Politie Haaglanden

Persberichten 24 augustus

Haaglanden, 24-08-2007

Jongens stelen parfum en brillen
Den Haag Twee jongens van 12 en 15 jaar namen donderdag 23 augustus, tijdens koopavond, uit een winkel aan de Grote Marktstraat parfum en brillen mee zonder deze bij de kassa te betalen. Medewerkers van de beveiliging zagen dat en zette de achtervolging in toen de jongens wegrenden. De gealarmeerde politie hield beide knapen even later aan op de Baart de Bagijnenstraat en op de Koediefstraat. Zij waren in het bezit van geprepareerde tassen waarin de gestolen goederen zaten. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau.

Aangeschoten met 130 km/uur door de bebouwde kom Den Haag - Een 33-jarige Haagse automobilist is vrijdag 24 augustus rond 4.00 uur aangehouden nadat surveillerende agenten hadden vastgesteld dat de man met 130 km per uur over het Finnenburg reed. Binnen de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Aan het politiebureau bleek bovendien dat de bestuurder onder invloed was van alcohol, hij blies 745 ugl bij de blaastest. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Het rijbewijs van de Hagenaar is ingevorderd.

Man slaat andere man met broeksriem
Den Haag Omdat een 26-jarige man uit Den Haag donderdag 23 augustus op de Grote Markt omstreeks 04.30 uur een 20-jarige man Utrecht met een broeksriem meerdere keren op het hoofd sloeg, is de man aangehouden. De mannen bleken ruzie te hebben. De reden van de ruzie is niet bekend. Het slachtoffer is voor zijn letsel behandeld in het ziekenhuis.

Ruzie tussen ex-geliefden, diensthond helpt
Den Haag Een 40-jarige vrouw uit Den Haag is donderdag 23 augustus omstreeks 18.15 uur bedreigd door een 46-jarige man Den Haag, naar later bleek haar ex-vriend. De ex had zich toegang verschaft tot haar woning aan de Kaapstraat. Getuigen belden de politie toen zij gegil hoorden en vermoedden dat een en ander uit de hand liep. Toen de politie de woning betrad, troffen zij de man aan met in zijn hand een mes, waarmee hij de vrouw dreigde te steken. Hierop is de met hulp van de politiehond de Hagenaar overmeesterd en overgebracht naar het bureau.

Dronken bestuurder loopt tegen de lamp
Den Haag - Een 33-jarige automobilist uit Den Haag reed op donderdag 24 augustus omstreeks 01.30 uur slingerend op de Lozerlaan. De man negeerde een rood stoplicht. Politieagenten die dit zagen lieten de automobilist stoppen en merkten dat de bestuurder met dubbele tong sprak. Op het politiebureau blies de Hagenaar 305 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Onder invloed op de brommer
Den Haag - Dat je met een paar borrels teveel op ook geen bromfiets mag besturen, ondervond een 43-jarige Hagenaar op 24 augustus om 01.15 uur. Hij reed zonder helm op de Jan van Beersstraat, kon zich niet legitimeren en blies 565 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het niet dragen van een helm. Tevens mocht hij acht uur lang niet op de brommer stappen.

Bom blijkt weerstation
Voorburg - Bewoners van een flat aan de Sint Martinuslaan zagen donderdagavond 23 augustus rond 17.00 uur een vreemd voorwerp aan de muur hangen. Omdat het voorwerp er uitzag alsof het een bom kon zijn, werd de dienst wapens en terreur van Politie Haaglanden ingeschakeld. Na een kort onderzoek, bleek het voorwerp geen bom, maar een weersonde van de KNMI te zijn. De sondes, onder andere voorzien van draadjes, ballonnen en een kleine parachute, worden regelmatig door het KNMI opgelaten met behulp van heliumballonnen. Zij zijn bedoeld voor weermetingen en landen zodra het helium is uitgewerkt. Omdat vooraf niet bepaald kan worden waar de landing plaats gaat vinden, is een vinderspremie van 12 aan het voorwerp gekoppeld.

Van deze bromfiets klopt niets
Voorburg Een bromfiets die 23 augustus rond 17.50 uur met zeer hoge snelheid op de Parkweg reed, trok de aandacht van een politieagent. Bij controle bleek dat de bromfiets opgevoerd was, het framenummer op een verkeerde plek zat, het type en merk niet bij elkaar hoorde en de goedkeuringssticker ontbrak. De bestuurder, een 20-jarige man uit Den Haag, verklaarde dat hij ongeveer 80 km/u reed toen de agent hem zag. Op het kentekenbewijs stond dat het zou gaan om een bromfiets die maximaal 45 km/u zou kunnen rijden. De Hagenaar verklaarde niet de eigenaar te zijn. Toen deze, een 17-jarige jongen uit Voorburg, aan het bureau kwam, werd ook hij aangehouden. Beiden krijgen meerdere processen-verbaal.

Fietser gewond
Rijswijk Twee fietsers raakten elkaar 23 augustus om 11.40 uur vlak voor de rotonde op de Schaapweg en kwamen ten val. Een 81-jarige vrouw uit Den Haag raakte gewond en is met een hoofdwond vervoerd naar een ziekenhuis.

Baldadig, twee bekeuringen
Rijswijk Een 16-jarige jongen uit Den Haag vond het leuk om vanaf een balustrade een pak melk naar beneden te gooien terwijl er winkelend publiek liep. Een politieagent sprak de Hagenaar hierop aan. Deze reageerde nogal heftig. Hij kon zich niet legitimeren en kreeg hiervoor en voor de baldadigheid een bekeuring.

Verkeerscontrole
Monster Een verkeerscontrole op de Choorstraat op 23 augustus tussen 10.30 uur en 12.00 uur leverde zes bekeuringen op. Politieagenten controleerden ongeveer 40 voertuigen. Voor het niet dragen van een autogordel, geen rijbewijs kunnen tonen en defecte verlichting werden bekeuringen geschreven.

Met motor onderuit
Wassenaar Een motorrijder raakte 23 augustus rond 19.00 uur gewond toen hij op de Katwijkseweg uit de bocht vloog. In zijn val, mogelijk veroorzaakt door een stuurfout, raakte het slachtoffer een verkeersbord. De 58-jarige man uit Wassenaar is vervoerd naar een ziekenhuis met onbekend letsel.

Teveel op
Wassenaar Politieagenten controleerden 24 augustus rond 05.00 uur een automobilist op de N44. De 40-jarige bestuurder uit Rotterdam bleek onder invloed van alcohol te rijden. De Rotterdammer blies 340 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een proces-verbaal naar huis.

Paard op hol
Wassenaar Een paard dat schrok van een auto op de Verlengde Hoge Klei, sloeg 23 augustus rond 15.30 uur op hol. Een 17-jarig meisje uit Wassenaar op een fiets, dat paard en ruiter begeleidde, raakte gewond doordat zij door het paard omvergelopen werd. De Wassenaarse is met kneuzingen overgebracht naar een ziekenhuis. Het paard hield aan het gebeuren een paar schrammen over.

Meisje in kritieke toestand na val van paard
Delft Een 9-jarig meisje uit Delft, liep donderdagmiddag 23 augustus een scheur in haar schedel op toen zij bij een manege aan de Rotterdamseweg van een paard viel. Bij de val kwam het meisje met haar hoofd op de klinkers terecht. De traumahelikopter kwam direct ter plaatse om het meisje te behandelen. Hierna is zij onder begeleiding van motorrijders naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam begeleid. De toestand van het meisje is momenteel kritiek.

Betrapt door beveiligingscameras
Delft Een 26-jarige vrouw uit Den Haag en een 30-jarige vrouw uit Vlaardingen, stopten bij een winkel aan de Gasthuislaan kleding in een kinderwagen en liepen vervolgens zonder te betalen de winkel uit. Beveiligingsbeambten die het gedrag van de vrouwen opvallend vonden, maar niet met zekerheid konden zeggen of de kledingstukken betaald waren, controleerden gelijk de camerabeelden. Op de beelden was de diefstal duidelijk te zien, waardoor politieagenten de verdachten kort daarna konden aanhouden. In de auto van de dames werd vervolgens meer gestolen kleding aangetroffen. Zij hebben inmiddels bekend, afstand gedaan van de goederen en kunnen een dagvaarding tegemoet zien.

Een bestelbus vol nepcrocs
Delft - In week 34 van 2007 vonden verschillende invallen in het kader van namaakbestrijding plaats. Tijdens het onderzoek, dat een samenwerkingsverband tussen Politie Haaglanden en de Stichting Namaakbestrijding is, zijn verschillende nepgoederen gevonden. Donderdag 23 augustus troffen de rechercheurs bij een modewinkel, een bestelbus vol imitatie Crocs aan. Bij de andere invallen werden onder andere illegale t-shirts, sierclips en wederom klompen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Vrouw fietst met keel tegen gespannen draad
Zoetermeer Een 60-jarige vrouw uit Zoetermeer, fietste donderdag 23 augustus met haar keel tegen een draad aan. Bij het door een kooi omringde voetbalveld aan de Charlie Parkerrode, was een draad gespannen tussen de lantaarnpaal op de hoek van de Rossinirode en de voetbalkooi. De draad knapte toen de Zoetermeerse er met behoorlijke snelheid tegenaan reed. Zij liep hierbij een rode striem over haar keel op. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.