Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg zondag 19 augustus

TILBURG, 19 augustus 2007

Goirlenaar steelt tv uit woning van ex-vriendin

GOIRLE: De politie heeft zaterdagmiddag rond 14.30 uur een 40-jarige Goirlenaar aangehouden. Dat gebeurde op de hoek Hellenweg-Peppelgaard. De man ging bij zijn ex-vriendin aan de Kapelaan Denissenstraat een tv opeisen. Toen zij niet thuis bleek te zijn, sloeg de man enekle ruiten van de voordeur in om binnen te komen. Daarbij verwondde hij zichzelf. Omwonenden zagen de man vervolgens met de televisie wegfietsen en belden de politie. Agenten namen de man, die zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf, mee naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld.

Twee aanhoudingen in horecatoezicht Tilburg

TILBURG: In het horecatoezicht zaterdagavond- en nacht heeft de politie twee aanhoudingen verricht. De politie spreekt van een goede sfeer met veel publiek op de been. Een 19-jarige Tilburger werd rond 00.30 uur bij een disco aan de Heuvelring aangehouden, nadat portiers bij fouillering een boksbeugel bij de man vonden. Rond 04.00 uur werd in de Juliana van Stolbergstraat een 27-jarige Tilburger aangehouden. Agenten zagen dat hij een andere stapper sloeg en schopte. Beide verdachten zijn weer op vrije voeten, met een proces-verbaal. Ook werden er in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor wildplassen 93x), maar ook voor het oneigenlijke gebruik van de lijnbusstrook (15x)

Politie handen vol aan controle voertuig: twee aanhoudingen

TILBURG: Kort na 00.30 uur zondagmorgen had de politie de handen vol aan een controle van vier inzittenden van een auto aan de Daniel Jos Jittastraat. De auto bleek niet gekeurd. De bestuurder en een andere inzittende hielden zich rustig, maar dat kon niet gezegd worden van twee inwoners van Tilburg (23 en 25 jaar). Zij wilden totaal niet meewerken toen een agent om hun papieren vroeg. De 23-jarige man schold de agent uit voor mafkees en werd aangehouden. Daartegen verzette hij zich hevig en de 25-jarige Tilburger bemoeide zich met de aanhouding. Nadat hem herhaaldelijk was gevraagd afstand te nemen, bleek het noodzakelijk tot twee keer toe pepperspray te gebruiken. Daarop bond de man uiteindelijk in. Beide mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens belediging, verzet en belemmering.

Beschonken automobilisten aangehouden

TILBURG: Op de Ringbaan-Zuid werd rond zondagmorgen 03.15 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was niet handsfree aan het bellen in zijn auto en dat viel surveillerende agenten op. Bovendien rook de man naar alcohol. Bij een ademanalyse blies hij 520 ug/l. Daarmee mocht hij nog net zijn rijbewijs behouden, want vanaf 570 ug/l wordt dat ingevorderd. Het wettelijk toegestane ademalcoholgehalte bedraagt 220 ug/l. De Eindhovenaar kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal mee naar huis.

MOERGESTEL: Een 40-jarige Tilburger werd op de A58 bij Moergestel van de weg gehaald. Dat gebeurde zondagmorgen rond 03.45 uur. De automobilist blies 635 ug/l en kon daarmee zijn rijbewijs overhandigen. Na verhoor is de Tilburger heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Gilzenaar ernstig gewond bij verkeersongeval

RIEL: Een 22-jarige automobilist uit Gilze is zaterdagmiddag kort na 13.00 uur ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Hij reed over de Gilzerbaan richting Gilze. Door vermoedelijk een te hoge snelheid is de Gilzenaar met zijn auto van de weg geraakt en tegen twee bomen gereden. Het slachtoffer zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Ook een traumahelikopter werd ingezet; de traumarts verleende assistentie bij het ongeval. De man is overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg; zijn exacte letsel is onduidelijk.

Auteur: Andre van den Hul