Ingezonden persbericht


~PERSBERICHT~PERSBERICHT~PERSBERICHT~
26 augustus

HOORN OP ZONDAG

Extra entertainment tijdens Hoorn op Zondag

26 augustus

De koopzondagen in Hoorn vinden elke laatste zondag van de maand plaats. Tijdens de koopzondag van 26 augustus wordt er in de Hoornse binnenstad tussen 12.00 en 17.00 uur weer van alles georganiseerd voor jong en oud!

Gezellig winkelen

Al jaren worden deze koopzondagen in de Hoornse binnenstad georganiseerd. Op deze dagen wordt de binnenstad zeer druk bezocht en vrijwel alle winkels openen dan ook hun deuren. Een uitgelezen moment dus om lekker ontspannen een dagje te winkelen en te genieten van divers entertainment.

Muziek
Een zondag als deze vraagt om muzikaal entertainment en hier is dan ook gehoor aan gegeven. Zo treedt de Sea Side Jazz Band in de gehele binnenstad op. Deze gezellige band bestaat al sinds 1982 en de meest bekende dixieland stukken, vanaf 1925 tot 1940, worden vertolkt. Echter, de muziek is niet alleen om naar te luisteren maar ook om naar te kijken! Samen met diverse trekzakspelers uit heel Nederland vormen zij de perfecte muzikale omlijsting van deze koopzondag.

Begoniatapijt
Muziek is er ook op de Roode Steen en dit wordt georganiseerd door Stichting Promotie Begoniatapijt in samenwerking met Vereniging Horeca Roode Steen Hoorn. Het jaarlijks terugkerende Begoniatapijt wordt neergelegd van 23 tot en met 26 augustus. Net als alle voorgaande jaren zal op de donderdag worden begonnen met het tapijt. 'S morgens wordt begonnen met het leggen van de plastic ondergrond met de tekening en de graszoden die naast de omkadering tevens dienen als looppaden. Daarna volgt het vullen van de tekening met zo'n 165.000 bloemen van de knolbegonia. Deze worden als vanouds geleverd door de West-Friese Begoniakwekers. De loopsteiger komt net als vorig jaar midden in het tapijt te staan. Zondag is het de laatste kans om dit fleurige en kleurige bloementapijt te bezichtigen. Het thema van dit jaar luidt; 'De Scheepsjongens van Bontekoe'. Speciaal voor de jarige stad Hoorn wordt het tapijt groter dan voorgaande jaren, namelijk 650m2.

Rondritten in een paardentram
Wilt u de bezienswaardigheden van Hoorn wel eens zien en lijkt het u gezellig om een rondrit te maken met een paardentram? Stap dan snel in, want deze paardentram verzorgt tussen 13.00 en 17.00 uur, geheel gratis, een leuke rondrit door Hoorn. Op- en afstapplaatsen zijn de Roode Steen en het NS-station.

Kortom, zondag de 26e wordt weer een uitermate gezellige dag. Zorg dat u hem niet mist!

Van Soelen Evenementen

Edith Hartog
De Factorij 16
1689 AL Zwaag
T 0229-214924
F 0229-247779

www.vansoelen.nl
www.vansoelenmarkten.nl
www.stichtinghetpaard.nl