Ingezonden persbericht

Hi Nieuws

Datum
26 augustus 2007

Nummer
Hi24

Taco Cohen uit Utrecht nieuwe wereldkampioen 'Mobielwerpen Freestyle'

Nederlanderse winnaars Hi NK Mobielwerpen gooien zichzelf in de kijker in Finland

Zaterdag 25 augustus werd Taco Cohen uit Utrecht de nieuwe wereldkampioen Mobielwerpen Freestyle tijdens het Mobile Phone Throwing Championship in Finland. Tijdens het Hi NK Mobielwerpen afgelopen vrijdag in het Olympisch Stadion was iedereen al onder de indurk van zijn 'handstand gevolgd door achterwaartse salto'- act. En ook de Finse jury was direct overtuigd. Maar niet alleen daarom vierde de Nederlandse delegatie mobielwerpers in het Finse plaatsje Savonlinna feest. Bij het afstandwerpen voor vrouwen verbeterde de Rotterdamse Farah El Ajroudi namelijk haar Nederlandse record met 8 meter en werd in Finland 2e met een indrukwekkende 42.06 meter. De wereldtitel ging net aan haar neus voorbij, Eija Laakso uit Finland verdedigde haar titel met verve. Groninger Gerben Kiffen, vrijdag nog Nederlands kampioen geworden, kwam in Finland helaas niet verder dan een 18e plaats. Bij de mannen ging de wereldtitel met 89,62 meter naar Tommi Huotari uit Finland. Taco Cohen in actie in Finland

Voor hoge resolutie beeldmateriaal klik hier.

Taco Cohen veroverde de wereldtitel bij het Mobile Phone Throwing Championship door het uitvoeren van een bellende jongleer act gevolgd door een salto, waarna hij op zijn handen stond en met één hand de mobiel weg wierp. 'Deze titel is mijn mooiste verjaardagscadeau', aldus de jarige wereldkampioen Taco (19), 'Ik vond het een grote eer om voor ons vaderland te strijden, maar bovenal vond ik het een super leuke ervaring!'.

Hoewel er delegaties uit alle windstreken kwamen, waren het de Finnen die het beste presteerden in de sport Arena Kyrönniemi. Vooral bij het afstandwerpen voor mannen waren zij superieur. Een podiumplaats voor Nederlands kampioen Gerben Kiffen zat er niet in. 'Het was fantastisch om Nederland te mogen verdedigen, al was het resultaat wat mager.' zei Gerben, 'Mijn eigen Samsung E700 - ingetapet voor extra grip - heeft helaas niet de gewenste afstand afgelegd.' Wereldkampioen Mikko Lampi (Finland) zou alleen zijn titel komen verdedigen als zijn wereldrecord van 94.97 meter verbroken zou worden. Dit was niet het geval, de verste mobiel kwam niet verder dan 89.62 meter.

Overzicht winnaars WK Mobile Phone Throwing Finland (inclusief plaatsing van de Nederlanders)

Winnaars Freestyle
1. Taco Cohen uit Utrecht
2. Elina Pitkänen (Finland)
3. Juho Dillström (Finland)
Winnaars Afstandwerpen voor mannen Afstand
1. Tommi Huotari (Finland) 89.62 meter
2. Mika Paajanen (Finland) 76.68 meter
3. Mikko Haikala (Finland) 73.36 meter
18. Gerben Kiffen (Nederland - Groningen) 49.83 meter
Winnaars Afstandwerpen voor vrouwen Afstand
1. Eija Laakso (Finland) 44.49 meter
2. Farah El Ajroudi 42,06 (Nederland - Rotterdam) 42.06 meter
3. Tuija Helenius (Finland) 40.48 meter

Mobile Phone Throwing Championship In 2000 werd voor het eerst het Mobile Phone Throwing Championship georganiseerd in het Finse Savonlinna. Een paar jaar later sloten ook de andere Scandinavische landen zich hierbij aan en werd het omgedoopt tot een heus WK. Hi, het mobiele jongerenmerk in Nederland, adopteerde het sportieve evenement en organiseert sinds 2005 het Hi NK Mobielwerpen. Sindsdien is het Hi NK Mobielwerpen een jaarlijks terugkerend evenement. En is het mobielwerpen uitgegroeid tot een wereldwijde happening met deelnemers uit Rusland, Amerika, Finland, Oostenrijk, Canada, Estland, Duitsland, Nederland en Hongarije.

Over Hi
Hi is het mobiele jongerenmerk in Nederland dat spraak, data en messagingdiensten aanbiedt op de mobiel. Hi is in Nederland de mobiele speler op het gebied van messaging en wil door zijn manier van communiceren dicht bij zijn doelgroep staan. Hi stelt zich tot doel om met zijn diensten en toepassingen het sociale contact tussen jongeren te versterken. Onlangs heeft Hi daartoe de Hi Society opgericht. Hi richt zich met name op jongeren van 18 tot 24 jaar maar ook op iedereen die 'ouder is en zich jonger voelt' en 'jonger is en zich ouder voelt'. Hi bedient ruim 2 miljoen mobiele klanten in Nederland.

- Einde bericht -