Ingezonden persbericht


Aan de pers

Weert, 20 augustus 2007

P E R S B E R I C H T

Panorama Proms in Weert; tweedaags muzikaal evenement op en aan het water

Zoals eerder aangekondigd organiseren Projectontwikkelaar AM Wonen Zuid BV, Bouwbedrijf BAM Woningbouw BV Wilma Weert en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert samen een tweedaags muzikaal evenement in de passantenhaven aan het Bassin in Weert direct grenzend aan het door BAM-Wilma gerealiseerde appartementencomplex 'De Hameij'.

Vanaf zondag 26 augustus a.s. zal de passantenhaven worden afgesloten zodat op maandag 27 augustus de Genie pontons kan aanleggen waarop later in de week een podiumtent zal worden geplaatst. De aankomst van deze pontons (om circa 11.00 uur) op opleggers in de haven bij Sluis 16 en het vervolgens afvaren en naar de passantenhaven (verwachte aankomst circa 12.00 uur) zal zeker een spectaculair gezicht zijn.

Na voorbereidende werkzaamheden zal op donderdag 30 augustus het terrein rondom De Hameij verder worden ingericht, worden voorzieningen aangebracht en start het soundchecken.

Op vrijdag 31 augustus zal in een romantische ambiance een sfeervolle avond gepresenteerd worden. Het terrein rondom De Hameij is dan alleen toegankelijk voor genodigden. Het publiek kan vanaf de (voor het verkeer afgesloten) openbare wegen het concert volgen. De presentatie is in handen van Carla v/d Wetering uit Weert, omroepster bij L1 televisie. De Percussiongroep van de Harmonie St. Joseph 1880 zal omstreeks 20.45 uur de avond openen. Om 21.30 uur neemt het Harmonieorkest het stokje over en begint de uitvoering van een klassiek concert.

Op zaterdag 1 september a.s. verzorgt de Kerkelijke Harmonie in samenwerking met de percussionband een promsconcert. Om 21.00 uur begint het concert met een optreden van de Percussion groep waarna om 22.00 uur het Promsconcert begint waaraan verschillende Weerter verenigingen hun medewerking zullen verlenen. Het terrein rondom De Hameij is dan toegankelijk voor publiek. Ook vanaf de (voor het verkeer afgesloten) openbare wegen kan het concert gevolgd worden. De presentatie van deze avond is in handen van Weertenaar Jan Leenders.

Note voor de redactie:
Sinds lang leeft er binnen de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert Harmonie het idee samen met andere Weerter muziekverenigingen, een tweedaags muzikale en culturele manifestatie te organiseren op en aan de passantenhaven in Weert. Omdat in 2007 het woningbouw project Panorama de Hameij wordt geopend, heeft de harmonie deze gelegenheid aangegrepen de lang gekoesterde wens dit jaar te realiseren, het complex is namelijk direct gelegen aan de passantenhaven.

Projectontwikkelaar AM Wonen Zuid BV en Bouwbedrijf BAM Woningbouw BV Wilma Weert en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert zijn samen de uitdaging aangegaan een tweedaags muzikaal evenement te organiseren. Omdat het evenement een hoogwaardig muzikaal karakter zal hebben met een regionale uitstraling heeft ook de gemeente Weert zich gecommitteerd aan dit evenement.

Op vrijdag 31 augustus.opent de percussionband van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph het concert met slagwerk in stijl. De sopraan Kelly God en de Tenor Carlos Moreno, beiden werkzaam aan de Opera van Hannover, verlenen hun medewerking. Het programma kent vele bekende werken van componisten als Mozart, Puccini, Verdi, Lehár en Johann Strauss jr. De Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert zal dit programma muzikaal begeleiden.

Op zaterdag 1 september aanstaande wordt door de harmonie in samenwerking met de percussionband een promsconcert neergezet, zoals de harmonie dat eerder heeft gedaan en waaraan verschillende Weerter verenigingen hun medewerking zullen verlenen. Een Weerter onderonsje van hoog niveau waaraan meewerken, Phil`s danscenter, The Streetsingers, Mannenkoor Manoeuvre en de bekende Weerter popgroep Meadow. In totaal zijn er zo'n 200 medewerkenden. Diegenen die de Rogstaekers 7x11 Proms in 2003 en het Promsconcert "St.-Joseph and friends" in 2005 hebben bijgewoond, zullen zich de overweldigende reacties nog herinneren.

De beide avonden worden door AM Wonen Zuid BV en Bouwbedrijf BAM Woningbouw BV Wilma Weert aangeboden aan de Weerter bevolking en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Het aantal bezoekers wordt geschat op 5.000. BAM en AM willen met deze activiteiten de opening van dit prestigieuze bouwproject vieren en tevens de band onderstrepen die zij hebben met de inwoners van Weert en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert.

In de bijlagen vindt u meer informatie over programma en deelnemers.

--------------------------------------------einde persbericht----------------------------------------- Kijk ook op www.stjosephweert.nl

Voor evt. informatie:
Johan van Mourik
Hortensiastraat 13
6031 VB Nederweert
0495-634252,
06-53410577
jwg.van.mourik@hetnet.nl

---- --
Panorama Proms
Vrijdag 31 augustus


1.Programma

2Verkorte informatie deelnemers

3.VIP stand
I4. uitgebreide nformatie deelnemers

Programma Percussiegroep op vrijdag 31 augustus:

1. Intrada Festival (M. van Driel)

2. Marching Season (Yanni)

3. Slavonic Dance no. 7 (Dvorak)

4. Espana Waltz (Waldteufel)

5. Folk Festival (Shostakovitch)

6. Toccata Fantasy (Bach)

Toelichting

1. Intrada Festivo (M. van Driel)
Matthijs van Driel is de "coming man" wat betreft nieuw compositie-talent voor slagwerkensembles. Dit impossante openingswerk is één van zijn eerste composities voor melodisch percussion ensemble, en bleek meteen een schot in de roos. Kenmerkend voor dit werk zijn de vele toonsoortwisselingen.


2. Marching Season (Yanni, arr. Chr. Brooks)
Hoewel de Griekse pianist en componist Yanni in Nederland niet zo bekend is, is zijn new-age muziek wereldwijd populair en spreken zijn enorme live-shows - op hele speciale plaatsen ter wereld opgevoerd - enorm tot de verbeelding. Een van zijn bekendste hits is Marching Season. Kenmerkend voor de muziek van Yanni is het veelvuldig gebruik van onregelmatige maatsoorten.


3. Slavonic Dance no. 7 (Dvo?ák, arr. J. Hearnes) De Amerikaan John Hearnes arrangeerde deze bekende Slavische dans van Antonin Dvo?ák voor melodisch percussion ensemble. Compositorisch was Dvo?ák enigszins op Brahms georiënteerd, wat te herkennen is in zijn orkestwerk "Slavische dansen" uit 1878.


4. Espana Waltz (Waldteufel, arr. L. Camp)
Emile Waldteufel werd vooral bekend als componist van walsen voor de danszaal. Eén van zijn bekendste walsen was geïnspireerd op een wals van Chabrier, getiteld Espana Waltz. Dit arrangement werd door Leon Camp speciaal gemaakt voor dit percussion ensemble, ter gelegenheid van een concertreis naar Barcelona. Dit werk werd daar voor een 1000-koppig publiek met veel succes vertolkt. Een staande ovatie was het resultaat!


5. Folk Festival (Shostakovitch, arr. J.G. Nagel) Folk Festival komt uit de tweede Jazz Suite van Shostakovich en is een technisch hoogstandje voor met name de melodische slagwerkers uit het percussion ensemble.


6. Toccata Fantasy (Bach, arr. L. Camp)
Eenieder heeft wel eens dit bekende orgelconcert van J.S. Bach gehoord, officieel getiteld Toccata in D-mineur. Leon Camp bewerkte dit virtuose orgelwerk voor melodische slagwerkgroep, waarbij vooral de malletspelers flink 'aan de bak moeten' en al hun techniek en snelheid in de strijd moeten gooien. Wat Bach hier zelf van zou vinden.?!

Programma Operaconcert Harmonie op vrijdag 31 augustus Harmonie, Ouverture La forza del destino (G.Verdi) Kelly Pace, pace, mio dio, (Verdi)
Harmonie, Danse Bohémienne (Bizet)
Carlos, La fleur que tu m'avais jetée (Bizet)
Duo, Parle-moi de ma mère (Bizet)
Harmonie, Slavische dansen no. 1 en 3 (Dvorak)
Kelly, Song to the moon (Dvorak)
Carlos, Recitar!...Vesti la giubba (Leoncavallo)
Kelly, Vissi d'arte (Puccini)
Carlos, Recondita armonia (Puccini)
Harmonie, Danse Bacchanale (Saint-Saëns)
Kelly, Tu che di gel sei sinta (Puccini)
Carlos, Nessun dorma (Puccini)
Toegift: Duo, Libiamo (Verdi)

AM
AM ontwikkelt inspirerende en duurzame gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. Zij versterkt hiermee zowel de stedelijke omgeving als het landelijk gebied. AM fungeert als strategische en betrokken partner van onder meer overheden, maatschappelijke organisaties, institutionele beleggers en woningcorporaties. Tevens betrekt zij consumenten actief en vroegtijdig bij de planvorming. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

BAM
Met bijna 2.500 medewerkers en een omzet van E 800 miljoen is BAM Woningbouw de grootste bouwer van woningen in Nederland. BAM Woningbouw richt zich op alle onderdelen van de Nederlandse woningmarkt. Dit wil zeggen: projectontwikkeling, nieuwbouw, onderhoud, renovatie en restauratie in zowel uitbreidingsgebieden als op binnenstedelijke locaties BAM Woningbouw opereert vanuit tien zelfstandige regiobedrijven. Deze zelfstandige regiokantoren vormen de kern van het bedrijf BAM Woningbouw. Het zijn zelfstandig opererende regionale bedrijven die in hun eigen werkgebied projecten acquireren, al of niet zelf ontwikkelen en realiseren. Ontwikkelen en realiseren van woningen betekent 'woonwensen vervullen , weten wat er leeft bij opdrachtgevers en woonconsumenten, betrokken willen zijn bij het creëren van leefomgevingen en initiatief durven nemen. In de huidige woningbouwmarkt hebben we te maken met een aantal maatschappelijke ontwikkelingen, zoals: sterke individualisering, toenemende vergrijzing, verstedelijking, complexere vraagstukken. We leven in een veranderende samenleving met andere wensen en eisen. Als ontwikkelende woningbouwer ziet BAM het als een van haar taken om antwoord te geven op deze ontwikkelingen en veranderingen.

Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert
Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert is al sinds jaar en dag een bloeiende vereniging in het Weertse. Op het gebied van klassieke harmonie muziek voelt de vereniging zich al jaren zeer thuis. In vele concerten worden er samenwerkingen met solisten, koren, popbands, dansacts etc. gezocht. Met andere woorden: voor mooie muziek en spektakel bent u bij deze harmonie aan het goede adres! Sinds 20 augustus 2006 staat het harmonie orkest van zo'n 70 muzikanten onder de bezielende leiding van Roger Niese. Ze zijn trots op veel jeugd in opleiding en een jeugdorkest van 45 (jonge) muzikanten die o.l.v. Bart Partouns prima presteren. Al met al heeft een vereniging alleen bestaansrecht door een gezamenlijk doel en een sterke onderlinge band tussen de leden. Ons 127 jarig bestaan getuigt hiervan! Tijdens de viering van het eeuwfeest in 1980 werd de vereniging, vanwege haar vele verdiensten voor het culturele leven in Weert, onderscheiden met de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert. Bovendien werd ze begiftigd met de Koninklijke Erepenning van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Roger Niese, dirigent Kerkelijke harmonie St.Joseph 1880 Weert Roger Niese (1969) studeerde klarinet aan de Rijksmuziekacademie te Voeren (B) bij Jean Steutelings. Hij behaalde er zijn Regeringsmedaille en was tevens 1e prijswinnaar tijdens de Nationale Muziekwedstrijd "Pro Civitate". Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Maasticht bij Leo van Tol, soloklarinettist van het LSO. Tegelijkertijd studeerde hij HAFA-direktie bij de vermaarde Sef Pijpers. Hij was vier jaar lid van het Nationaal Jeugd Orkest en speelde tijdens en na zijn studie in diverse Nederlandse, professionele orkesten, waaronder het voormalig Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn direktie-studie sloot hij af in samenwerking met de "Johan Willem Friso-kapel" in Assen. Hij volgde masterclasses bij o.a. Richard Evans en Eugene Corperon. Als (gast-)dirigent was en is hij werkzaam bij diverse blaasorkesten, waaronder Lentekrans Linne, St.Joseph Weert en Symphonic Impulse. Roger Niese is tegenwoordig vast verbonden aan het Limburgs Symphonie Orkest als basklarinettist. Ook maakt hij deel uit van het kamermuziekensemble "Ad Libitum" en het "Matty Niël Consort". Hij is verder werkzaam als arrangeur voor o.m. Baton Music; een uitgeverij die zich sterk maakt voor de symfonische blaasmuziek

Percussionband St Joseph 1880 Weert.
In 1955 werd een drumband opgericht om aan de optredens van de harmonie een andere uitstraling te geven. In haar ruim vijftig jarige bestaan heeft de percussiongroep altijd een extra dimensie toegevoegd aan de optredens van de harmonie in binnen- en buitenland, waarbij met name in de begintijd veel pionierswerk werd verricht door ere-bestuurslid Jan van Ekerschot.

In 1988 speelde de toenmalige drumband nog in de derde divisie. In 1989 promoveerde zij naar de tweede divisie en in 1990 werd zij Nederlands Kampioen, waarna in 1992 promotie volgde naar de eerste divisie.

Vanaf 1996 heeft de harmonie veel geïnvesteerd in een ombouw van de drumband tot een percussion- annex malletgroep. Dit initiatief is inmiddels door vele verenigingen binnen de provincie Limburg maar ook daarbuiten overgenomen. Mallets is een uit de Verenigde Staten overgewaaide verzamelterm voor gestemde slagwerkinstrumenten als marimba, vibrafoon, xylofoon en klokkenspel.

Sinds 1997 is de bekende slagwerkcomponist Leon Camp de muzikale leider van de groep. Onder zijn leiding wist de percussiongroep tijdens het bondsconcours in oktober 1998 een eerste prijs met promotie naar de eredivisie te behalen. Een maand later werd de band Limburgs Kampioen en kreeg men het predikaat "lof der jury". In januari 1999 tenslotte werd de landstitel behaald. De percussiongroep is op zondag 24 november 2002 Limburgse kampioen geworden. In de hoogste afdeling, de eredivisie, werd in de sectie A4, maar liefst 93,75 van de maximaal 100 te behalen punten behaald. Dit schitterende resultaat beloond met lof der jury, werd gehaald tijdens concourswedstrijden georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. In oktober van dit jaar werkt de percussiongroep mee aan een jubileum-theatershow van mannenkoor Manoeuvre, en op 25 november volgt weer een concoursdeelname. Al met al weer een druk jaar voor onze percussiongroep.

Leon Camp
Leon Camp is geboren op 3 oktober 1964 in het Limburgse dorpje Ell. Hij begon zijn muzikale carriere op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke drumband. Er volgden diverse studies bij muziekschool Kreato in Thorn. In 1989 behaalde hij zijn instructeursdiploma en in 1992 het diploma assistent-dirigent HaFaBra. Reeds vanaf 12-jarige leeftijd begon Leon Camp te componeren. Op dit moment zijn er zo'n 250 composities in druk verschenen, waarvan een zestigtal voor groot slagwerkensemble. Tegenwoordig componeert hij nog uitsluitend in opdracht. De meest uitdagende compositie-opdracht ontving hij in 1993 van de "Stichting Wereld Muziek Concours" te Kerkrade. Voor de concertwedstrijden van de grote slagwerkensembles componeerde hij het verplichte werk "Chinese Zodiac". Hij is momenteel instructeur/dirigent van een tweetal verenigingen. Verder is hij actief in Nederlandse en Belgische jury-teams en leidt hij regelmatig workshops, play-inns en clinics. Als directeur van Dutch Music Partners geeft hij mede richting aan de verdere ontwikkeling van de slagwerksector.

Carlos Moreno - Tenor
Geboren im spanischen Murcia.

Er nahm erfolgreich an zahlreichen Wettbewerben teil und gewann u.a. den 1 Preis des Monserrat Caballé Wettbewerbs 1993, der Traviata 2000 Competition in Pittsburgh USA sowie der Josè Carreras / Julian Gayarre International Singing Competition 1996. Der Alfredo- Krauss- Wettbewerb verlieh ihm den Verdi Preis.

Seither ist Carlos Moreno mit den großen Tenorpartien Verdis, Puccinis, Mascagnis und Leoncavallos in Frankreich, Spanien und den USA aufgetreten. Nicht zuletzt wirkte er beim Verdi Marathon am Teatre del Liceu in Barcelona mit. In der vergangenen Spielzeit gestaltete er als Ensemblemitglied am neuen Erfurter Opernhaus Verdis Radames (Aida) und Cileas Maurizio (Adriana Lecouvreur).

Kelly God

De Heerlense sopraan Kelly God (1975) studeerde Solozang en Opera aan het Conservatorium Maastricht bij Mya Besselink. In 1999 slaagde zij Cum Laude voor het diploma Uitvoerend Musicus Solozang. Zij vervolgde haar studie aan de Voortgezette Opleiding van de Zuid Nederlandse Hogeschool voor Muziek en behaalde in 2001( met onderscheiding) de Einddiploma's Solozang en de Muziekdramatische Opleiding. In juli 2001 won Kelly de prijs van de Stad Gießen (BDR) op het Belvédère Concours in Wenen. Zij vertolkte in Gießen enkele malen de rol van Micaela in de opera "Carmen" van Bizet. In juli 2003 bij de opening van de Coup Maastricht werd aan Kelly God de Henriette Hustinx prijs uitgereikt.

Vanaf september 2006 is kelly als Jugendlichdramatische sopraan geengageerd door het Staatstheater Hannover. Zij debuteerde aldaar als Elisabeth in Wagners Tannhäuser en Giulietta in Les Contes Hoffmann . Vanaf september dit jaar zal zij te horen zijn als Ellen Orford in Britten's Peter Grimes en als Marschallin in der Rosenkavalier.

Uitgebreide info deelnemers

Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert
Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert is al sinds jaar en dag een bloeiende vereniging in het Weertse. Op het gebied van klassieke harmonie muziek voelt de vereniging zich al jaren zeer thuis. Sinds 1947 komt St.-Joseph onafgebroken uit in de eerste afdeling (voorheen superieure divisie). Vele concerten hebben sinds de oprichting publiek en muzikanten geroerd. Daarnaast heeft St.-Joseph zich ook al een aantal keren van een heel andere kant laten kijken. Daarvan getuigen de enthousiaste reacties op bijvoorbeeld de (proms)concerten in het jubileumjaar. In vele concerten worden er samenwerkingen met solisten, koren, popbands, dansacts etc. gezocht. Met andere woorden: voor mooie muziek en spektakel bent u bij ons aan het goede adres!

Een dergelijke prestatie kan niet zonder een goed fundament. Muzikale leiding, opleiding en organisatie van de vereniging zijn van groot belang. Sinds 20 augustus 2006 staat het harmonie orkest van zo'n 70 muzikanten onder de bezielende leiding van Roger Niese. We zijn trots op veel jeugd in opleiding en een jeugdorkest van 45 (jonge) muzikanten die o.l.v. Bart Partouns prima presteren. Al met al heeft een vereniging alleen bestaansrecht door een gezamenlijk doel en een sterke onderlinge band tussen de leden. Ons 127 jarig bestaan getuigt hiervan!

Tijdens de viering van het eeuwfeest in 1980 werd de vereniging, vanwege haar vele verdiensten voor het culturele leven in Weert, onderscheiden met de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert. Bovendien werd ze begiftigd met de Koninklijke Erepenning van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Carlos Moreno - Tenor

Mit schier unglaublicher Mühelosigkeit meistert Moreno die zahllosen Spitzentöne seiner Partien, einen elektrisierender als den anderen. Carlos Moreno versteht sich ebenso auf das Singen schöner Legatophrasen und technisch makelloser Piani und ist zudem ein hervorragender Darsteller.

Geboren im spanischen Murcia. Seine Gesangsausbildung absolvierte er am Konservatorium seiner Heimatstadt, an der Escuela Superior de Canto in Madrid und der Academy of Vocal Arts in Philadelphia USA.

Er nahm erfolgreich an zahlreichen Wettbewerben teil und gewann u.a. den 1 Preis des Monserrat Caballé Wettbewerbs 1993, der Traviata 2000 Competition in Pittsburgh USA sowie der Josè Carreras / Julian Gayarre International Singing Competition 1996.

Der Alfredo- Krauss- Wettbewerb verlieh ihm den Verdi Preis.

Gastengagements führten Moreno zunächst als Pinkerton (Madama Butterfly) und Manrico (Il Trovatore) u.a. nach Cordoba (Spanien), Bogota (Kolumbien) und Montevideo (Urugway) sowie nach Brasilien und Kanada.

Als Paco (La Vida Breve) war er im Teatro de la Zarzuela Madrid zu sehen, mit einer Antología de la Zarzuela unternahm er eine Tournee durch Europa und Amerika.

Nach einem Konzert mit Placido Domingo in Bordeaux verpflichtete dieser ihn in der Spielzeit 1998 /99 als Gabriele Adorno (Simone Boccanegra) an die Oper Washington.

Seither ist Carlos Moreno mit den großen Tenorpartien Verdis, Puccinis, Mascagnis und Leoncavallos in Frankreich, Spanien und den USA aufgetreten. Nicht zuletzt wirkte er beim Verdi Marathon am Teatre del Liceu in Barcelona mit. In der vergangenen Spielzeit gestaltete er als Ensemblemitglied am neuen Erfurter Opernhaus Verdis Radames (Aida) und Cileas Maurizio (Adriana Lecouvreur).

Kelly God
De Nederlandse sopraan Kelly God (Heerlen, 1975) studeerde Solozang en Opera aan het Conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink. Zij voltooide haar studie aan de Voortgezette Opleiding van de Zuid Nederlandse Hogeschool voor Muziek en behaalde in 2001 het einddiploma Solozang (met onderscheiding) en het einddiploma Opera (met onderscheiding). In juli 2001 won Kelly de prijs van de Stad Gießen (BDR) op het Belvédère Concours in Wenen. Zij vertolkte in Gießen enkele malen de rol van Micaëla in de opera Carmen van Bizet. Dit optreden was de aanleiding tot een vast contract als lyrische sopraan aan de Opera van Erfurt. In juli 2003 bij de opening van de Coup Maastricht werd aan Kelly God de Henriette Hustinx prijs uitgereikt. Zij soleerde op diverse podia in West Europa in concerten en zong de sopraansoli in o.a. Requiem Verdi, Beetshovens Negende, Haydns Schöpfung en de Johannes Passion van Bach. Daarnaast worden haar liedvertolkingen unaniem geroemd. Sinds 2002/03 was Kelly als Sopraansoliste verbonden aan het Theater in Erfurt. Daar zong zij de rol van Maria in de opera Friedenstag van Richard Strauss. Katharina von Bora in de opera Luther van Peter Aderhold (wereldpremiere, gecomponeerd in opdracht t.g.v. de opening van het nieuwe theater in Erfurt); de titelrol in Adriana Lecouvreur van Francesco Cilea, Nedda in I Pagliacci (R. Leoncavallo), Donna Anna in Don Giovanni (W. A. Mozart), Marschallin in Der Rosenkavalier (R. Strauss), Hanna Glawari in Die Lustige Witwe van Lehár. The Cook in Waiting for the Barbarians van Phillip Glass (wereldpremière); Maria Stuarda in de gelijknamige opera van Donizetti, 1e Dame in Die Zauberflöte (W.A. Mozart) en Amazily in Fernand Cortez (G. Spontini). Vanaf september 2006 is kelly als Jugendlichdramatische sopraan geengageerd door het Staatstheater Hannover. Zij debuteerde aldaar als Elisabeth in Wagners Tannhäuser en Giulietta in Les Contes Hoffmann . Vanaf september dit jaar zal zij te horen zijn als Ellen Orford in Britten's Peter Grimes en als Marschallin in der Rosenkavalier.

Roger Niese, dirigent Kerkelijke harmonie St.Joseph 1880 Weert Roger Niese (1969) studeerde klarinet aan de Rijksmuziekacademie te Voeren (B) bij Jean Steutelings. Hij behaalde er zijn Regeringsmedaille en was tevens 1e prijswinnaar tijdens de Nationale Muziekwedstrijd "Pro Civitate". Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Maasticht bij Leo van Tol, soloklarinettist van het LSO. Tegelijkertijd studeerde hij HAFA-direktie bij de vermaarde Sef Pijpers. Hij was vier jaar lid van het Nationaal Jeugd Orkest en speelde tijdens en na zijn studie in diverse Nederlandse, professionele orkesten, waaronder het voormalig Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn direktie-studie sloot hij af in samenwerking met de "Johan Willem Friso-kapel" in Assen. Hij volgde masterclasses bij o.a. Richard Evans en Eugene Corperon. Als (gast-)dirigent was en is hij werkzaam bij diverse blaasorkesten, waaronder Lentekrans Linne, St.Joseph Weert en Symphonic Impulse. Roger Niese is tegenwoordig vast verbonden aan het Limburgs Symphonie Orkest als basklarinettist. Ook maakt hij deel uit van het kamermuziekensemble "Ad Libitum" en het "Matty Niël Consort". Hij is verder werkzaam als arrangeur voor o.m. Baton Music; een uitgeverij die zich sterk maakt voor de symfonische blaasmuziek.

Leon Camp
Leon Camp is geboren op 3 oktober 1964 in het Limburgse dorpje Ell. Hij begon zijn muzikale carriere op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke drumband. Er volgden diverse studies bij muziekschool Kreato in Thorn. In 1989 behaalde hij zijn instructeursdiploma en in 1992 het diploma assistent-dirigent HaFaBra. Reeds vanaf 12-jarige leeftijd begon Leon Camp te componeren. Op dit moment zijn er zo'n 250 composities in druk verschenen, waarvan een zestigtal voor groot slagwerkensemble. Tegenwoordig componeert hij nog uitsluitend in opdracht. De meest uitdagende compositie-opdracht ontving hij in 1993 van de "Stichting Wereld Muziek Concours" te Kerkrade. Voor de concertwedstrijden van de grote slagwerkensembles componeerde hij het verplichte werk "Chinese Zodiac". Hij is momenteel instructeur/dirigent van een tweetal verenigingen. Verder is hij actief in Nederlandse en Belgische jury-teams en leidt hij regelmatig workshops, play-inns en clinics. Als directeur van Dutch Music Partners geeft hij mede richting aan de verdere ontwikkeling van de slagwerksector.

---- --
Panorama Proms
Zaterdag 1 september


1. Programma

2. Verkorte informatie deelnemers

3. Uitgebreide informatie deelnemers

Programma Percussiegroep van zaterdag 1 september:
1) Mission Impossible (ruige versie, van de laatste film) 4'30''
2) Conga (Gloria Estefan, aangevuld met enkele goede blazers) 4'00''
3) Medley van enkele werken Safri Duo 6'00''

4) Roof Garden (A. Jarreau/arr. C. Opsteyn) - 4 min.*
5) Walk like an Egyptian (met popband) 4'00''

6) Trio per Uno

7) Tocatta (Bach met echt loei-hard Orgel Intro) 4'00''

Toelichting

1) Theme from "Mission Impossible" (L. Shifrin, arr. L. Camp) In 1996, inmiddels meer dan 10 jaar geleden, werd Hollywood overspoeld door een nieuwe actie/thriller van Brian De Palma gebaseerd op de tv serie 'Mission Impossible' uit de jaren zestig. Met niemand minder dat Tom Cruise in de hoofdrol was al snel zeker dat 'Mission Impossible' een grote kaskraker zou worden. Na vier jaar kwam er in 2000 een tweede Mission Impossible. In 2006 kwam de derde Mission Impossible in de bioscoop. Leon Camp arrangeerde hiervan het alom bekende herkenningsthema.


2) Conga (G. Estefan, arr. Chr. Crockarell)
Gloria Estefan is een Amerikaanse zangeres van Cubaanse afkomst, die vooral in de jaren '80 en begin jaren '90 veel hits scoorde. Ze geldt als de meest succesvolle Latijns-Amerikaanse zangeres aller tijden, en wordt door sommigen ook wel gezien als de Queen of Pop van de jaren '80. Aangezien in één van haar bekendste nummers "Conga" veelvuldig gebruik wordt gemaakt van Latin Percussion, is het een dankbaar werk om te arrangeren voor slagwerkgroep.


3) Safri Power (Safri Duo, arr. L. Camp)
Safri Duo is een Deens drumduo, bestaande uit Uffe Savery en Morten Friis. Zowel Savery als Friis hebben aan het conservatorium van Kopenhagen gestudeerd. In 2000 besloten de jongens de klassieke muziek achter zich te laten en zich meer te verdiepen in housemuziek. Dat resulteerde in het ongekende succes van hun hit Played-A-Live (alias The Bongo Song). Na dit enorme succes in bijna heel Europa, kwamen er nog een aantal andere houseplaten uit. Een aantal van deze hits is te horen in een medley met de veelbelovende titel "Safri Power".


4) Roof Garden (A. Jarreau, arr. C. Opsteyn)
Al Jarreau is een Amerikaans jazz- em popzanger, die bekend staat om zijn vaak geïmproviseerde scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten met zijn stem na te bootsen, waaronder gitaar en percussie. Al Jarreau breekt pas echt door met zijn derde album, Look to the Rainbow uit 1977 waarop onder andere de hit "Roof Garden" staat. Al Jarreau is een regelmatig terugkerende gast op het North Sea Jazz Festival.


5) Walk like an Egyptian (The Bangles, arr. Chr. Brooks/L. Camp) The Bangles is een Amerikaanse pop en rockband. Met de single Walk Like An Egyptian behaalden ze enorm succes, want dit nummer stond wereldwijd op nummer 1 in alle hitparades. In de tijd dat de videoclip van dit nummer werd uitgezonden, zag je veel mensen op straat het typische Egyptische loopje imiteren. The Bangles waren tevens de eerste meidengroep, die zelf de instrumenten bespeelden, die in Nederland de nummer 1 positie behaalden.


6) Trio per Uno (Zivkovic)
Trio per Uno is een echt spektakelstuk voor 3 slagwerkers. Zij laten al hun kunsten tegelijkertijd zien, terwijl ze op één bass drum als hoofdinstrument, aangevuld met bongo's en bekkens, een geweldig stukje drumtechniek laten horen.


7) Tocatta (Bach, arr. L. Camp)
Eenieder heeft wel eens dit bekende orgelconcert van J.S. Bach gehoord, officieel getiteld Toccata in D-mineur. Leon Camp bewerkte dit virtuose orgelwerk voor melodische slagwerkgroep, waarbij vooral de malletspelers flink 'aan de bak moeten' en al hun techniek en snelheid in de strijd moeten gooien. Wat Bach hier zelf van zou vinden.?!

Programma Harmonie / Koor en Band van zaterdag 1 september
1) O Fortuna uit Carmina Burana

2) Allegro uit Willem Tell of Carmen (deel 4)
3) Ik leef niet meer voor jou

4) Silence and I

5) Somebody to Love

6) Copacobana

7) Pomp and Circumstance

8) Popgroep met eigen nummer(s)

8b) It`s o so quiet

9) Medley Duitse schlagers

10) Wizard of Oz + New brand day

11) Music / John Miles

12) Slavenkoor

13) Freedom

14) Rood

15) Malle Babbe,

16) De Vlieger, Zij gelooft in mij

17) Medley Jan Smit

18) You'll never walk alone"

AM
AM ontwikkelt inspirerende en duurzame gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. Zij versterkt hiermee zowel de stedelijke omgeving als het landelijk gebied. AM fungeert als strategische en betrokken partner van onder meer overheden, maatschappelijke organisaties, institutionele beleggers en woningcorporaties. Tevens betrekt zij consumenten actief en vroegtijdig bij de planvorming. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

BAM
Met bijna 2.500 medewerkers en een omzet van E 800 miljoen is BAM Woningbouw de grootste bouwer van woningen in Nederland. BAM Woningbouw richt zich op alle onderdelen van de Nederlandse woningmarkt. Dit wil zeggen: projectontwikkeling, nieuwbouw, onderhoud, renovatie en restauratie in zowel uitbreidingsgebieden als op binnenstedelijke locaties BAM Woningbouw opereert vanuit tien zelfstandige regiobedrijven. Deze zelfstandige regiokantoren vormen de kern van het bedrijf BAM Woningbouw. Het zijn zelfstandig opererende regionale bedrijven die in hun eigen werkgebied projecten acquireren, al of niet zelf ontwikkelen en realiseren. Ontwikkelen en realiseren van woningen betekent 'woonwensen vervullen , weten wat er leeft bij opdrachtgevers en woonconsumenten, betrokken willen zijn bij het creëren van leefomgevingen en initiatief durven nemen. In de huidige woningbouwmarkt hebben we te maken met een aantal maatschappelijke ontwikkelingen, zoals: sterke individualisering, toenemende vergrijzing, verstedelijking, complexere vraagstukken. We leven in een veranderende samenleving met andere wensen en eisen. Als ontwikkelende woningbouwer ziet BAM het als een van haar taken om antwoord te geven op deze ontwikkelingen en veranderingen.

Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert
Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert is al sinds jaar en dag een bloeiende vereniging in het Weertse. Op het gebied van klassieke harmonie muziek voelt de vereniging zich al jaren zeer thuis. In vele concerten worden er samenwerkingen met solisten, koren, popbands, dansacts etc. gezocht. Met andere woorden: voor mooie muziek en spektakel bent u bij deze harmonie aan het goede adres! Sinds 20 augustus 2006 staat het harmonie orkest van zo'n 70 muzikanten onder de bezielende leiding van Roger Niese. Ze zijn trots op veel jeugd in opleiding en een jeugdorkest van 45 (jonge) muzikanten die o.l.v. Bart Partouns prima presteren. Al met al heeft een vereniging alleen bestaansrecht door een gezamenlijk doel en een sterke onderlinge band tussen de leden. Ons 127 jarig bestaan getuigt hiervan! Tijdens de viering van het eeuwfeest in 1980 werd de vereniging, vanwege haar vele verdiensten voor het culturele leven in Weert, onderscheiden met de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert. Bovendien werd ze begiftigd met de Koninklijke Erepenning van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Roger Niese, dirigent Kerkelijke harmonie St.Joseph 1880 Weert Roger Niese (1969) studeerde klarinet aan de Rijksmuziekacademie te Voeren (B) bij Jean Steutelings. Hij behaalde er zijn Regeringsmedaille en was tevens 1e prijswinnaar tijdens de Nationale Muziekwedstrijd "Pro Civitate". Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Maasticht bij Leo van Tol, soloklarinettist van het LSO. Tegelijkertijd studeerde hij HAFA-direktie bij de vermaarde Sef Pijpers. Hij was vier jaar lid van het Nationaal Jeugd Orkest en speelde tijdens en na zijn studie in diverse Nederlandse, professionele orkesten, waaronder het voormalig Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn direktie-studie sloot hij af in samenwerking met de "Johan Willem Friso-kapel" in Assen. Hij volgde masterclasses bij o.a. Richard Evans en Eugene Corperon. Als (gast-)dirigent was en is hij werkzaam bij diverse blaasorkesten, waaronder Lentekrans Linne, St.Joseph Weert en Symphonic Impulse. Roger Niese is tegenwoordig vast verbonden aan het Limburgs Symphonie Orkest als basklarinettist. Ook maakt hij deel uit van het kamermuziekensemble "Ad Libitum" en het "Matty Niël Consort". Hij is verder werkzaam als arrangeur voor o.m. Baton Music; een uitgeverij die zich sterk maakt voor de symfonische blaasmuziek

Percussionband St Joseph 1880 Weert
In 1955 werd een drumband opgericht om aan de optredens van de harmonie een andere uitstraling te geven. In haar ruim vijftig jarige bestaan heeft de percussiongroep altijd een extra dimensie toegevoegd aan de optredens van de harmonie in binnen- en buitenland, waarbij met name in de begintijd veel pionierswerk werd verricht door ere-bestuurslid Jan van Ekerschot.

In 1988 speelde de toenmalige drumband nog in de derde divisie. In 1989 promoveerde zij naar de tweede divisie en in 1990 werd zij Nederlands Kampioen, waarna in 1992 promotie volgde naar de eerste divisie.

Vanaf 1996 heeft de harmonie veel geïnvesteerd in een ombouw van de drumband tot een percussion- annex malletgroep. Dit initiatief is inmiddels door vele verenigingen binnen de provincie Limburg maar ook daarbuiten overgenomen. Mallets is een uit de Verenigde Staten overgewaaide verzamelterm voor gestemde slagwerkinstrumenten als marimba, vibrafoon, xylofoon en klokkenspel.

Sinds 1997 is de bekende slagwerkcomponist Leon Camp de muzikale leider van de groep. Onder zijn leiding wist de percussiongroep tijdens het bondsconcours in oktober 1998 een eerste prijs met promotie naar de eredivisie te behalen. Een maand later werd de band Limburgs Kampioen en kreeg men het predikaat "lof der jury". In januari 1999 tenslotte werd de landstitel behaald. De percussiongroep is op zondag 24 november 2002 Limburgse kampioen geworden. In de hoogste afdeling, de eredivisie, werd in de sectie A4, maar liefst 93,75 van de maximaal 100 te behalen punten behaald. Dit schitterende resultaat beloond met lof der jury, werd gehaald tijdens concourswedstrijden georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. In oktober van dit jaar werkt de percussiongroep mee aan een jubileum-theatershow van mannenkoor Manoeuvre, en op 25 november volgt weer een concoursdeelname. Al met al weer een druk jaar voor onze percussiongroep.

Leon Camp
Leon Camp is geboren op 3 oktober 1964 in het Limburgse dorpje Ell. Hij begon zijn muzikale carriere op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke drumband. Er volgden diverse studies bij muziekschool Kreato in Thorn. In 1989 behaalde hij zijn instructeursdiploma en in 1992 het diploma assistent-dirigent HaFaBra. Reeds vanaf 12-jarige leeftijd begon Leon Camp te componeren. Op dit moment zijn er zo'n 250 composities in druk verschenen, waarvan een zestigtal voor groot slagwerkensemble. Tegenwoordig componeert hij nog uitsluitend in opdracht. De meest uitdagende compositie-opdracht ontving hij in 1993 van de "Stichting Wereld Muziek Concours" te Kerkrade. Voor de concertwedstrijden van de grote slagwerkensembles componeerde hij het verplichte werk "Chinese Zodiac". Hij is momenteel instructeur/dirigent van een tweetal verenigingen. Verder is hij actief in Nederlandse en Belgische jury-teams en leidt hij regelmatig workshops, play-inns en clinics. Als directeur van Dutch Music Partners geeft hij mede richting aan de verdere ontwikkeling van de slagwerksector.

The Streetsingers
Op 18 november 1980 begon Noël Seerden met 5 zangers en zangeressen een koortje. We bestaan nu uit ongeveer 60 leden tussen de 17 en 48 jaar. In 2005 vierden wij ons 25-jarig bestaan. Ter ere van dat jubileum hebben we een fantastische CD opgenomen genaamd Streetwise. In april van dit jaar organiseerde het Venraayse koor Confetti een concert waar wij samen met Manoeuvre aan hebben deelgenomen. En nu staan we hier weer voor een prachtig Promsconcert!

Mannenkoor Manoeuvre
Al vijftien jaar zijn de 22 zingende mannen van Manoeuvre grensverleggend bezig. Sinds de start in 1992 als Jongemannenkoor, wist het koor al snel de aandacht op zich te vestigen door zijn verrassende repertoirekeuze. Deze keuze was en is nog steeds het resultaat van de creativiteit van onze muzikaal leider Noël Seerden. Het repertoire kent een mengeling van onder andere close harmony, musical, soul, latin, hits en meezingers. De meeste nummers zijn speciaal door Noël bewerkt voor het vier- en soms vijfstemmige gezang van Manoeuvre. In de afgelopen vijftien jaar heeft Weert en omgeving Manoeuvre leren kennen als het koor van het jaarlijkse Tapzînge. Dit jaar werd voor de veertiende keer dit succesvolle evenement georganiseerd tijdens halfvasten. Ook bij de viering van haar derde lustrum zal Manoeuvre opnieuw gedurende twee dagen een avondvullende show voor het voetlicht brengen. Op 12 en 13 oktober 2007 zal het publiek verrast worden met een show waarin zang uiteraard de boventoon voert, maar toneel, dans, en muziek prominent aanwezig zullen zijn!

Meadow
Deze uit 5 personen bestaande band weet elke avond tot een belevenis te maken. Van sfeervolle platen tot stevige rock, de band kan putten uit een gevarieerd repertoire met zowel de allernieuwste muziek als de beste tijdloze klassiekers. Al sinds 1996 zijn de vijf bandleden samen op zoek naar hun ultieme muzikale kick. Periodes van veel optredens worden afgewisseld met periodes waarin het repertoire kritisch wordt bekeken en grondig wordt. Hierbij worden de nummers vooral geselecteerd op hun vermogen een bijzondere sfeer te creëren. Klinkende namen als U2, Bon Jovi en Robbie Williams gaan naadloos over in zangeressen als Anouk en Anastacia ook niet. Ten behoeve van de originaliteit wordt regelmatig niet het meest voor de hand liggende nummer gekozen maar net dat ándere mooie nummer, waardoor optredens altijd een hoog 'O, ja!'-gehalte hebben.Stond de band aanvankelijk in de stevigere rock-cafe's, nu is de band niet meer weg te denken van de kleinere podia, studentenfeesten en muziek-cafe's.

Phil's dance center.
????
Uitgebreide info deelnemers

Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert
Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert is al sinds jaar en dag een bloeiende vereniging in het Weertse. Op het gebied van klassieke harmonie muziek voelt de vereniging zich al jaren zeer thuis. Sinds 1947 komt St.-Joseph onafgebroken uit in de eerste afdeling (voorheen superieure divisie). Vele concerten hebben sinds de oprichting publiek en muzikanten geroerd. Daarnaast heeft St.-Joseph zich ook al een aantal keren van een heel andere kant laten kijken. Daarvan getuigen de enthousiaste reacties op bijvoorbeeld de (proms)concerten in het jubileumjaar. In vele concerten worden er samenwerkingen met solisten, koren, popbands, dansacts etc. gezocht. Met andere woorden: voor mooie muziek en spektakel bent u bij ons aan het goede adres!

Een dergelijke prestatie kan niet zonder een goed fundament. Muzikale leiding, opleiding en organisatie van de vereniging zijn van groot belang. Sinds 20 augustus 2006 staat het harmonie orkest van zo'n 70 muzikanten onder de bezielende leiding van Roger Niese. We zijn trots op veel jeugd in opleiding en een jeugdorkest van 45 (jonge) muzikanten die o.l.v. Bart Partouns prima presteren. Al met al heeft een vereniging alleen bestaansrecht door een gezamenlijk doel en een sterke onderlinge band tussen de leden. Ons 127 jarig bestaan getuigt hiervan!

Tijdens de viering van het eeuwfeest in 1980 werd de vereniging, vanwege haar vele verdiensten voor het culturele leven in Weert, onderscheiden met de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert. Bovendien werd ze begiftigd met de Koninklijke Erepenning van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

The Streetsingers
Op 18 november 1980 begon Noël Seerden met 5 zangers en zangeressen een koortje. Met Kerstmis datzelfde jaar hebben ze voor het eerst opgetreden in de kerk van Laar. Jongerenkoor The Streetsingers was toen een feit.

In de beginjaren luisterden we vooral (huwelijks)missen op. We zongen toen meestal 2 of 3 stemmig. Tegenwoordig is dat minimaal 4 stemmig, maar vaak ook meer. Noël is altijd onze dirigent gebleven en met hem hebben we in Weert een naam opgebouwd.

1995 was een jaar van concoursen. In maart bereikten we de finale van het International Youth Choir Festival in Veldhoven en in juni behaalden we goede resultaten tijdens het Limburgs Korenfestival. Er werd een nieuwe koers ingezet: het werken op projectbasis. Dat betekent dat een tijdlang alles in het teken staat van één groot optreden, waarbij we graag onze medewerking blijven verlenen aan andere uitvoeringen, mits inpasbaar in de plannen van onze muziekcommissie. De projecten bieden de mogelijkheid kennis te maken met totaal verschillende muziekstijlen klassiek, gospel, jazz en musical) en optredens. Het is tevens een uitgelezen mogelijkheid om te zien waar de grenzen van ons koor liggen.

Driemaal eerder brachten we in het Munttheater een productie op de planken, waaronder 'De Rogstaekersoperette'. In de loop van de jaren waren we met vanalles actief: Music Plaza, concoursen, korenfestivals en natuurlijk onze optredens in verschillende kerken in de regio.

In 1997 werd Bert Peeters onze vaste pianist/tweede dirigent. Inmiddels noemen we ons ook geen jongerenkoor meer. We bestaan nu uit ongeveer 60 leden tussen de 17 en 48 jaar.

In 2001 deden we ook mee aan het Limburgskorenfestival waar we een mooie prestatie neerzette en we in de catogorie 'gemengde koren' de 2de plaats behaalde.

In oktober 2002 gaven we, in het Munttheater een groots opgezet concert, genaamd 'musical in harmonie' i.s.m. harmonie St.Joseph, dit werd echter voor de pauze al afgelast door de brandweer i.v.m. storm. Het concert hebben wij in maart 2003 alsnog af kunnen maken.

In febr. 2003 deden wij samen met enkele andere koren en harmonieën mee aan het Rogstaekers jubileum. In december organiseerden wij zelf een Kerstconcert in de Paterskerk. Het was een sfeervolle en zeer geslaagde middag.

2004 stond voor ons voornamelijk in het teken van 'Herrefst', een door Noël Seerden en Karin van Rosbergen geschreven musical die geheel in het dialect werd gespeeld en gezongen. Deze productie heeft in november 2004 zeven uitverkochte zalen getrokken in het Munt theater, wij hebben er met ongeveer 50 leden aan meegedaan!. Daarnaast hebben we in 2004 ook andere optredens verzorgd zoals: gastoptreden bij het jubilerende Reuvers Mannenkoor.

In 2005 vierden wij ons 25-jarig bestaan. Ter ere van dat jubileum hebben we een fantastische CD opgenomen genaamd Streetwise.

2006 Stond in het teken van koorscholing en een spetterend Ameezingconcert in het Munttheater.

In april van dit jaar organiseerde het Venraayse koor Confetti een concert waar wij samen met Manoeuvre aan hebben deelgenomen. En nu staan we hier weer voor een prachtig Promsconcert!

Mannenkoor Manoeuvre al vijftien jaar grensverleggend bezig Al vijftien jaar zijn de 22 zingende mannen van Manoeuvre grensverleggend bezig. Steeds opnieuw slaagt Manoeuvre er in te laten zien geen doorsnee koor te zijn. Sinds de start in 1992 als Jongemannenkoor, wist het koor al snel de aandacht op zich te vestigen door zijn verrassende repertoirekeuze. Deze keuze was en is nog steeds het resultaat van de creativiteit van onze muzikaal leider Noël Seerden. Het repertoire kent een mengeling van onder andere close harmony, musical, soul, latin, hits en meezingers. De meeste nummers zijn speciaal door Noël bewerkt voor het vier- en soms vijfstemmige gezang van Manoeuvre. In de afgelopen vijftien jaar heeft Weert en omgeving Manoeuvre leren kennen als het koor van het jaarlijkse Tapzînge. Dit jaar werd voor de veertiende keer dit succesvolle evenement georganiseerd tijdens halfvasten. Onder begeleiding van een gelegenheidsband worden oude en nieuwe hits en gezellige meezingers gezongen door de diverse leden van Manoeuvre, waarbij het publiek zelf actief meedoet. Met behulp van een tekstboekje kunnen de aanwezigen alle liedjes meezingen en hun zang en danskunsten tonen. Dat Manoeuvre echter meer in haar mars heeft dan Tapzînge, werd getoond tijdens het vijf- en tienjarig lustrum met een avondvullende theaterproductie in het Weerter Munttheater. Ook bij de viering van haar derde lustrum zal Manoeuvre opnieuw gedurende twee dagen een avondvullende show voor het voetlicht brengen. Op 12 en 13 oktober 2007 zal het publiek verrast worden met een show waarin zang uiteraard de boventoon voert, maar toneel, dans, en muziek prominent aanwezig zullen zijn! In 1999 heeft Manoeuvre zijn grote verscheidenheid aan genres laten horen op de CD "Voice Male" en in 2000 is een muzikaal "uitstapje" naar de operette gemaakt middels een bijdrage aan de Rogstaekersoperette. Verder hebben de zingende mannen van Manoeuvre het aangedurfd om in de jaren 2003 en 2004 met begeleiding van de Weerter rockband MeadoW een unplugged concert te geven in het Muziekcentrum de Bosuil te Weert. Manoeuvre blijkt een van de eerste koren in Nederland te zijn die een eigentijds concert verzorgde in een muziekcentrum! Samen met de rockband MeadoW heeft Manoeuvre ook diverse malen medewerking verleend aan promsconcerten in Weert. Sinds 2004 verzorgt Manoeuvre jaarlijks een zogenaamd goodwillconcert voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. In samenwerking met de stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden Limburg werd steeds gekozen voor een mini Tapzînge wat met groot enthousiasme door onze bezoekers ontvangen is. Behalve bovenstaande opmerkelijke presentaties is Manoeuvre natuurlijk vaak op uitnodiging als muzikale gast aanwezig bij koorontmoetingen van koren in de regio Weert en daarbuiten. Alle relevante informatie over Manoeuvre en in het bijzonder alle nieuws over de lustrumshow op 12 en 13 oktober 2007 in het Munttheater te Weert, is te vinden op de website www.manoeuvre.info. De show is getiteld "Guys and Wheels": Uit eigen ideeën en improvisaties, opgedaan tijdens een dag op de hei, waar de leden zich tot het uiterste hebben gedreven, is deze show tot stand gekomen, uiteraard aangescherpt en vervolmaakt door ons creatieve team. Maar het hart van de show komt uit het hart van het koor. Laat u verrassen met deze show waarin zang uiteraard de boventoon voert, maar toneel, dans, en muziek prominent aanwezig zullen zijn! Een show die u niet mag missen. De show staat onder creatieve leiding van Noël Seerden (muziek), Tineke Prins (toneel) en Annelies van Kempen (choreografie). Voor de muzikale ondersteuning is een gelegenheidscombo samengesteld en verleend de percussiegroep van Harmonie St. Joseph 1880 haar medewerking.

Kaarten kunnen vanaf nu al gereserveerd worden via de leden van het koor, via onze website www.manoeuvre.info of email naar lustrumshow@manoeuvre.info (let op .info aan het einde!) , of via het Muntheater. De voorverkoop loopt via het Munttheater tot 31 Augustus via www.munttheater.nl, info@munttheater.nl of bel 0495-540322 of fax 0495-543390. Vanaf 1 September begint de losse kaartverkoop via de UITbalie aan het collegeplein 3). Kaarten à E 10,50 pp.

Roger Niese, dirigent Kerkelijke harmonie St.Joseph 1880 Weert Roger Niese (1969) studeerde klarinet aan de Rijksmuziekacademie te Voeren (B) bij Jean Steutelings. Hij behaalde er zijn Regeringsmedaille en was tevens 1e prijswinnaar tijdens de Nationale Muziekwedstrijd "Pro Civitate". Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Maasticht bij Leo van Tol, soloklarinettist van het LSO. Tegelijkertijd studeerde hij HAFA-direktie bij de vermaarde Sef Pijpers. Hij was vier jaar lid van het Nationaal Jeugd Orkest en speelde tijdens en na zijn studie in diverse Nederlandse, professionele orkesten, waaronder het voormalig Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn direktie-studie sloot hij af in samenwerking met de "Johan Willem Friso-kapel" in Assen. Hij volgde masterclasses bij o.a. Richard Evans en Eugene Corperon. Als (gast-)dirigent was en is hij werkzaam bij diverse blaasorkesten, waaronder Lentekrans Linne, St.Joseph Weert en Symphonic Impulse. Roger Niese is tegenwoordig vast verbonden aan het Limburgs Symphonie Orkest als basklarinettist. Ook maakt hij deel uit van het kamermuziekensemble "Ad Libitum" en het "Matty Niël Consort". Hij is verder werkzaam als arrangeur voor o.m. Baton Music; een uitgeverij die zich sterk maakt voor de symfonische blaasmuziek.

Leon Camp
Leon Camp is geboren op 3 oktober 1964 in het Limburgse dorpje Ell. Hij begon zijn muzikale carriere op 7-jarige leeftijd bij de plaatselijke drumband. Er volgden diverse studies bij muziekschool Kreato in Thorn. In 1989 behaalde hij zijn instructeursdiploma en in 1992 het diploma assistent-dirigent HaFaBra. Reeds vanaf 12-jarige leeftijd begon Leon Camp te componeren. Op dit moment zijn er zo'n 250 composities in druk verschenen, waarvan een zestigtal voor groot slagwerkensemble. Tegenwoordig componeert hij nog uitsluitend in opdracht. De meest uitdagende compositie-opdracht ontving hij in 1993 van de "Stichting Wereld Muziek Concours" te Kerkrade. Voor de concertwedstrijden van de grote slagwerkensembles componeerde hij het verplichte werk "Chinese Zodiac". Hij is momenteel instructeur/dirigent van een tweetal verenigingen. Verder is hij actief in Nederlandse en Belgische jury-teams en leidt hij regelmatig workshops, play-inns en clinics. Als directeur van Dutch Music Partners geeft hij mede richting aan de verdere ontwikkeling van de slagwerksector.

Meadow
Deze uit 5 personen bestaande band weet elke avond tot een belevenis te maken. Van sfeervolle platen tot stevige rock, de band kan putten uit een gevarieerd repertoire met zowel de allernieuwste muziek als de beste tijdloze klassiekers. Met hun jonge en energieke uitstraling krijgt MeadoW elke zaal aan het feesten, terwijl rust en sfeer op de juiste momenten ook niet ontbreken. Al sinds 1996 zijn de vijf bandleden samen op zoek naar hun ultieme muzikale kick. In alle jaren van haar bestaan is de band technisch en muzikaal steeds verder gegroeid tot een hoogte waarvan zij aanvankelijk slechts konden dromen. Drum en bas vormen samen een hechte en pittige ritmesectie en zijn de solide basis die staat als een huis. Gitarist Hans blinkt uit in vette riffs en solo's, en completeert de meer sfeervolle nummers met sterke akoestische gitaar-partijen. Toetsenist Bert zorgt voor mooie sfeervolle sounds, vette Hammond, en swingend pianospel. Het meest gecomplimenteerde onderdeel van MeadoW is ongetwijfeld zangeres Roos, die met haar veelzijdige stemgeluid elk nummer op een originele en gedurfde wijze vertolkt. Zij wordt hierbij vaak ondersteund door drie- of vierstemmige backing vocals van de heren muzikanten. Haar toneel- en cabaretachtergrond komt duidelijk tot uiting in haar theatrale presentatie.

Periodes van veel optredens worden afgewisseld met periodes waarin het repertoire kritisch wordt bekeken en grondig wordt. Hierbij worden de nummers vooral geselecteerd op hun vermogen een bijzondere sfeer te creëren. Klinkende namen als U2, Bon Jovi en Robbie Williams gaan naadloos over in zangeressen als Anouk en Anastacia ook niet. Ten behoeve van de originaliteit wordt regelmatig niet het meest voor de hand liggende nummer gekozen maar net dat ándere mooie nummer, waardoor optredens altijd een hoog 'O, ja!'-gehalte hebben.

Door de grote variëteit aan muziek is de band voor een breed publiek aantrekkelijk. Stond de band aanvankelijk in de stevigere rock-cafe's, nu is de band niet meer weg te denken van de kleinere podia, studentenfeesten en muziek-cafe's.

---- --