Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda zondag 19 augustus

BREDA, 19 augustus 2007

Twee jongeren aangehouden met speed

BREDA: De politie heeft zaterdagavond bij een speeltuintje op de Keermanslaan rond 20.45 uur twee Bredanaren (17 en 18 jaar) aangehouden wegens het bezit van harddrugs. Agenten die regelmatig deze plek, maar ook andere ontmoetingsplaatsen voor jongeren controleren, troffen bij beide jongens de harddrug speed aan. Het tweetal werd meegenomen naar het bureau en verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Vier aanhoudingen in horecatoezicht Breda

BREDA: In het horecatoezicht in het uitgaansgebied van Breda zijn zateerdagavond en nacht vier aanhoudingen verricht. Een 24-jarige Bredanaar beledigde een agent in de Visserstraat. Een 19-jarige man uit Sliedracht werd aangehouden wegens het bezit van cocaine op de Haven. Ook werden een 21-jarige Bredanaar en een evenoude inwoner van Anderlecht (Belgie) aangehouden wegens de diefstal van een auto. De eigenaar, een 22-jarige Bredanaar, meldde dat bij agenten in het uitgaansgebied. De verdachten zijn bekenden van hem, de auto zou door de 21-jariger Bredanaar zaterdagmorgen meegenomen zijn toen zijn 22-jarige vriend even uit de auto was gegaan. De politie onderzoekt de zaak. Behalve de vier aanhoudingen zijn er ook twintig bekeuringen uitgedeeld wegens fout parkeren op de nieuwe taxi-standplaats.

Over uitgaan en politietoezicht in Breda
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken.

Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Beschonken automobilist aangehouden

WERNHOUT: Een 24-jarige jarige Poolse automobilist is zondagmorgen rond 03.15 uur aangehouden op de Korte Heistraat wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 665 ug/l en raakte daarmee zijn rijbewijs voorlopig kwijt. De man is na verhoor heengezonden. Op het park Patersven was hij volgens getuigen met een auto van zijn werkgever tegen een boom gereden, maar de man zelf ontkent achter het stuur gezeten te hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Grote actie tegen overlast afterpartys in buitengebied resulteert in vier aanhoudingen

BREDA/ULVENHOUT: Agenten van het team Zuid-Oost hebben zondagmorgen een actie gehouden in het kader van overlast en drugsbezit bij afterpartys op diverse locaties in het teamgebied. Dat betreft de Galderse Meren, Reeptiend, Keermanslaan/Schoolakkerplein en Bouvignedreef in Breda; de Koekelberg en de Chaamse Dreef/Donker Bos in Ulvenhout en de Gouwbergseweg in Strijbeek. Op alle locaties werden aanwezige personen gecontroleerd op drugsbezit en hun naw-gegevens genoteerd, voor zover nog niet bekend. De actie heeft op veel positieve reacties van omwonenden en recreanten (wandelaars/joggers) geleid.

Er werden vier verdachten aangehouden. Dat gebeurde op de Chaamse Dreef/Donker Bos (nabij Royaal Dreef). Het gaat om twee vrouwen (19 jaar uit Breda en 29 jaar uit Veenendaal), een 28-jarige man uit Rijen en een 19-jarige Bredanaar. De vier verdachten bleken in het bezit van veelal gebruikershoeveelheden harddrugs, zoals XTC, speed en GHB. Alle drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is het viertal met een proces-verbaal heengezonden.

Bredanaar beroofd door taxichauffeur

BREDA: Een 27-jarige Bredanaar heeft zondag bij de politie aangifte gedaan van diefstal met geweld. Na het stappen nam hij rond 04.00 uur bij de Haven een illegale taxi. Toen hij merkte dat de chauffeur niet goed naar zijn huisadres reed, sprak hij hem aan. Op enig moment pakte de chauffeur een groot keukenmes en vroeg de Bredanaar zijn zakken leeg te maken. Dat deed hij en de Bredanaar kon vervolgens na een worsteling met de chauffeur uit de auto komen. Daarop reed de auto weg. Het slachtoffer mist zijn mobieltje, een geldbedrag en enkele pasjes. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul