Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 19 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 19-08-2007 o Met: inbreker overlopen, brand invalidenwagen en zakkenrollers

Gifslangen ontsnapt

Zaandam, vrijdag 17 augustus 2007, 13:07 uur.

De politie heeft in een noodgebouw aan de Parkstraat dat wordt verhuurd aan kunstenaars een groot aantal gifslangen in beslag genomen. Aanleiding was de vondst van twee kleine gifslangen op de Parkstraat. Na de melding heeft de politie slangenexperts ingeschakeld en contact met de 66-jarige eigenaar opgenomen die zich op een vakantieadres in het buitenland bevond. Op last van de officier van justitie werd het pand betreden. In het zeer rommelige gedeelte waar de slangen werden gehouden werden, in en buiten slecht afgesloten terraria, in totaal 48 gifslangen aangetroffen waarvan er negen al dood waren en negen zich in zeer slechte conditie bevonden. Alle dieren werden in beslag genomen en in goed afgesloten containers naar een plaats van verzorging gebracht. Alle volwassen slangen die volgens de eigenaar aanwezig waren zijn gevonden. Het kan echter niet worden uitgesloten dat enkele jonge gifslangen nog ergens rondkruipen. Bij aantreffen van een jonge gifslang dient men uiterste voorzichtigheid te betrachten en wordt men verzocht contact met de politie op te nemen.

Rood licht

Zaandam, vrijdag 17 augustus 2007, 19:50 uur.

Een 42-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden nadat hij op een bromfiets door het rode licht was gereden op de Hogendijk. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs of bromfietscertificaat en blies een alcoholindicatie. De bromfiets bleek niet verzekerd. Aan het bureau gaf het ademanalyseapparaat aan dat de man twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Proces-verbaal voor het rode licht, drankrijden en rijden zonder rijbewijs en verzekering wordt opgemaakt.

Huiselijk geweld

Koog aan de Zaan, vrijdag 17 augustus 2007, 20:18 uur.

De politie heeft een 38-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. In de woning zou de man zijn vrouw hebben mishandeld. Agenten troffen de vrouw aan te midden van vernielde huisraad. De bewoner was al eerder veroordeeld voor mishandeling van zijn vrouw. De man werd in de woning aangehouden, aan het bureau ingesloten en in verzekering gesteld.

In Westzaan hebben agenten na een melding over geluidsoverlast een 30-jarige man aangehouden omdat hij zijn vrouw herhaaldelijk zou hebben geslagen. De vrouw was na een luidruchtige ruzie op blote voeten het huis uit gevlucht. De verdachte werd ingesloten.

Inbraak

Landsmeer, vrijdag 17 augustus 2007, 23:01 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een bungalow aan Stoutenburg die moet hebben plaatsgevonden op vrijdagavond tussen kwart voor zeven en elf uur. Men is via het dak of de schutting op het erf gekomen waar vervolgens een deur werd geforceerd. De woning werd, terwijl er niemand thuis was, geheel doorzocht en een hoeveelheid antiek zilver werd meegenomen. Men heeft het pand vermoedelijk via de voordeur verlaten.

Inbreker overlopen

Zaandam, zaterdag 18 augustus 2007, 02:24 uur.

De politie heeft een 27-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van een poging tot inbraak. Een bewoner van de Schepenlaan werd wakker van vreemde geluiden en zag door het slaapkamerraam een man die via het dak probeerde zijn woning binnen te komen. De verdachte ging er bij het zien van de bewoner vandoor maar agenten konden dankzij een uitstekend signalement de hevig zwetende en van het rennen nahijgende man op de Peperstraat aanhouden. De als inbreker bekend staande Zaandammer werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Black out

Wormerveer, zaterdag 18 augustus 2007, 06:21 uur.

Een 50-jarige vrouw uit Zaandam kreeg op de Wandelweg ter hoogte van het Schoolpad vermoedelijk een black out waardoor zij met haar personenauto een verkeerslicht de grond uit reed. Toen de politieagenten arriveerden raakte de vrouw af en toe buiten bewustzijn. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een 40-jarige vrouw die in de auto meereed had geen klachten maar werd voor de zekerheid ter controle ook meegenomen met de ambulance. Het zwaar beschadigde voertuig werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Diefstal drank

Krommenie, zondag 19 augustus 2007, 04:20 uur.

De politie heeft een 28-jarige man uit Assendelft, een 25-jarige Zaandijker, een 24-jarige man uit Wormer en een 24-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden als verdachten van diefstal. De mannen zouden uit een horecagelegenheid aan de Zuiderhoofdstraat flessen drank hebben gestolen en hiermee naar een ander café zijn gegaan. Het viertal werd aangehouden en ingesloten. De man zonder vaste woonplaats heeft nog ruim 2500 euro aan achterstallige boetes in te lossen.

Brand invalidenwagen

Wormerveer, zondag 19 augustus 2007, 05:15 uur.

De politie onderzoekt een brand in een invalidenvoertuig die plaatsvond op het Sluispad. Bij arriveren van politie en brandweer was het voertuig van een 72-jarige bewoner van de Paul Krugerstraat al geheel verbrand. Een busje dat naast het verbrande voertuig stond is grotendeels uitgebrand. Van een woning sprongen door de hitte enkele ruiten en ontstond binnen rook- en roetschade. Forensische Opsporing doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Zakkenrollers

Katwoude, zaterdag 18 augustus 2007, 11:33 uur.

De politie heeft vier Oost-Europese mannen van 22, 30, 31 en 36 jaar oud aangehouden als verdachten van een poging tot diefstal en/of het hebben van valse documenten. Op de Hoogedijk bij de kaasboerderij zou een Italiaanse toerist een zakkenroller hebben betrapt en met hem in gevecht zijn geraakt. De dief stapte in een auto met een Duits kenteken waar nog drie personen in zaten. De auto reed weg maar werd later door surveillerende agenten aangetroffen in Edam. De bestuurder kon alleen een buitenlands rijbewijs tonen. Twee passagiers toonden vermoedelijk valse buitenlandse identiteitskaarten en de vierde persoon had geen legitimatiebewijs bij zich. Het viertal werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Vernielers

Volendam, zondag 19 augustus 2007, 02:40 uur.

Drie Volendammers van 17, 25 en 27 jaar oud zijn door de politie op de Julianaweg aangehouden wegens vernielingen. Een getuige attendeerde de politie op het drietal dat begonnen was met het omdraaien van verkeersborden en verder ging met het uit de grond trekken van een verkeersbordpaal en het schoppen tegen een auto. De verdachten werden ingesloten in de loop van de dag na verhoor heengezonden.

Mishandeld door ex-vriend

Purmerend, zaterdag 18 augustus 2007, 23:48 uur.

De politie heeft een 40-jarige Purmerender zonder bekende woonplaats aangehouden omdat hij wordt verdachte van mishandeling van zijn ex-vriendin. De man zou tegen de wil van de bewoonster haar woning op de Vrouwenzandstraat zijn binnengedrongen en haar daar hebben geslagen en aan de haren door de kamer hebben gesleurd. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Voor de man staat nog voor ruim 1600 euro aan achterstallige boetes open.

Laatst gewijzigd 19-08-2007 14:30 | © Politie Zaanstreek-Waterland |