Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 19 augustus

* MAN NA BELEDIGING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben zaterdagavond een 29-jarige Rotterdammer aangehouden voor belediging.
De man schreeuwde tegen de portiers van een discotheek aan de Delftsestraat. Surveillerende politiemensen waren hier getuige van en spraken de verdachte aan. Hij begon hierop te schelden tegen het politiepersoneel en werd gearresteerd.


* TWEETAL OP GROND OPIUMWET GEARRESTEERD
ROTTERDAM - Politiepersoneel heeft zaterdagmiddag een 29-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 28-jarige Rotterdammer gearresteerd op grond van de Opiumwet. Een politieman in burger zag rond vijf uur dat een automobilist op de Nieuwe Binnenweg drugs gebruikte. Gealarmeerd politiepersoneel reed de auto van de verdachte op de Raampoortstraat klem. In de auto zaten de twee verdachten. De bestuurder uit Capelle aan den IJssel was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cocaïne De Rotterdammer had een dealerhoeveelheid cocaïne bij zich. Het tweetal werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De drugs is in beslag genomen.


* ARRESTATIE NA MELDING OVERLAST
ROTTERDAM - Een 18-jarige man uit Ridderkerk is in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging aangehouden op een gestolen scooter.
Rond half twee 's nachts kreeg de politie een melding binnen over overlast van scooters op de Palmentuin. Op de Zuider Kerkerdijk zagen de agenten drie scooters rijden zonder verlichting en kentekens. Na een achtervolging is één bestuurder, de 18-jarige Ridderkerker, gearresteerd. De scooter bleek van diefstal afkomstig te zijn.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Rotterdammer aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 23-jarige vriendin te hebben mishandeld. De politie hield de verdachte op het dak van de woning aan de Putsebocht aan. Hier had hij zich achter een schoorsteen verstopt.


* POLITIE HOUDT MEISJE NA MISHANDELING AAN

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarig meisje uit Spijkenisse aangehouden voor mishandeling.
Surveillerend politiepersoneel werd rond drie uur 's nachts aangesproken door het slachtoffer, een leeftijdsgenootje eveneens uit Spijkenisse. Zij was geslagen door de verdachte in een café aan de Spuistraat. De verdachte werd na een onderzoek in de omgeving gearresteerd.


* POLITIE HOUDT AUTOMOBILISTE ONDER INVLOED VAN ALCOHOL AAN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben zondag in de vroege ochtenduren een 47-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een controle van een voertuig op de Boekhorststraat moest een politieman opzij stappen om niet door een passerende auto, waarin onder meer 4 kinderen, bestuurd door de Rotterdamse te worden aangereden. De automobiliste werd op de Scheveningsestraat staande gehouden en moest een blaastest afleggen. Zij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT TWEE MANNEN NA MISHANDELING

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft zondagochtend twee mannen aangehouden na een mishandeling in een café aan de Oosthavenkade.
Surveillerend politiepersoneel werd rond vier uur door een 22-jarige man uit Schipluiden aangesproken die vertelde dat hij kort daarvoor door een aantal personen was mishandeld. Het slachtoffer had meerdere verwondingen in zijn gezicht. De twee verdachten, een 20-jarige man uit Vlaardingen en een 22-jarige plaatsgenoot, werden gearresteerd.
De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MAN BEKEURD NA MELDING OVERLAST
MAASSLUIS - Een 18-jarige man uit Maassluis is zaterdagavond bekeurd voor het drinken van alcohol op straat. Rond acht uur kreeg de politie de melding dat een aantal jongeren op de Ververij overlast veroorzaakte, waaronder geluidsoverlast. Ter plaatse werd de groep aangesproken en kreeg de 18-jarige een bekeuring.


* POLITIE HOUDT MAN IN GESTOLEN AUTO AAN
ROTTERDAM - Een 43-jarige Rotterdammer is zaterdagmiddag op de Essenburgsingel aangehouden in een gestolen auto. Politiemensen van het district West hielden de auto staande toen bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De Rotterdammer was ook niet in het bezit van een rijbewijs. De politie stelt een nader onderzoek in.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Politiemensen van het district West hebben zaterdagavond een 44-jarige Rotterdammer aangehouden voor huiselijk geweld.
De man wordt ervan verdacht een vrouw te hebben mishandeld in hun woning aan de Bilderdijkstraat. Het 47-jarige slachtoffer liep verwondingen in haar gezicht op.
De verdachte is in de woning aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HUISELIJK GEWELD

ROZENBURG - Politiepersoneel van het district Zuid arresteerde zaterdagmiddag rond vijf uur een 44-jarige man uit Rozenburg. De man wordt verdacht van het schoppen en slaan van zijn 56-jarige vriendin. Dit gebeurde in hun woning aan de Abrikozendreef.


* BROMFIETSCONTROLE
HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid en de Verkeerspolitie hebben zaterdagmiddag en -avond een bromfietscontrole gehouden op de Middenbaan-Noord. In totaal werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer rijden over het trottoir, teveel vermogen van de bromfiets, technische gebreken en rijden zonder helm.
Twee scooters zijn in beslag genomen omdat de bestuurder al eerder was bekeurd voor overtredingen.

Uitgave zaterdag 18 augustus

* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - De recherche van het district Zuid is een onderzoek gestart naar een schietpartij die vrijdagavond op de Pleinweg plaatsvond.
Rond half elf hoorden politiemensen een aantal schoten en stelden meteen een onderzoek in. Op de Pleinweg werd een 38-jarige Rotterdammer aangetroffen. Hij was gewond geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Zuid via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA 'WEGJAGEN' INBREKER

HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid arresteerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige Rotterdammer na een inbraak in een auto op de Heekstraat.
Een getuige meldde de inbraak rond half drie 's nachts waarop de politie direct er naartoe ging en de 41-jarige Rotterdammer aantrof. De man verklaarde dat hij de inbreker had weggejaagd en de buitgemaakte goederen weer terug zou leggen in de auto. De schroevendraaier die de Rotterdammer in zijn handen had, had hij afgepakt van de inbreker. Na onderzoek bleek het verhaal van de Rotterdammer niet te kloppen, hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* FIETSEN OP DE VLUCHTSTROOK RIJSKWEG A20

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord zag zaterdagnacht dat twee mannen over de vluchtstrook van de rijksweg A20 fietsten.
De 19-jarige fietser uit Maasland werd voor dit feit bekeurd en moest een blaastest afleggen. Hij bleek onder invloed van alcohol (555 ug/l) en kreeg ook hier een bekeuring voor.


* POLITIE HOUDT MAN NA VERZET AAN
MAASSLUIS - Een 52-jarige fietser uit Maassluis is vrijdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel met zijn rijgedrag op omdat hij al slingerend over de weg fietste. Op de Weverskade werd de verdachte staande gehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en moest een blaastest afleggen. De fietser weigerde mee te werken en wilde er vandoor gaan. Hij verzette zich en werd, na meerdere waarschuwingen, met gebruik van pepperspray aangehouden.


* MAN MELDT ZICH BIJ DE POLITIE NA STEEKPARTIJ

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel heeft zich zaterdagochtend bij de politie gemeld na een steekpartij op de Nachtegaalstraat.
Vrijdagavond rond kwart over tien ontstond er op de Nachtegaalstraat een onenigheid tussen twee mannen. De ruzie werd beslecht met een steekpartij waarbij een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel gewond raakte. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De verdachte meldde zich zaterdagochtend bij het politiebureau en werd aangehouden.
De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in naar de steekpartij.


* OVERVAL SNACKBAR
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een overval plaats op een snackbar aan het Oostplein. Niemand raakte gewond.
Drie nog onbekende mannen met bivakmuts kwamen rond half één de zaak in en eisten onder bedreiging van een wapen geld. Met een hoeveelheid geld uit de kassa gingen de overvallers er vandoor. De recherche van het district Oost is een onderzoek gestart naar de verdachten van deze overval.


* POLITIE HOUDT AUTOMOBILIST AAN VOOR WAPENBEZIT

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord arresteerde vrijdagavond een 18-jarige Rotterdammer voor wapenbezit. Rond middernacht zagen surveillerende politiemensen dat een automobilist geen voorrang verleende aan een fietser op de kruising van de Bergweg met de Zwart Janstraat. De man werd staande gehouden en op dat moment zagen agenten dat er een houten slagwapen van 40 centimeter achter de bestuurdersstoel lag. De 18-jarige automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het wapen is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op tegen de Rotterdammer.


* POLITIE ARRESTEERT TWEE MANNEN NA VECHTPARTIJ

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden na een vechtpartij in een café aan de Posthumalaan. Rond half elf ontstond om nog onbekende reden een vechtpartij tussen een aantal personen. Hierbij raakte een 26-jarige Rotterdammer gewond. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie ging na de melding direct ter plaatse en arresteerde twee verdachten, een 51-jarige man en een 19-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Het tweetal is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BELEDIGING
RIDDERKERK - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster arresteerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige man uit Ridderkerk.
Omstreeks twee uur 's nachts beledigde de Ridderkerker op de Sint Jorisstraat passerende politiemensen. De politie hield de man aan. Tijdens de aanhouding en de rit naar het politiebureau verzette de verdachte zich en bedreigde het politiepersoneel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte voor belediging, bedreiging en verzet plegen.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA BELEDIGING

BRIELLE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongens aangehouden voor belediging op de Vischstraat.
Het tweetal, 16 jaar uit Rotterdam en Vierpolders, schold de surveillerende politiemensen meerdere malen uit. De verdachten vluchtten toen zij zagen dat de politie achter hen aan ging. In een hofje hadden de jongens zich verstopt. Het tweetal, dat onder invloed van alcohol verkeerde, werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.
De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld van de aanhouding van hun kinderen.


* 350 EURO ARMER NA BELEDIGEN POLITIEMAN
ROTTERDAM - Een 20-jarige Rotterdammer heeft zaterdagochtend een boete van 350 euro moeten betalen na het beledigen van een politieman op de Kruiskade.
De Rotterdammer schold rond half vijf een politieman uit en werd, toen hij dit een tweede keer deed, aangehouden. Zijn vrienden bemoeiden zich met de aanhouding, waarop de verdachte kans zag te vluchten.
Na een onderzoek in de omgeving hielden politiemensen van het fietsteam de 20-jarige Rotterdammer op het Stadhuisplein aan. Na overleg met justitie kon de man, na het betalen van een boete van 350 euro, zaterdagochtend naar huis gaan.