Politie Groningen

Zondag 26 augustus 2007

Provincie Groningen, 26-08-2007

Groningen: vernieling caravan

Op de Noorderhaven ontstond zaterdagmiddag een aanrijding tussen de auto met caravan van een 40-jarige inwoner van Helmshorn Dld en een 40-jarige vrachtauto chauffeur uit Oldebroek. De caravan bestuurder passeerde de stilstaande vrachtauto en raakte met zijn spiegel de auto. Nadat de Duitse bestuurder zij n auto had stil gezet gaf de vrachtauto chauffeur uit onvrede een klap tegen de caravan, met als gevolg dat er een forse deuk in de caravan ontstond. De chauffeur ontkent in alle toonaarden. De politie is op zoek naar een getuige die de Duitse automobilist alarmeerde over de schade aan zijn caravan.

Groningen: prostituee mishandeld

Een 26-jarige prostituee werd zaterdagavond in haar pand aan de Nieuwstad mishandeld. De vrouw moest zich in een ziekenhuis laten helpen. De vrouw werd in haar bedrijfspand vermoedelijk door haar 30-jarige ex bedreigd en met een mes gestoken. Na het incident ging de ex er in een personenauto met daarin nog drie andere mannen vandoor. Terwijl agenten bezig waren met het onderzoek passeerde de auto wederom de Nieuwstad. Hierop hielden de agenten twee mannen in de auto, 26 en 28 jaar, uit Groningen aan. In de auto troffen de agenten ruim 50 gram drugs, vermoedelijk cocaïne. De beide mannen zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Groningen: fietser botst onder invloed tegen taxi

Op de Oosterhamriklaan botste afgelopen nacht een 28-jarige stadjer met zijn fiets tegen de taxi van een 64-jarige man uit Groningen. De fietser reed zonder verlichting en zag de taxichauffeur niet afslaan, waardoor hij tegen de zijkant van de auto klapte. De 28-jarige Groninger moest met een hoofdwond naar een ziekenhuis worden gebracht. Daar werd een blaastest van hem genomen en vastgesteld werd dat hij ruim 1.3 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: drugsdealer ingesloten

Op de Noorderhaven zagen agenten afgelopen nacht dat een 22-jarige man uit Alkmaar drugs stond te verkopen aan een 32-jarige Groninger. Toen de heren zich betrapt wisten ging de man uit de stad er vandoor. Na een korte achtervolging verstopte de verdachte zich in de bosjes op het Guyotplein. Dat mocht een aanhouding echter niet tegenhouden. Hij bleek in het bezit van 7 bolletjes cocaïne, die hij onderweg weggooide. De verdachte zit vast.

Winschoten: onrustige binnenstad

In de afgelopen nacht was het erg onrustig op het Marktplein in Winschoten. Op diverse plaatsen vonden vechtpartijen plaats. Een deel hier van werd veroorzaakt door twee broers van 47 en 49 jaar. Zij veroorzaakten in een café nogal wat onenigheid. Dit leidde uiteindelijk tot een vechtpartij waarbij beide mannen met oa barkrukken begonnen te slaan. Een 35-jarige man uit Winschoten raakte daarbij bewusteloos en hij werd naar een ziekenhuis gebracht. Ook een 22-jarige vrouw uit Winschoten moest het ontgelden en zij belandde ook met een gebroken neus in een ziekenhuis. Op aanwijzing van getuigen konden de beide broers worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor het verdere onderzoek van de vechtpartijen. De politie zoekt nog uit wat precies de oorzaak van de onrust is geweest.

Winschoten: vernielingen

Een 27-jarige man uit Winschoten werd afgelopen nacht in de Mr. Stikkerlaan aangehouden . De man had zich bij het bureau gemeld dat hij direct wilde worden opgenomen. Toen hij zijn zin niet kreeg ging hij naar het gebouw van de GGZ/Lentis en begon daar tegen deuren en ramen te slaan en zaken verschillende dingen te vernielen. Het uiteindelijke resultaat was dat de man zijn zin kreeg en in een politiecel werd geplaatst.

Nieuwe Pekela: aanhouding voor mishandeling

Op de Stuutstraat heeft de politie afgelopen nacht een 23-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden. De verdachte was met een groep vrienden op pad, waaronder een 14-jarig meisje. Toen de ouders van het meisje haar mee wilde nemen naar huis, begon de verdachte zich met het ouderlijke beleid te bemoeien. Omdat hij het niet met de ouderlijke keuze eens was sloeg hij de 39-jarige vader in elkaar. Deze liep hierdoor een gescheurd oor, een uitgeslagen tand en diverse schrammen op. De verdachte meldde zich na het incident bij de politie, waarna hij werd ingesloten.. De vader moest zich onder doktersbehandeling stellen en deed aangifte.

Stadskanaal: man gewond na aanrijding

Op de Ceresstraat in Stadskanaal werd afgelopen nacht een 20-jarige man uit Stadskanaal aangereden. Het slachtoffer reed op zijn fiets over de Ceresstraat waarna hij van achteren door een rode personenauto merk Volvo werd geschept. Getuigen zagen het slachtoffer op de voorruit belandden en op straat vallen. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding met een gebarsten voorruit verder en verdween. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een ziekenhuis. Een onderzoek leverde geen auto meer op. De politie is op zoek naar de bestuurder van een bordeauxrode personenauto, merk Volvo, met gebarsten voorruit en een ontbrekende grill. Deze bleef op de Ceresstraat achter. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden via tel. 0900-8844.

Groningen: snelheid controle

In Wildervank werd op de KJ de Vriezestraat een controle gehouden. Van de 790 voertuigen bleken 236 bestuurders zich niet aan de snelheid te houden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km waar 50 km gereden mag worden.


*Op de A 7 bij Leek werd een 41-jarige Groninger aangehouden. Hij met op een lange afstand met een snelheid van ruim 170 km waar soms 90 en soms 120 km per uur gereden mag worden. Na staande houding werd het rijbewijs van de Stadjer ingenomen.


*In Lauwerzijl kregen op de Stadsweg 21 van de 300 bestuurders een boete opgelegd. Waar 80 km gereden mag worden wist een van de bestuurders met 107 km per de controle te passeren.


*Bij een lasercontrole op de Rijksweg moest een 27-jarige man uit Groningen zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 103 km per uur waar hij slechts 50 km mocht rijden.


*In Glimmen werd op de Rijksstraatweg een controle gehouden. Van de 1200 voertuigen werden 230 bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 85 km per uur.

Leek: snelle automobilist met alcohol

Op de Diepswal heeft de politie afgelopen nacht een 27-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden. De bestuurder reed met zeer hoge snelheid over het Hoofddiep richting Leek. Waar slechts 60 km gereden mag worden wist de man een snelheid van 140 km te halen. Op de Diepswal zagen agenten kans de man te stoppen. Hier bleek al snel dat de verdachte ook alcohol had gedronken. Een blaastest gaf aan dat de verdachte 1.5 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd hem direct afgenomen. De verdachte gedroeg zich zeer recalcitrant. Ook zijn 30-jarige passagier verzette zich tegen de controle en sloeg een van de agenten. Uiteindelijk werd hij aangehouden voor belemmering van het onderzoek en overgebracht naar het politiebureau waar hij een proces verbaal kreeg uitgereikt.

Marum: aanrijding met alcohol

Op de Esdoornlaan in Marum ontstond zaterdagavond een aanrijding. Een 50-jarige inwoner uit Marum raakte met zijn auto in de bocht van de weg op de linkerweghelft. Hierbij botste hij op de auto van een 59-jarige inwoonster van Zevenhuizen. Beide voertuigen liepen forse schade op. De inwoner van Marum bleek ook alcohol te hebben gebruikt. Bij een blaastest werd vastgesteld dat de man bijna 2.3 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de Marummer werd ingenomen. De politie maakt proces verbaal op.

Sappemeer:drugsdeals

Naar aanleiding van een melding van overlast stelde de politie zaterdagavond een onderzoek in bij het Tripbos. Toen agenten het terrein opreden vertrokken direct een aantal geparkeerd staande autos. Op grond van het vermoeden dat er met drugs gedeald werd, werd een 40-jarige man uit Muntendam met zijn auto aangehouden. Een onderzoek in de auto leverde een zakje met vermoedelijk cocaïne aan. De verdachte verklaarde van niks te weten. Hij werd aangehouden en ingesloten. Ook een tweede auto met een 23-jarige man uit Hoogezand werd staande gehouden. Deze verdachte bleek een zeer grote som geld bij zich te hebben. Drugs werden niet aangetroffen, maar wel meerdere telefoons die om de haverklap overgingen. Ook deze verdachte werd aangehouden en ingesloten. De politie vermoedt dat de plek bij het Tripbos gebruikt werd voor drugsdeals en stelt een nader onderzoek in.