Gemeente Amsterdam


Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl
Persbericht
Persbericht
Datum 24 augustus 2007
Kenmerk 144

Werkbezoek burgemeester Cohen aan Antillen

Van zondag 26 augustus tot en met zaterdag 1 september zal burgemeester Cohen een werkbezoek aan de Antillen brengen. Het werkbezoek vindt plaats in het kader van het internationale beleid van Amsterdam, waarbij Amsterdam een samenwerking aan gaat met de herkomstlanden van Amsterdammers en de kennis en expertise van het gemeentelijke apparaat ter beschikking stelt aan deze landen. Op dit moment heeft Amsterdam ongeveer 11.500 inwoners van Antilliaanse afkomst. Tijdens het bezoek zullen de eilanden Sint Maarten en Curaçao worden aangedaan.

Met Sint Maarten en Curaçao heeft Amsterdam al enkele projecten lopen: In het geval van Sint Maarten is dit onder meer toegespitst op de uitwisseling op het gebied van huisstijl ontwikkeling tussen de Directie Communicatie van de gemeente Amsterdam en Sint Maarten, publieke dienstverlening en integriteitsbeleid
Voor Curacao heeft dit onder andere betrekking op archeologische samenwerking en het project "Kennis voor Curaçao", waarbij Antilliaanse jongeren uit Amsterdam en Rotterdam de mogelijkheid hebben om stages op Curaçao te volgen.

Het werkbezoek is bedoeld om de samenwerking met deze twee eilanden te formaliseren en uit te breiden door het tekenen van samenwerkingsovereenkomsten. De uitbreiding heeft o.a. betrekking op gebieden als samenwerking tussen de bevolkingsregisters, de gezondheidszorg, onderwijs, archeologie, archieven, stagemogelijkheden en het integriteitsbeleid.

Pb-144