Gemeente Leeuwarden

Bloemschikken Bloemschikken

Demonstratie 18de-eeuws bloemschikken

Bron: Gemeente Leeuwarden (20-08-2007) Zondag 26 augustus staat er weer een bijzondere activiteit op de agenda van het Princessehof in het kader van de tentoonstelling Pretty Dutch.
Johan Hemrica, eigenaar van de eigentijdse en eigenzinnige bloemenwinkel Hemrica House of Flowers in Leeuwarden, geeft een demonstratie van eigentijdse bloemarrangementen.

Hemrica laat zich inspireren door de beschilderingen van bloemen en planten op het 18de-eeuws Hollands Porselein dat te zien is in de tentoonstelling. Hij vertelt waarom bepaalde bloemen in de 18de eeuw populair waren en welke bloemen nog steeds gebruikt worden bij het maken van bloemstukken.

Het uiteindelijke resultaat kunt u gaan vergelijken met de prachtige decoraties op het porselein tijdens de daarop volgende rondleiding over de tentoonstelling. De demonstratie start om 13.30 en om 15.00 uur. De kosten hiervoor en de rondleiding bedragen EUR 4,50 (exclusief entreekosten voor het museum, MJK geldig).

Deelnemers worden vriendelijk verzocht zich via de balie van het museum uiterlijk vrijdag 24 augustus op te geven, telefoon (058) 2 948 958.