Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Acasiastraat, Den Haag

Den Haag, 21 augustus 2007

Brand in kamerverhuurbedrijf

Vanavond om negen minuten over half elf is brand uitgebroken in een kamerverhuurbedrijf aan de Acasiastraat 1 in de gemeente Den Haag. Hierbij wist de brandweer vier bewoners te redden en raakte niemand gewond.

De brandweer werd gebeld door één van de bewoners uit het kamerverhuurbedrijf. Deze bewoner bleek behoorlijk in panniek te zijn. De vrouw woont op de eerste verdieping en wist niet meer hoe ze haar woning veilig kon verlaten. Zij meldde dat de trap naar buiten volledig in brand stond waardoor ze niet meer naar beneden kon. Bij aankomst van de brandweer trok de vrouw meteen alle aandacht, omdat zij half uit het raam hing op de eerste verdieping. Ze is meteen door brandweermensen gered, doormiddel van een handladder van de autospuit.

Bijna gelijktijdig werden ook nog drie andere bewoners ontdekt. Eén bewoner stond aan de achterzijde op zijn balkon en kon ook worden gered doormiddel van een handladder. Twee andere bewoners zijn door de brandweer via de tweede uitgang naar buiten toe geleid.

Buiten zijn alle bewoners gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar gelukig bleek niemand gewond te zijn. Het pand heeft twee trappen die toegang geven aan het kamerverhuurbedrijf. Eén toegang zit in de Acasiastraat en één toegang verderop richting Thomsonlaan. Eén van de twee trappen bleek bij aankomst brandweer door onbekende oorzaak volledig in brand te staan. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat een aantal kamers roet- en rookschade opliep. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie stelt een onderzoek in.