Persberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 26-08-2007

Aanrijding letsel veroorzaker onder invloed

UTRECHT Op het Furkaplateau vond zaterdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een bromfiets plaats. Hierbij raakte de bromfietser ernstig gewond.

Een 47-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 14.45 uur op zijn bromfiets over het Furkaplateau. Plotseling werd de man aangereden door een bestuurder van een auto die de bromfietser niet in de gaten had gehad. Het slachtoffer kwam uiteindelijk op de motorkap terecht en raakte ernstig gewond. De 36-jarige bestuurster uit Utrecht rook naar alcohol en moest een eerste blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat zij te veel gedronken had. De vrouw werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Het slachtoffer werd met diverse breuken naar het UMC in Utrecht overgebracht. Op het bureau wees de ademanalyse 535 ug/l uit. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Handelstraat heeft de politie vrijdagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel had omstreeks 13.20 uur gezien dat een vrouw met een aantal goederen de winkel verliet zonder eerst af te rekenen. De 57-jarige vrouw uit Utrecht werd aangesproken en de politie werd gewaarschuwd. De Utrechtse werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Van Riebeeckstraat vond vrijdagmiddag een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 47-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 14.40 uur in de omgeving van har woning aan de Van Riebeeckstraat. Plotseling werd door een tot nu toe onbekende jongen haar tas van haar schouder getrokken. De beroving werd met veel geweld uitgevoerd. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag een woninginbreker op heterdaad aangehouden bij een woning aan de Stroyenborchdreef.

Getuigen belden omstreeks 17.10 uur naar de politie omdat een onbekende man een inbraak aan het plegen was bij een woning aan de Stroyenborchdreef. Ter plaatse werd de 29-jarige verdachte door getuigen aangewezen en door de agenten aangehouden. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Vleutenseweg heeft de politie in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 05.10 uur kreeg een 33-jarige man uit Utrecht op de Vleutenseweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 260 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op de Johannes de Bekastraat vond zaterdagmorgen een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 53-jarige man uit Utecht liep omstreeks 10.30 uur over de Johannes de Bekastraat toen hij plotseling van achteren werd benaderd door twee jongens op een scooter. De passagier pakte met geweld de schoudertas van de man op het moment dat zij voorbij reden. In de tas zat een laptop.

Omdat dat de beroving heel snel ging heeft het slachtoffer geen kans gezien een goed signalement op te geven. De politie is daarom op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor plegen verzet

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie een man en een vrouw aangehouden omdat zij niet wilde luisteren en zich verzette tijdens de aanhouding.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Amsterdamsestraatweg rijden waarvan zij wisten dat de man nog tot 2011 een rijontzegging had. De agenten besloten de 56-jarige man uit Utrecht te controleren. Ter hoogte van de Violenstraat zagen de agenten dat de man en een vrouw al uit de auto waren. De Utrechter werd aangesproken over het feit dat hij toch reed ondanks zijn ontzegging.

De man reageerde totaal niet en liep gewoon door. Na een aantal malen niet te willen luisteren werd hij aangehouden. De 38-jarige vrouw uit Utrecht begon te schelden tegen de agenten. Toen de vrouw werd aangehouden verzette zij zich hevig. Na een korte worsteling werd ook zij geboeid overgebracht naar het bureau.

Aangehouden na verkeersconflict

DE MEERN De politie heeft zaterdagmiddag op de C.H. Letschertweg twee mannen aangehouden na een verkeersconflict op de Rijksweg A12.

Omstreeks 12.05 uur kreeg de politie een melding van een bestuurder dat hij was afgesneden door een bestelbus. De bijrijder had na het incident een aantal bedreigende bewegingen gemaakt. Ter hoogte van de afrit De Meern werd de bestelbus van de weg gehaald en naar de C.H. Letschertweg geleid. Hier werd de bestuurder - 24 jaar uit Arnhem en zijn 24 jarige bijrijder uit Westervoort - aangehouden. In de bus zaten ook drie meisjes. In de bus troffen agenten een aantal zakjes wiet aan. Tevens werd bij één van de verdachte 13 XTC pillen en wit poeder (vermoedelijk cocaïne )aangetroffen. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor diefstal bromfiets

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond een jongen aangehouden voor het stelen of helen van een gestolen bromfiets.

Getuigen belden omstreeks 19.05 uur naar de politie omdat zij een drietal jongens met een bromfiets bezig zagen ter hoogte van de La Fontainestraat. De jongen sloopten onderdelen van de bromfiets. Ter plaatse zagen agenten drie jongens hard wegrennen. Een van de jongens 17 jaar uit Utrecht kon worden aangehouden. In de omgeving werd een totaal gesloopte bromfiets aangetroffen. De bromfiets bleek gestolen te zijn in Doetichem. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie doet nog onderzoek naar de medeverdachten.