Persberichten Lekstroom, 15.30 uur

Utrecht, 19-08-2007

Aanhouding na poging woninginbraak

IJSSELSTEIN De politie heeft op vrijdagavond 17 augustus rond 22.45 uur op de Thorbeckesingel twee verdachten van woninginbraak aangehouden.

De politie kreeg een melding binnen waarbij getuigen aangaven geboor en geklop te horen in het huis van de buren. Toen de politieagenten arriveerden, zagen zij drie mannen uit de tuin wegrennen. Vervolgens ging de politie te voet en met de auto op zoek naar de verdachten. Al snel kon een 18-jarige man uit IJsselstein door de rennende agent worden aangehouden. Verderop in de wijk wist een 19-jarige buurtbewoner één van de verdachten aan te houden. Deze 22-jarige inwoner van Vlagtwedde probeerde zich voor zijn voordeur voor de politie te verstoppen. De derde verdachte wist te ontkomen. Beide mannen moesten mee naar het politiebureau, alwaar zij zijn verhoord en ingesloten.

Onrust op straatfeest

NIEUWEGEIN Op zaterdagnacht rond 00.20 uur kreeg de politie een melding binnen dat een grote groep mensen vernielingen zou aanrichten. Deze groep was afkomstig van een feest op de Zeearend in Nieuwegein.

Ter plaatse aangekomen, bleek de aanleiding te liggen in een conflict met een 40-jarige inwoner van Nieuwegein. Een groep feestgangers besloot de man achterna te gaan. Hij wist te ontkomen in een auto, waarbij hij een toegeworpen conifeer net wist te ontwijken. De man zou later verhaal hebben gehaald bij de groep. Uiteindelijk wist de politie deze man aan te houden op de Zeearend, hij moest mee naar het bureau. Om de rust terug te laten keren heeft de politie het feest afgelast. De politie is nog bezig met het horen van getuigen.

Graffitispuiter aangehouden

HOUTEN De politie heeft op zaterdagnacht rond 02.15 uur een 18-jarige graffitispuiter aangehouden bij het Onderdoor. De inwoner van Houten was op heterdaad betrapt terwijl hij het wachtlokaal van station van Houten aan het taggen was. De man had op meer dan 30 ramen van het station zijn handtekening geplaatst.

Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich nogal agressief en moest daarom geboeid mee naar het politiebureau. Met hem is afgesproken dat hij zelf zorgt voor een verwijdering van de graffiti.

Auto tegen verkeerslicht

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag 19 augustus heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij een personenauto op de kruising van de Zuidstedeweg met Plettenburgerbaan tegen een verkeerslicht is gereden. De 40-jarige bestuurder uit Houten stapte hierop uit de auto, maar werd uiteindelijk toch onwel. De man is door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar hij op de IC ligt.

Aanhouding na belediging politieagent

IJSSELSTEIN De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 19 augustus een 20-jarige Zeistenaar aangehouden op de Voorstraat. De man kwam een bekende te hulp die weigerde op verzoek zijn identificatiebewijs aan de politie te tonen. Hieruit volgde nogal wat duw- en trekwerk met de aanwezige politieagenten. Vervolgens schold de man uit Zeist de agenten een paar keer grof uit. De man werd direct aangehouden vanwege ambtsbelemmering en belediging. Hij moest mee naar bureau en kreeg een proces-verbaal.