Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 22 augustus 2007

Alkmaars stadsvervoer breidt uit

Alkmaar krijgt vanaf 26 augustus een nieuwe buslijn naar de Boekelermeer. Daarnaast rijden er extra bussen tijdens de spits tussen Daalmeer en De Hoef. Naar verwachting doet de bus eind dit jaar ook de Hobbemalaan weer aan.

Begin juni besloot de gemeenteraad extra te investeren in het stadsvervoer. Wethouder H. Hansen van Verkeer & Vervoer is blij met de betere dienstverlening, die door Connexxion wordt verzorgd. 'De tevredenheid met ons stadsvervoer was al groot, en nu kunnen we nog meer kwaliteit bieden. Ik vertrouw erop dat we veel mensen een plezier doen met de extra reismogelijkheden.'

Alkmaar Station NS - Boekelermeer (lijn 26)

Vanaf 26 augustus rijdt de nieuwe lijn 26 tot de Diamantweg dezelfde route als lijn 163 en keert dan via de Ivoorstraat. De bus rijdt eens per uur tussen 07.00 en 18.00 uur van het NS-station naar de Boekelermeer; van de Boekelermeer naar het NS-station elk uur tussen 09.00 en 18.00 uur.

Daalmeer - De Hoef (lijn 22)
Per 26 augustus rijdt lijn 22 tussen 07.00 en 09.00 uur zes keer per uur van de Daalmeer naar De Hoef via het NS-station; tussen 16.00 en 18.00 uur zes keer per uur van De Hoef via het NS-station naar de Daalmeer. Vooral mensen die met de bus naar de binnenstad willen, profiteren van deze extra ritten. Naar verwachting in december gaat lijn 22 in De Hoef gedeeltelijk een andere route rijden, onder meer via de Hobbemalaan.

Meer informatie over de exacte vertrektijden en andere busdienstregelingen is te vinden op www.connexxion.nl .