Persberichten weekend 18 en 19 augustus

's-Hertogenbosch, 19-08-2007

Politie houdt man aan voor mishandeling broer

Uden De politie heeft zaterdagmiddag een 48-jarige inwoner van Uden aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 52-jarige broer te hebben aangereden. Daarbij zou het slachtoffer met zijn arm door de achterruit van de auto van zijn broer gevallen zijn en zich verwond hebben. De verdachte beweert echter dat hij niet tegen zijn broer aan is gereden en dat die opzettelijk de ruit van zijn auto vernield heeft. De twee leven al enige tijd in onmin met elkaar. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt woninginbreker aan

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdag een 19-jarige Bosschenaar aangehouden in de tuin van zijn woning. De Bosschenaar wordt verdacht van een woninginbraak gepleegd op zaterdag 4 augustus in een woning aan de Sluiskehoeven in Rosmalen. De man was bij de woninginbraak overlopen door de 22-jarige bewoonster. De verdachte kon op basis van het signalement en politieonderzoek aangehouden worden. Hij is inverzekeringgesteld en onderzocht wordt of hij nog meer woninginbraken gepleegd heeft.

Politie houdt man aan voor bedreiging

Veghel De politie heeft vrijdagavond een 28-jarige inwoner van Veghel aangehouden op de Piet Heinstraat in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht die avond een 46-jarige plaatsgenoot en een 43-jarige plaatsgenote te hebben bedreigd. De politie kwam ter plaatse omdat de man zelf de politie had gebeld dat hij achterna gezeten werd door buurtgenoten. Na onderzoek bleek dat de man diverse bedreigingen had geuit naar de slachtoffers. De politie wist de buurt tot bedaren te brengen en hield de verdachte aan. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld. Bij zijn insluiting bleek de verdachte in het bezit te zijn van een mes. Dit is inbeslaggenomen. De man veroorzaakt al langer problemen in de omgeving.

Politie houdt winkeldievegge en caissière aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag twee Bossche dames, 20 en 18 jaar oud, aangehouden in een winkel aan de Gruttostraat in hun woonplaats. De vrouwen waren betrapt op het meenemen van levensmiddelen zonder ze af te rekenen. De politie hield ook een 16-jarige Bossche caissière van de winkel aan. Zij wordt er van verdacht bewust een aantal goederen niet te hebben aangeslagen. Tegen de dames wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt jongelui aan voor vernieling

Schaijk Dankzij de melding van een oplettende burger heeft de politie vrijdagavond drie 14-jarige inwoners van Schaijk aangehouden. De getuige zag dat de jongens aan het morrelen waren aan een auto die geparkeerd stond op een privé-terrein aan de Udensedreef in Schaijk. De gewaarschuwde politie trof de jongens in de omgeving aan en hield ze aan. Ze zijn alle drie gehoord en tegen hen wordt proces-verbaal gemaakt.

Huiselijk geweld

Cuijk De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige inwoner van Cuijk aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht die avond zijn 17-jarige vriendin mishandeld te hebben. De man is inverzekeringgesteld en de politie heeft een aangifte van het slachtoffer opgenomen.

Politie houdt vrouw aan

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 21-jarige Israëlische vrouw aangehouden op de Roggeakker in s-Hertogenbosch. De politie kreeg een melding dat de vrouw schilderijen verkocht langs de deur. Agenten controleerden de vrouw op de Roggeakker. Ze bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Tevens bleek ze geen vergunning te hebben voor het venten langs de deur. Later heeft een bekende van de vrouw haar identiteitsbewijs afgegeven. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 17-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling. Een oplettende burger belde de politie omdat een groep jongeren op de Zevende Buitenpepers aan het vechten zouden zijn. De politiemeldkamer stuurde direct diverse eenheden naar de vechtpartij. Daar troffen zij een 18-jarige Bosschenaar aan met bebloed gezicht. Hij verklaarde zojuist mishandeld te zijn door de 17-jarige Bosschenaar. Deze kon direct daarna aangehouden worden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden dankzij oplettende burger

Drunen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Drunen en een 19-jarige man uit Vlijmen aangehouden op de Torenstraat in Drunen. De getuige hoorde die nacht een klap en zag de twee verdachten weglopen. Vervolgens zag hij een paal liggen bij een geparkeerde auto in de Torrenstraat. De auto was vernield. De gewaarschuwde politie kon de verdachten aanhouden. Ze zijn inverzekeringgesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie treft niet in werking zijnde hennepkwekerij aan

s-Hertogenbosch Bij een onderzoek in een woning aan de Weidonklaan in s-Hertogenbosch heeft de politie zaterdag een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In een slaapkamer in de woning troffen de agenten lampen en potten met aarde aan. Onderzoek wees tevens uit dat er illegaal stroom werd afgetapt. Essent doet hiervan aangifte. De 35-jarige bewoonster is al verdachte in de woning gehoord. De 28-jarige broer van de vrouw werd aangehouden en verhoord op het politiebureau. De spullen zijn inbeslaggenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor vernieling

Uden - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Veghel aangehouden voor vernieling. Hij had op de Birgittinessenstraat in Uden de spiegel van een taxi geslagen. De verdachte was boos omdat de taxi niet stopte, terwijl hij hem nodig had. De man kreeg een proces-verbaal.

Politie houdt vermoedelijke auto-inbreker aan

Oss Surveillerende agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Ossenaar aangehouden op de Eikenboomgaard in zijn woonplaats. De man gedroeg zich verdacht en toen agenten hem controleerden zagen zij dat hij een autoradio bij zich had. De verdachte gaf aan dat deze uit een auto kwam die geparkeerd stond in de Pastroorvissersstraat in Oss. Hij beweerde echter niet zelf de radio weggenomen te hebben, maar dat een vriend van hem dat gedaan had. De politie heeft de verdachte inverzekeringgesteld voor verder onderzoek. Tevens heeft de politie aangifte opgenomen van de eigenaar van de auto. De auto is voor sporenonderzoek meegenomen.

Rustig verloop kermissen

Op diverse plaatsen in de regio Brabant-Noord zijn er dit weekend kermissen. De politie spreekt van een rustig verloop van de evenementen. De sfeer is goed en behoudens wat kleine duw en trekpartijen verloopt het rustig. De politie heeft enkele malen opgetreden tegen wildplassers en het niet tonen van een identiteitsbewijs.

Fietsster is tas kwijt

s-Hertogenbosch Een 27-jarige Bossche fietsster is vrijdagavond haar tas kwijt geraakt. Omstanders vonden de vrouw liggend naast haar fiets op de Harendonkweg in haar woonplaats. De vrouw verklaarde vanaf de Maasport gefietst te zijn. Op een gegeven moment werd ze gevold door enkele jongens. Een van hen rende heel hard en kon haar op de fiets bijhouden. Vervolgens is de vrouw bij kennis gekomen toen zij naast haar fiets lag. Ze had diverse verwondingen aan handen en gezicht. Ze mist haar tas. Getuigen hebben jongens zien wegrennen met een tas in hun handen. De politie heeft aangifte opgenomen en is een uitgebreid onderzoek gestart.

Huiselijk geweld

Erp De politie heeft zondagmorgen een 16-jarige inwoner van die plaats aangehouden in zijn ouderlijke woning. Hij wordt er van verdacht die dag zijn 46-jarige moeder te hebben mishandeld. De gewaarschuwde politie ging ter plaatse om het verhaal aan te horen en trof de verdachte en het slachtoffer aan. Toen agenten de verdachte aan wilden houden, werden zij gehinderd door de 50-jarige vader van de verdachte. De man trapte één van de agenten in zijn rug. Uiteindelijk zijn beide aangehouden. De 16-jarige jongen is inverzekeringgesteld.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Mill Zondagmorgen is een 56-jarige motorrijder uit Mill gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Beerseweg Achterdijk in zijn woonplaats. Een 24-jarige automobilist uit Sint Hubert reed over de Beerseweg in de richting van Mill. Als hij linksaf de Achterdijk in wil slaan, ziet hij het slachtoffer, die met zijn motor uit de tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd. De motorrijder is met inwendig letsel overgebracht naar het Radbout Ziekenhuis in Nijmegen. Ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van de traumahelikopter.