Persberichten Rijn & Venen, 15.15 uur

Utrecht, 19-08-2007

Oproep getuigen: Gewapende overval

WOERDEN Op zaterdagavond 18 augustus ontving de politie omstreeks 22.45 uur de melding van een gewapende overval op een horecagelegenheid aan de Botnische Golf. In de zaak waren op dat moment zon 15 klanten aanwezig en 7 personeelsleden. Twee overvallers, met bivakmutsen op, eisten geld van het personeel onder bedreiging van een vuurwapen. Vervolgens ging het duo er met een onbekend geldbedrag vandoor. Niemand raakte tijdens de overval lichamelijk gewond. Wel waren de aanwezigen, waaronder enkele kinderen, zichtbaar geëmotioneerd door de gebeurtenissen.

De politie startte in de omgeving direct een zoekactie. Hierbij werd een helicopter en enkele speurhonden ingezet. De overvallers werden niet meer aangetroffen en rond 01.15 uur werd de zoekactie gestaakt. De politie heeft alle aanwezige getuigen gehoord en stelt een nader onderzoek in.

De daders zijn twee mannen, een man heeft een getinte huidskleur, de andere man was blank. De overvaller met getinte huidskleur droeg waarschijnlijk een donkere jas en broek. De tweede overvaller mogelijk een witte jas tijdens de overval.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval of personen die meer informatie hierover hebben. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de recherche in Maarssen via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

Aanhouding wildplassen en niet voldoen aan vordering

WILNIS In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 augustus heeft de politie twee mannen, een 32-jarige en een 35-jarige uit Mijdrecht, aangehouden. De 32-jarige man werd uit een groep provocerende feestgangers gehaald bij een feesterrein aan de Pieter Joostenlaan omdat hij stond te wildplassen. Tijdens de aanhouding van de 32-jarige man, omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen, werd de sfeer grimmiger en de groep plus omstanders begonnen zich ermee te bemoeien. Een 35-jarige man werd aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. De politie besloot meerdere eenheden erbij te halen om zon 60 mensen, waarvan merendeel zichtbaar onder invloed was, tot kalmte te manen. Langzaam ging de groep uiteen en keerde de rust weer terug. Beiden verdachten werden naar het bureau overgebracht en ingesloten voor nader verhoor.

Ongeval met letsel

BAAMBRUGGE Op vrijdagmiddag omstreeks 13.00 uur zijn twee fietsers op De Horn gevallen. Beide vrouwen van 58 en 62 jaar uit Groningen maakten een fietstocht. De 58-jarige vrouw probeerde een vlieg weg te slaan en raakte uit balans. Vervolgens vielen beide vrouwen. De 58-jarige vrouw liep letsel op aan haar hoofd, de 62-jarige vrouw aan haar hand. Ambulancepersoneel kon de beide vrouwen behandelen en konden vervolgens hun weg vervolgen.

Openbare dronkenschap

MAARSEN De politie heeft een 20-jarige man uit Maarsen aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. De man was kort daarvoor beboet voor openbare dronkenschap op de Spechtenkamp. Toen de man wegreed uitte hij enkele beledigingen richting de agenten. Daarop gingen zij naar de woning van de verdachte en troffen hem nabij in de bosjes aan. Hij ging er te voet vandoor en werd al snel aangehouden. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Ruzie in het verkeer

UTRECHT Een conflict over rijgedrag in het verkeer resulteerde op vrijdag 17 augustus rond 14.00 uur in een letsel aan de benen van een 44-jarige automobilist uit Baambrugge. Een 27-jarige man uit Almere zou op de Rijksstraatweg met zijn auto over de voet/been van de man zijn gereden toen het slachtoffer zijn beklag deed over rijdrag van de man uit Almere kort daarvoor. Het slachtoffer is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie moet nog enkele getuigen horen en doet nader onderzoek.