Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 26-08-2007

Man aangehouden voor mishandeling

WOERDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus een man aangehouden voor het plegen van een mishandeling bij twee vrouwen.

Omstreeks 00.30 uur hoorde een vrouw achter haar woning inbreekgeluiden. De 64-jarige vrouw ging poolshoogte nemen en zag haar buurman in de tuin staan. De man maakte een hoop lawaai. Een andere buurtbewoonster was ook op het lawaai afgekomen en beiden vrouwen probeerden de man tot kalmte te bewegen. De 30-jarige man uit Woerden bleef echter doorgaan en pikte het niet dat hij door twee vrouwen werd aangesproken op zijn gedrag. Hij mishandelde de vrouwen door ze te slaan en te schoppen. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 30-jarige Woerdenaar aanhouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Op het bureau bleek dat de man onder invloed was. Hij werd ingesloten voor verhoor. De dames moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Bestuurder onder invloed

LOENE AAN DE VECHT Op de Provincialeweg N201 heeft de politie vrijdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 37-jarge bestuurder uit Hilversum was omstreeks 18.05 uur betrokken geweest bij een kleine aanrijding. De ter plaatse gekomen politie rook een alcohollucht bij de man en vroeg hem een blaastest af te leggen. Hieruit kwam naar voren dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 440 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Fietsdief aangehouden

HARMELEN Op de Dammolen heeft de politie vrijdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een fietsdiefstal

Op de Dammolen werd omstreeks 16.55 uur een fiets uit de tuin weggenomen door een onbekende man. Even later zag de 14-jarige eigenaresse de man op haar fiets rijden. Het meisje vroeg haar fiets terug. De man gaf de fiets terug. De vader van het meisje sprak de 31-jarige verdachte uit Harmelen aan en waarschuwde de politie. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennep en hasj in woning aangetroffen

MAARSSEN In een woning aan de Zwanenkamp heeft de politie vrijdagmiddag hennep en hasj aangetroffen, de bewoner werd aangehouden.

Door getuigen werd naar de politie gebeld omdat men in de buurt een sterke henneplucht waarnam. Ter plaatse roken de agenten dezelfde lucht en belden bij de betreffende woning aan. De 34-jarige bewoner deed de deur open en verklaarde aan de agenten dat de lucht waarschijnlijk van een plak hasj kwam die in de woning lag. De agenten vroegen of zij binnen mochten kijken en constateerde al snel dat er meer dan alleen een plak hasj in de woning aanwezig was.

Op de eerste verdieping werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 40 stekjes en een aantal grote planten aangetroffen. Ook werd een onbekende hoeveelheid hasj in beslaggenomen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Jongen aangehouden voor vernieling

MAARSSEN De politie heeft zaterdagnacht een jongen aangehouden omdat hij een aantal vernielingen had gepleegd.

Door het cameratoezicht werd omstreeks 00.45 uur gezien dat een jongen op het Harmonieplein vernielingen aan het plegen was. De jongen trapte een vuilnisbak uit de grond en deukte zonder enige aanleiding het dak in van een bestelbus. Agenten konden de 16-jarige jongen uit Maarssen op het Harmonieplein aanhouden. De jongen was onder invloed van vermoedelijk verdovende middelen. Tevens bleek dat er aan een andere auto ook schade was ontstaan omdat de verdachte over het dak gerold was.

Bestuurder onder invloed veroorzaakt bijna aanrijding

KAMERIK Zaterdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 23.50 uur een bestuurder over de Ingenieur Enschedeweg rijden. De bestuurder haalde over de doorgetrokken streep drie andere autos in. Hierbij moesten de autos bijna stoppen om te voorkomen dat er een aanrijding ontstond. De agenten besloten de automobilist te controleren en gaven hem op het Oortjespad een stopteken.

De 35-jarige bestuurder stapte uit zijn auto en liep al wankelend naar de agenten. Een eerste blaastest gaf aan dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 665 ug/l uit. De man kon rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.