Ingezonden persbericht

FNV Horecabond gebruikt Voi+ voor efficiënte belangenbehartiging horecaprofessionals

FNV Horecabond helemaal bij de tijd met internet-telefonie zonder zorgen van Voipro

Amsterdam, 22 augustus 2007. FNV Horecabond heeft haar telefonie geregeld met Voi+, de internettelefonie-oplossing van Voipro. Met ruim 24.000 leden is FNV Horecabond de grootste organisatie van werknemers in de horeca, catering en recreatie. Dankzij de geavanceerde IP-telefonie worden de 50 werknemers van de vakbond eenvoudiger in staat gesteld om thuis te werken. Tegelijkertijd bespaart de vakbond met Voi+ van Voipro op de investering in een nieuwe telefooncentrale. Via de glasvezelverbinding sluit FNV Horecabond aan op de VoIP-server van Voipro. Voortaan betaalt de bond per maand op basis van een abonnement voor het effectieve gebruik van de telefonie. FNV Horecabond profiteert daarnaast niet alleen van goedkopere beltarieven, maar bespaart bovendien ook direct op telefoonverkeer tussen de eigen werknemers. Deze gesprekken zijn gratis. Op termijn zal Voi+ ook worden geïntegreerd met het contactcenter van het Call Center van FNV Horecabond. De implementatie van Voi+ bij FNV Horecabond werd verzorgd door ICT dienstverlener Comcare.

Als moderne organisatie biedt FNV Horecabond haar medewerkers een thuiswerkplek. Een kleine meerderheid van de medewerkers maakt hier gebruik van. Voorzien van een internetverbinding en een hybride WIFI-telefoon kunnen zij onder hun eigen nummer inloggen en op hun vaste kantoornummer bellen en gebeld worden. Op het moment dat zij een beschikbare Wifi-verbinding - thuis, of in toenemende mate ook via hotspots - verlaten, functioneert de hybride telefoon als GSM. Ingewikkelde declaraties voor thuiswerkers behoren tot het verleden. FNV Horecabond: "Als vakbond hebben we toch wel een voorbeeldfunctie voor de sector. Meegaan met de modernste techniek hoort daar in onze optiek bij, zonder overigens op betrouwbaarheid in te moeten leveren. Voipro liet ons zien dat het daarmee wel goed zat. Dankzij Voipro (en Comcare) beschikken wij nu over een hypermoderne telefooncentrale, die onze werkwijze perfect ondersteunt en ons tegelijkertijd direct besparingen oplevert. Wat betreft onze telefonie hebben wij een zorg minder. Die tijd investeren wij liever in onze dienstverlening aan onze leden: afsluiten van de cao's en controle op de naleving ervan, medezeggenschap in bedrijven stimuleren, uitbannen van zwart geld en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden."

Rob Kurver, algemeen directeur en mede-oprichter van Voipro: "Hybride toestellen, zoals degene waar FNV Horecabond mee gaat werken, vormen de eerste stap in de revolutie van de integratie van vast en mobiel. In de nabije toekomst zullen de toestellen ook automatisch van WiFi naar GSM kunnen overschakelen, zonder het gesprek te onderbreken. Uiteindelijk zal rond 2009, als WiMax het GSM/UMTS netwerk gaat vervangen, het onderscheid tussen vast en mobiel werkelijk verdwijnen. Horeca-ondernemingen die uit meerdere vestigingen bestaan en waar personeel vaak onderweg is, kunnen snel profiteren van de economische voordelen van een virtuele telefooncentrale, waar telefoongesprekken met andere vestigingen niets kosten en iedereen overal onder zijn eigen nummer kan bellen en te bereiken is. We zijn blij dat we FNV Horecabond, de grootste vertegenwoordiger van personeel in de hele sector, als klant mogen verwelkomen."

Over Voipro
Voipro Nederland BV is een ambitieuze en snelgroeiende onderneming die zich als één van de eerste in Nederland volledig heeft toegelegd op de ontwikkeling en marketing van internet-telefonie zonder zorgen voor MKB bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen. Voipro biedt deze organisaties met Voi+ de voordelen van een volwaardige professionele telefooncentrale via hosted Voip: flexibiliteit, efficiency en kostenbesparing. Golden Tulip Hotels en Pakhuis de Zwijger, met daarin ondermeer lokale televisiezender Salto en de Waag Society behoren tot de klantenkring van Voipro. Voor de implementatie van Voi+ en aansluitende dienstverlening beschikt Voipro over een uitgebreid partnernetwerk waarin ook verschillende branchespecialismen vertegenwoordigd zijn. Voipro is een volle dochter van Voipro International dat samen met internationale marktleiders op het gebied van IP-diensten telefonie- en datadiensten ontwikkelt ten behoeve van de Europese markten.

Over FNV Horecabond
Wilt u meer informatie over FNV Horecabond, bezoek dan www.fnvhorecabond.nl