Persberichten Eemland zuid, 09.55 uur

Utrecht, 26-08-2007

Zwaar onder invloed op de snorfiets

AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur heeft de politie een man aangehouden op de Langestraat omdat hij onder invloed van alchol op zijn snorfiets reed. De man blies 1220 ug/l bij de ademanalyse.

De 41-jarige bestuurder uit Amersfoort viel op omdat hij in het voetgangersgebied reed tussen het winkelende publiek. Op het politiebureau werd een ademanalyse bij hem afgenomen en bleek hij 1220 ug/l in zijn lichaam te hebben. Dit is ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid. Toen de politie zijn rijbewijs wilde invorderen, bleek dit eerder deze week op donderdag 23 augustus al te zijn gebeurd bij een aanhouding voor rijden onder invloed. Dit vond plaats op de Krommestraat. De man heeft voor beide aanhoudingen proces-verbaal uitgereikt gekregen.

Berover aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd op de Fazantenstraat een man onder bedreiging van een mes van zijn portemonee beroofd. De politie kon een verdachte aangehouden.

Nadat de politie de melding binnen kreeg van de beroving hebben toegesnelde agenten een 37-jarige verdachte op basis van zijn signalement in de omgeving kunnen aanhouden. Uit verklaringen bleek dat het 32-jarige slachtoffer uit Woudenberg in een geparkeerde auto zat te wachten samen met een passagiere. De verdachte kende deze passagiere en wilde van de Woudenberger geld hebben. Toen deze dit weigerde, werd hij met een mes bedreigd. De verdachte verzette zich heftig bij de aanhouding waardoor de politie genoodzaakt was enig fysiek geweld te gebruiken waaronder het zetten van een nekklem. De man is op het politiebureau ingesloten, de politie onderzoekt de zaak. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Mishandeling

AMERSFOORT Zaterdagavond vond omstreeks 19.15 uur een mishandeling plaats naar aanleiding van onenigheid over hondengedrag in het bos bij Birkhoven. De politie heeft een verdachte aan kunnen houden.

Volgens verklaringen liep het 55-jarige slachtoffer met zijn hond in het bos toen deze een man met zijn twee honden tegenkwam. De honden werden agressief naar elkaar en toen het slachtoffer de honden van elkaar wilde halen, kreeg hij een klap op zijn hoofd, vermoedelijk met een hondenriem. Hij liep hierdoor een wond aan zijn hoofd op. De politie werd gealarmeerd en kon in de omgeving de 48-jarige verdachte uit Amersfoort aanhouden. De politie onderzoekt de zaak.