KNHS


Martien van Veen verrast met titel bij vierspannen ponys 19 augustus 2007

.TILBURG (KNHS) Martien van Veen (vierspannen), Ewoud Boom (tweespannen) en Geert Bongers (enkelspannen) zijn zondag de grote winnaars geworden van de Nederlandse kampioenschappen mennen voor ponys, die in Tilburg werden gehouden.

Van Veen (Sint Michielsgestel) liet onder andere wereldkampioen Jan de Boer (derde) achter zich. De menner uit Sint Michielsgestel ontbrak bij dat toernooi in Denemarken, maar eiste zondag wel de nationale titel voor zich op. ,,Het was heel spannend, aldus de ervaren Brabander die vlak voor de wedstrijd een cruciale beslissing nam. ,,Mijn pony rechtsvoor, Ronny, was wat overwerkt. In Beekbergen ging het onlangs op de eerste hindernis al mis. Daarom heb ik die nu thuis gelaten en de gok genomen door de pas vierjarige Sido mee te nemen. Het was pas zijn tweede grote wedstrijd. Maar Sido heeft het geweldig gedaan, de dressuur ging goed, de marathon ben ik zonder problemen doorgekomen en ook de vaardigheidsproef eindigde ik foutloos en binnen de tijd.

Ook tweespanrijder Ewoud Boom (Putten) sprak na afloop zijn dank uit richting een jonge pony, in zijn geval luisterend naar de naam Eibergs Romeo. ,,Ik heb voor mezelf revanche genomen voor een minder geslaagd wereldkampioenschap. In Denemarken ben ik als zevende geëindigd, waar op een podiumplaats was gerekend. In eigen land heb ik dit hele jaar alles gewonnen wat er te winnen viel, het NK paste keurig in dat rijtje. Blij was ik vooral met mijn vaardigheidsproef, voor het eerst dit seizoen foutloos, dat voelde heel goed. De dressuur had een paar puntjes beter gekund, maar met de marathon was ik tevreden.

Bij de enkelspannen ging Geert Bongers (Breda) met de eerste plaats aan de haal. ,,Lange neus naar de bondscoach, sprak hij strijdvaardig. Die passeerde de Brabander voor de WK in Dorthealyst. ,,En daar was ik het niet mee eens, maar ja, ik had er niks over te vertellen helaas. Daardoor was ik voor dit Nederlands kampioenschap super gemotiveerd. Mijn pony klom bijna in de hindernissen, zo goed ging het. Een fijn gevoel om voor de WK-gangers te zijn geëindigd, de wraak is zoet, daar was het mij hier vooral om te doen.

Uitslagen NK mennen ponys Tilburg

Enkelspannen: 1. Geert Bongers (Breda) 108,96, 2. Arjo van Kekem (Hoogblokland) 109,69, 3. Yvonne de Ruyter (Rotterdam) 119,00.

Tweespannen: 1. Ewoud Boom (Putten) 111,12, 2. Manon van Kasteren (Schijndel) 117,47, 3. Karel van Kekem (Hoogblokland) 127,08.

Vierspannen: 1. Martien van Veen (Sint Michielsgestel) 129,18, 2. John van Dorresteijn (Soest) 130,49, 3. Jan de Boer (Terwolde Ge) 132,55.

Complete uitslagen : www.hoefnet.nl