Gemeente Maasgouw


Publiekstocht kapel in Thorn

Publiekstocht naar Kapel onder de linden in Thorn met bezoek aan open tuin "Aan de Linden"

De VVV Thorn organiseert op zondag 26 augustus o.l.v. een stadsgids voor iedere geĂŻnteresseerde een nieuwe themawandeling.

Op een idyllisch plekje, in het veld, verscholen onder hoge lindebomen, staat een kapel en wel de meest bekende en grootste kapel van Thorn: "de Kapel onder de Linden". De gids wandelt met u door het mooie buitengebied van Thorn naar deze bijzondere Kapel. De kapel stamt uit 1673, uit grote devotie voor O.L.Vrouw gesticht door de zeer vrome kanunnikes Clara Elisabeth van Manderscheidt- Blankenheim. Het lagere en oudste gedeelte van de kapel is een kopie van het huisje van de Heilige Familie van Nazareth. In de kapel bevindt zich een prachtig beeld van Maria met het kindje Jezus..

Na de uitleg door de gids in de kapel brengt u nog een bezoek aan de ernaast gelegen sfeervolle open tuin "Aan de Linden"; in het tuinhuis is kunstig papierknipwerk te bewonderen. Onder de lindebomen vindt tevens ten bate van de restauratie van de Kapel een verkoop plaats van curiosa en zaken zoals kapelhoning, Mariakoeken, Mariabeeldjes en andere devotionalia. De deelnemers wordt een kop koffie met een Mariakoek geserveerd.

Tot slot wandelt de gids met u terug naar het historische centrum van Thorn.

Aanvang: 14.00 uur vanaf de VVV, Wijngaard 8

Duur : 2 uur

Kosten : EUR 6,75 incl. een kop koffie met een "Mariakoek"

kinderen tot 12 jaar EUR 3,50

RESERVEREN IS - HOEWEL GEWENST - NIET NOODZAKELIJK

telefonisch reserveren van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur en op maandag

van 12.00-17.00 uur op nummer 0475-40 83 52

* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00