Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles in het kader van Euregio-project

Beek-Ubbergen, 26-08-2007 o In verband met de grensoverschrijdende aanpak van alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in het verkeer heeft de politie zaterdag tussen 21.00 uur en 03.00 uur aan beide kanten van de grens controles gehouden. De politie Gelderland-Zuid werkte hierbij samen met de Marechaussee en 37 Duitse collegas.

De alcoholcontroles aan de Nederlandse grenskant vonden plaats op de Nieuwe Rijksweg in Beek-Ubbergen. In totaal is bij 419 bestuurders een blaastest afgenomen. Hierbij hadden zes personen teveel gedronken. Twee Duitsers die aan de Nederlandse zijde werden gecontroleerd, bliezen 265 ug/l en 380 ug/l. Zij betaalden hier direct een boete voor van respectievelijk 220 en 300 euro.

In het Euregio-project vinden diverse keren per jaar gezamenlijke politiecontroles plaats. Aan de Duitse zijde van de grens controleert de politie Kleve óók (Nederlandse bestuurders) op drugsgebruik. Aan preventiekant
worden voorlichtingsactiviteiten naar de doelgroep, jongeren tussen 18 en 25 jaar, nauw op elkaar afgestemd. Hiertoe is onlangs een informatiecampagne onder de naam Startklaar gestart. Het samenwerkingsproject dat in 2005 is begonnen, loopt voor tenminste drie jaar.

(12)