Het Nederlandse Rode Kruis
Persbericht

Den Haag, 19 augustus 2007

Inzet Nederlandse Rode Kruis in Peru

Het Nederlandse Rode Kruis stuurt een derde hulpverlener naar het rampgebied in Peru. De medewerker is een specialist op het gebied van noodhulp en zal samen met collega's de hulpvraag in het gebied inventariseren.

De hulpverlener van het Nederlandse Rode Kruis maakt onderdeel uit van een internationale ERU, een Emergency Response Unit. Een ERU is direct inzetbaar om noodhulp te verlenen bij rampen. Een ERU bestaat zowel uit materialen als mensen. Het Nederlandse Rode Kruis werkt in de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving in Peru samen met het Amerikaanse, Spaanse en Deense Rode Kruis. Er zijn meerdere ERU's in Peru actief.

Op 15 augustus werd Peru getroffen door een aardbeving. Ongeveer 600 mensen verloren het leven en meer dan 1000 raakten gewond. Meer dan 33.000 huizen zijn verwoest, waardoor zo'n 150.000 mensen opvang en verzorging nodig hebben. Het Rode Kruis deelt hulpgoederen uit, biedt medische assistentie en zoekt naar slachtoffers in het puin die de aardbeving heeft achtergelaten..

Afgelopen vrijdag opende het Nederlandse Rode Kruis giro 7244 voor hulp aan de slachtoffers in Peru.