidenberg en zijn 22-jarige vriendin uit Raamsdonkveer aangehouden. Dat gebeurde, nadat de man rond middernacht bij de woning van de vader van zijn ex-vriendin aan de Havendijkstraat een ruit van de voordeur had vernield. Dit gebeurde in het bijzijn van de 22-jarige vrouwelijke verdachte. De 22-jarige man zegt nog spullen te krijgen van zijn ex en probeerde dat via de vader te bereiken. Ook zou hij bedreigingen hebben geuit aan het adres van zijn voormalige schoonvader. Het tweetal ging er weer vandoor.

De vrouw kon rond 01.00 uur in haar woonplaats worden aangehouden, haar vriend meldde zich rond 03.00 vrijwillig op het bureau. Hij wordt verdacht van vernieling, bedreiging en huisvredebreuk en is in verzekering gesteld; de 22-jarige vrouw is op vrije voeten gesteld.

Wegpiraat aangehouden in Waalwijk

WAALWIJK: Een 21-jarige automobilist uit Waalwijk is zondagmorgen rond 041.5 uur aangehouden wegens levensgevaarlijk weggedrag. De man haalde surveillerende agenten in op de Midden-Brabant met een geschatte snelheid van 160 km/uur. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de automobilist een stopteken. Dat negeerde hij en reed met hoge snelheid verder. Ook haalde hij rechts in en negeerde rode verkeerslichten. De politie zette met enkele autos de achtervolging in en na enig zoekwerk kon de man worden aangehouden op de Mede. Daarbij reed hij zelf tegen twee geparkeerde autos aan. De Waalwijker verzette zich tegen zijn aanhouding; hij is in verzekering gesteld. De man rook naar alcohol, een blaasproef lukte niet, waarna een GGD-arts bloed heeft afgenomen. Het rijbewijs van de wegpiraat is ingenomen.

Twee Oosterhouters verdacht van mishandeling plaatsgenoot

OOSTERHOUT: Twee inwoners van Oosterhout (17 en 18 jaar) zijn zondagmorgen rond 04.45 uur aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot die door enkele mannen rond 03.00 op de Markt is mishandeld. De man wilde naar huis gaan na het stappen en werd ineens belaagd. Agenten die reageerden op de melding, namen het slachtoffer mee naar het ziekenhuis en daar herkende de 20-jarige Oosterhouter een van de twee verdachten. Het slachtoffer hield letsel aan het gezicht en mogelijk een hersenschudding over aan de mishandeling. De twee verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Vier autos en een scooter betrokken bij ongeval in Oosterhout

OOSTERHOUT Bij een verkeersongeval op de Strijenstraat zijn zaterdagmiddag rond 12.30 uur vier autos een scooter betrokken geraakt. Een 72-jarige automobilist uit Rotterdam reed achterop een auto die stond te wachten voor de verkeerslichten. Dat voertuig schoof weer door naar de voorsorteervak voor linksaf. De scooter werd in een soort kettingreactie tegen een andere auto geduwd en die raakte uiteindelijk weer een andere auto. Ambulancepersoneel is ter plaatse gekomen, maar de verwondingen van de betrokkenen leken erg mee te vallen. Ter controle is nog een drie leden tellend gezin uit Oosterhout naar het ziekenhuis gebracht. Over eventueel letsel is geen duidelijkheid.

Twee motorrijders en een automobilist raken rijbewijs kwijt na fikse snelheidsovertreding

DONGEN: Een motorrijder van het Verkeers Handhavings Team (VHT) zag rond 16.30 uur zaterdagmiddag dat twee motorrijders, afkomstig uit Etten-Leur, met een zeer hoge snelheid over de Vierbundersweg te Dongen reden. Zij reden een gecorrigeerde snelheid van 137 km/uur over deze provinciale weg (N632) maar 80 km/uur de maximum snelheid bedraagt. In de bebouwde kom van Dongen op de Duiventoornbaan reden zij een gecorrigeerde snelheid van 118 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. De beide motorrijders mochten hun rijbewijs inleveren. Ze krijgen nog een proces-verbaal voor de snelheidsovertredingen.

LOON OP ZAND: Rond 19.15 uur zaterdagavond reed een 38-jarige Tilburger met een gecorrigeerde snelheid van 127 km/uur reed over de kruising van de Midden-Brabantweg in Loon op Zand en ook met diezelfde snelheid over de Midden-Brabantweg in Tilburg op het 70-km-gedeelte. De Tilburger had ook nog diverse personenautos rechts ingehaald en droeg ook geen autogordel. Ook deze bestuurder mocht zijn rijbewijs inleveren. Voor de snelheid, rechts inhalen en het niet dragen van de autogordel kreeg hij een proces-verbaal.

Auteur: Andre van den Hul