Time : 10:15:00
Date : 21 August 2007
Sender Name: Vehiko Europe Ltd.

Aankoop van een nieuwe auto via internet goedkoper door nieuwe online marktplaats

21 Augustus 2007- Vehiko.be is een nieuw online marktplaats die werd opgericht om de aankoop van een nieuwe auto zowel voor consumenten als voor dealers in Europa te vereenvoudigen. Begin September 2007 maakt het bedrijf zijn intrede op de internetmarkt in Vlaanderen op www.vehiko.be

Het belangrijkste verschil tussen deze website en andere online autoportalen is dat de prijzen die de dealers bieden, bepaald worden volgens de wetten van de vrije markt. "Deze website maakt het consumenten met vooraf vastgelegde eisen mogelijk om de meest competitieve up-front prijzen te verkrijgen voor hetgeen ze precies zoeken, zonder bij verschillende autodealers binnen te moeten stappen," zegt David Dehaeck, stichter en managing director van Vehiko.be."

Het systeem kent een open bedrijfsstructuur die er volledig op gericht is om de klant te laten genieten van de voordelen van een groepsvrijstelling voor de Europese automobielsector. Bovendien wordt de consument op die manier geholpen door moeilijke, vaak eenzijdige, onderhandelingen met autodealers uit de weg te gaan. Anderzijds worden autodealers in contact gebracht met geïnteresseerde kopers. Klanten die een nieuwe wagen wensen te kopen via de website dienen een aankoopaanvraag in te vullen waarin het type voertuig en de gewenste accessoires nader worden bepaald. Vervolgens wordt het aanvraagformulier op de website geplaatst, waardoor de deelnemende autodealers op de aanvraag kunnen bieden. Gewoonlijk krijgen klanten binnen de 24 uur sterke en competitieve online aanbiedingen van de dealers. Offertes die bevestigd worden door een dealer zijn bindend voor de dealer, niet voor de Vehiko klant. De consument betaalt slechts 75 euro voor de aanzienlijke besparingen die hij maakt op de aanbevolen catalogusprijs. Vehiko garandeert een besparing van minstens 500 euro. Indien in uitzonderlijke gevallen niet voldaan kan worden aan deze garantie, krijgt de consument de plaatsingskosten integraal en meteen teruggestort. Aan de handelaars wordt niets aangerekend. Vehiko probeert met andere woorden om zijn consumenten de beste voorwaarden te bieden en is dus niet gericht op de verkoop van sales-leads aan autohandelaars. Daarenboven kunnen de deelnemende dealers interessantere kortingen bieden aan Vehiko klanten, aangezien het werk en de marketingkosten die gepaard gaan met de verkoop van een wagen aanzienlijk lager liggen. Vehiko.be is het sterkste en technologisch meest geavanceerde autoportaal dat zijn intrede doet op het internet. De site belooft om zowel aan de noden van de consument als van de autohandel tegemoet te komen door de perfecte win-winsituatie voor beide partijen te creëren. De site geeft de klant 100% controle en biedt hem eveneens de mogelijkheid tot feedback aangaande de transactie met de dealer en biedt de site de dealers de mogelijkheid om efficiënt te onderhandelen met gemotiveerde, 'kant-en-klare' kopers.

Voor meer informatie, contacteer:
David Dehaeck
Tel.: 0479/611.256
Email: david@vehiko.be

URL: http://www.vehiko.be http://www.vehiko.be/press.aspx
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL