Gemeente Voerendaal


16/8/2007 - Jaarmarkt Voerendaal met Place du Tertre op 26 augustus a.s.

Op zondag 26 augustus a.s. vindt rondom het winkelcentrum Furenthela de Voerendaalse Jaarmarkt plaats. Een gezellig volksgebeuren met vele kraampjes, amusement, attracties en een ware Place du Tertre.

In het gehele centrum van Voerendaal staan kraampjes die bemand worden door kooplui en marskramers afkomstig uit alle windstreken. Hun koopwaar varieert van de laatste trends, snufjes en hebbedingetjes tot tweedehands en nostalgisch. Daarnaast zullen ook inwoners die hun zolder of berging hebben opgeruimd op deze manier hun tweedehands en overtollige spulletjes verkopen.

Er is een uitgebreid amusementsprogramma met muziek en attracties voor jong en oud. Voor de kinderen is er o.a. een gratis spannende glijbaan en luchtkussen en tegen geringe betaling miniscooters.

Diverse gezellige buffetten en vele standjes met hartige hapjes en zoete lekkernijen zorgen ervoor dat ook de inwendige mens niet vergeten wordt.

Indien u in de toekomst van plan bent Parijs te bezoeken, dan zult u waarschijnlijk via de wijk Montmartre in het hart van Parijs vanzelf terecht komen op het Place du Tertre, een plein met een heel bijzondere sfeer. Op het plein zijn schilders, portrettekenaars en silhouetknippers actief. Het is een herinnering aan de tijd dat vele kunstenaars hier leefden. Rondom het plein zijn talrijke terrasjes te vinden, waar de bezoeker een wijntje kan drinken bij een stukje stokbrood. Wat een sfeer.., wat een gezelligheid. Op deze laatste zondag van augustus kunt u in Voerendaal op het Furenthelaplein de sfeer van het Place du Tertre proeven. Wijn, stokbrood, camembert.., maar natuurlijk ook koffie met vlaai op een van de terrassen rondom het plein.

Het bezoeken van deze Voerendaalse Jaarmarkt is gratis en vrij toegankelijk voor het publiek van 10.00 tot ca. 20.00 uur!

De organisatie is in handen van Organisatieburo Angi en Evenementenburo H.J.M. Benders in samenwerking met de plaatselijke winkeliers, horeca en de gemeente Voerendaal.

Voor nadere informatie of lastminute deelname kunt u contact opnemen met Organisatieburo Angi, telnr. 06-12373796 of Evenementenburo H.J.M. Benders, telnr. 06-21205360.