Politie Twente

Nagekomen Persberichten Politie Twente 22 augustus 2007

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Enschede

De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de kruising Velveweg/Edisonstraat op maandag 20 augustus tussen een auto en een fietsertje.

Tussen 11.45 uur en 12.00 uur heeft op de kruising Velveweg met de Edisonstraat een onbekend gebleven bestuurder in zijn donker kleurige auto een 10-jarig Enschedees jongentje van de fiets gereden. De bestuurder heeft de jongen wel gevraagd of alles goed was en de fiets aan de kant gelegd maar is hierna weggereden. De fiets is beschadigd en de jongen heeft diverse blauwe plekken.

Om de toedracht te achterhalen is de politie een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto en eventuele getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de Afdeling Enschede Oost van Politie Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (07-109138)

Aangehouden wegens beledigen Gemeenteambtenaar

Oldenzaal

Op dinsdag 21 augustus heeft de politie aan de Nagelstraat een 17-jarige jongen uit Enschede aangehouden voor baldadigheid en bedreiging van een gemeentelijk opsporingsambtenaar.

Omstreeks 16.00 uur kregen de stadstoezichthouders een melding dat een groepje jeugd voor overlast zorgde in de Nagelstraat. Ter plaatse bleek inderdaad een groepje van ongeveer 15 personen te zorgen voor veel lawaai, ook lagen er diverse lege blikjes en zakjes. Hierover werd de jeugd aangesproken door de stadstoezichthouders.

Eén jongen uit de groep, de 17-jarige Enschedeër reageerde recalcitrant en begon de stadstoezichthouders te bedreigen. Hierop wilde een 52-jarige stadstoezichthouder de jongen aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Omdat de jongen zich verzette moesten de stadstoezichthouders de hulp in roepen van de politie. De jongen mag zich voor Justitie voor zijn daden verantwoorden. (07-108858)

053-4555588

---- --