Ingezonden persbericht

Brno, 19 augustus 2007

Joey Litjens (24e) en Danny Webb (28e) vechten voor hun posities in Brno

Tijdens de met ruim 140.000 toeschouwers druk bezochte Cardion AB Grand Prix Ceske Republiky hebben de DeGraaf Grand Prix-coureurs Joey Litjens en Danny Webb respectievelijk de 24e en de 28e plaats behaald. Op het lange circuit van Brno hadden beide rijders een super start. Litjens wist, komende vanaf zijn 28e startplaats, na de eerste ronde als negentiende door te komen. Ook teammaatje Danny Webb vertrok erg goed door van de 32e positie naar de 24e plaats op te klimmen.

In de warm-up probeerde Litjens op verzoek van Dunlop nog een andere achterband. Maar Joey besloot toch het type band te gebruiken, dat tijdens de trainingen goed had uitpakt. In de race had Litjens een geweldige start en klom gelijk op naar de 19e positie. Na een aantal ronden zakte hij terug naar de 22e plaats en kwam in gevecht met Cardus en Terol. Uiteindelijk moest de Nederlander zijn meerdere erkennen in beide Spanjaarden en eindigde als 24e.

"Ik was niet erg blij toen ik over de finish kwam'', opent een teleurgestelde Litjens. "Mijn start was als vanouds weer goed en ik kon veel rijders in de eerste ronde passeren. Maar daarna had ik het moeilijk op de rechte stukken en werd door verschillende tegenstanders gepasseerd. Ik kwam na een vijftal ronden in gevecht met Cardus en Terol en deed vooral het kopwerk. Na een foutje verloor ik in eerste instantie de aansluiting met hen. Maar ik slaagde erin het gaatje toch weer te dichten en wist zelfs de leiding van het groepje te heroveren. In de laatste ronde kwamen ze mij echter weer voorbij en had ik moeite om ze bij te houden. Ik kwam net iets tekort en moest genoegen nemen met de 24e positie in plaats van de 22e. Al met al waren mijn rondetijden zeer constant, want ik reed bijna de hele wedstrijd in de 2.11. Iets wat op zich niet verkeerd was. Het is ook jammer dat er maar weinig rijders uitvielen. Iets, dat meestal wel gebeurd. Maar we gaan er in Misano bij de volgende Grand Prix gewoon weer voor. Ik ben benieuwd hoe het daar uitpakt, omdat niemand nog op dat circuit heeft gereden'', aldus een redelijk opgewekte Litjens.

Danny Webb moest in de warm-up zijn ritme weer zien te vinden na het debacle in de tweede kwalificatie. Hij had hier moeite mee en reed geen goede rondetijden. Gelukkig ging het in de race wat beter en wist hij zelfs bij de start acht posities te winnen. Na de eerste ronde kwam de Engelsman als 24e door. Maar daarna moest hij toch snel terrein prijs geven en zakte tien plaatsen terug. Vervolgens pakte hij de draad echter weer op en vocht zich terug naar plaats 28. Om deze klassering kwam hij in duel met Aegerter. Een gevecht dat de DeGraaf-coureur wist te winnen.

"Het was een vreemd weekend voor mij'', vertelt een tevreden Danny Webb. "In de tweede kwalificatie moest ik veel tegenslagen verwerken. Daardoor had ik veel moeite om in de warm-up mijn ritme weer terug te vinden. In de race ging het beter. Maar mijn perfecte start kon ik helaas niet omzetten in een goede klassering. Ik kwam in gevecht met Grotzkyj en Aegerter. Dat gaf mij veel vechtlust, want ik wilde van hen winnen. Op een gegeven moment verloor ik de aansluiting. Maar na twee ronden slaagde ik er toch weer in om naar ze toe rijden en passeerde ze zelfs. In het laatste gedeelte van de race kon ik ze achter mij houden. Terwijl Grotzkyj moest afhaken, bleef Aegerter aandringen. Ik wilde echter niet van hem verliezen en bleef aanzetten. Ondanks de snellere motor van Aergerter op de rechte stukken kon ik hem voor blijven. Dat gaf mij een goed gevoel. Ik weet dat de 28e positie niet goed is. Maar ik ben op de weg terug en ik weet zeker dat het beter gaat in de volgende race over twee weken op het circuit van Misano. Niemand heeft daar nog gereden en ik ben benieuwd wat ik daar kan presteren. Ik heb er vertrouwen in!", besluit een strijdlustige Webb.

Hugo van de Berg had geen goede race. Na een goede start, rijdend op de 20e positie achter Joey Litjens, passeerde van de Berg de finishlijn net voor Danny Webb op de 27e positie.

---- --