Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 22-08-2007

Vechtpartij

AMERSFOORT Op het Euterpeplein heeft de politie dinsdagmiddag twee personen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een mishandeling.

Omstreeks 16.30 uur kregen agenten de melding om naar een horecagelegenheid te gaan op het Euterpeplein. Hier zou een persoon zijn mishandeld. Ter plekke bleek dat een persoon de horecagelegenheid was binnengekomen en wat wilde bestellen. Tegelijkertijd waren er ook drie andere personen de zaak binnengekomen. Er ontstond een woordenwisseling, waarna er een vechtpartij ontstond. Het slachtoffer werd naar buiten gesleurd, waarna de daders wegvluchtten. Het slachtoffer had letsel boven zijn rechteroog en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Even later meldden twee personen zich op het politiebureau die aangifte wilden doen van mishandeling. Agenten herkenden op basis van het signalement de twee verdachten, een 27-jarige man uit Amersfoort en een 20-jarige man uit Soest, waarna ze werden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Op de Geeresteinselaan heeft de politie dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van 14.00 tot 15.00 uur controleerde de politie 585 voertuigen. Twee bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur.