Gemeente Leeuwarden

stadsbus stadsbus

Verbeterde busdienstregeling in Fryslân

Bron: Connexxion (10-08-2007)
Met ingang van 26 augustus 2007 rijdt Connexxion een verbeterde dienstregeling in Noord en Zuidwest Fryslân. Connexxion is voortdurend bezig om het openbaar vervoer in Fryslân te optimaliseren. De verbeteringen betreffen zo'n 10 lijnen van de 36 lijnen die Fryslân telt. Verder komen er 5 nieuwe lijnen bij. Vooral scholieren in Franeker, Sneek en Harlingen profiteren van de verbeterde dienstregeling.

Connexxion heeft met diverse scholen gesproken om te kijken of een betere aansluiting op de schooltijden mogelijk was. Deze verbeterde aansluitingen zijn gerealiseerd wanneer het nieuwe schooljaar begint. Ook komt er een nieuwe verbinding tussen Harlingen en Franeker, waarbij het MCL in Harlingen rechtstreeks bereikbaar is, met een nieuwe halte voor de ingang van het ziekenhuis. Tevens komt er een rechtstreekse verbinding tussen St. Jacobiparochie en Leeuwarden en hebben Makkum en Harlingen een betere aansluiting in Bolsward richting Heerenveen.

De dorpen Langweer, Ferwoude, IJlst, Ouwsterhaule, Wouterswoude, Driesum, Westergeest en Veenklooster krijgen per 26 augustus een belbus. Deze belbus vervangt de FLEXX halte. Het voordeel van de belbus is dat scholieren en forenzen 's ochtends vroeg met de bus naar school of het werk kunnen, in plaats van met de fiets. De belbus dient gereserveerd te worden en rijdt tijdens de ochtend- en middagspits. Wanneer de belbus niet rijdt, is De Opstapper beschikbaar. Overige dorpen met een FLEXX halte blijven voorlopig gebruik maken van de FLEXX halte. Deze FLEXX haltes zijn werkzaam vanaf 09.30 uur, voor 09.30 kunnen deze dorpen gebruik maken van De Opstapper.