Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 26-08-2007

Bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance werd een bestuurder op de Vingerhoekhof gecontroleerd. De 29-jarige bestuurder uit Nieuwegein moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 530 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. Tevens bleek dat zijn auto niet verzekerd was en hij geen rijbewijs had.

Aangehouden met (nep)vuurwapen

HOUTEN Op de Zonnehout heeft de politie vrijdagavond een meisje aangehouden omdat zij een nepvuurwapen bij zich had.

Door getuigen werd omstreeks 20.55 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een meisje met een vuurwapen aan het zwaaien was. Ter plaatse trof de politie een 15-jarig meisje uit Houten met twee vriendinnen ter hoogte van de Zonnehout aan. In de tas van het meisje zat een nepvuurwapen (bolletjes pistool). Deze zijn verboden omdat ze moeilijk van echt te onderscheiden zijn. Het meisje werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het neppistool werd in beslag genomen.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmiddag op de Laagravenseweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 13.30 en 16.00 uur werden 864 voertuigen gecontroleerd. Voor negen bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Op de Plettenburgerlaan werd vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. De politie schreef bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het negeren van het rode verkeerslicht en het negeren van de geslotenverklaring.

Veel te veel gedronken

NIEUWEGEIN Op de Buizerdlaan heeft de politie in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.25 uur kreeg de politie een melding dat een bestuurder van een bestelbus na een kleine aanrijding was doorgereden. Op de Buizerdlaan troffen agenten de bewuste bestuurder - 48 jaar uit Zaltbommel aan. De man kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek al snel dat de hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1365 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van maar liefst 18 uur naar huis gestuurd.