Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 26-08-2007

Winkeldiefstal door veelpleger

VEENENDAAL - Zaterdagavond omstreeks 18.45 uur is een man aangehouden in verband met diefstal uit een winkel aan de Hoofdstraat.

De 32-jarige verdachte uit Veenendaal werd door het winkelpersoneel opgemerkt toen deze de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen. De politie nam de man vervolgens over en sloeg hem vanwege zijn gedrag in de boeien. De verdachte spuugde naar een winkelmedewerker die aangifte van mishandeling heeft gedaan. De man blijkt een bekende van de politie en is op het politiebureau ingesloten.

Onder invloed op de weg

COTHEN - Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur heeft de politie op de Cob Balkplein een bestuurder onder invloed van alcohol aangehouden.

De bestuurder werd staande gehouden voor een algemene verkeerscontrole. Toen de agenten een alcoholcontrole bij hem wilde afnemen, weigerde hij dit en werd agressief. Uiteindelijk blies hij toch en bleek hij onder invloed van alchol te zijn en werd aangehouden. Op het politiebureau werd vervolgens een ademanalyse bij de 58-jarige man uit Cothen afgenomen, hieruit bleek hij 645 ug/l in zijn lichaam te hebben. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Weer teveel alcohol

RHENEN - Vrijdagavond 24 augsutus omstreeks 22.30 uur heeft de politie een bestuurder op het Koningin Elisabethplantsoen aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De man bleek al vaker onder invloed van alcohol te zijn aangehouden.

De bestuurder viel op omdat zijn verlichting kapot was. Toen surveillerende agenten hem daarop wilden wijzen, roken zij een alcohollucht. Uit de eerste blaastest bleek hij onder invloed van alchol te zijn en werd hierop aangehouden. De 34-jarige man uit Lunteren is hierop meegenomen naar het politiebureau waar uit de ademanalyse bleek dat hij 355 ug/l in zijn lichaam had zitten. Verder bleek hij in de afgelopen vijf jaar al drie keer eerder voor rijden onder invloed van alchol te zijn aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

VEENENDAAL - In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 augustus heeft de politie omstreeks 03.00 uur een man aangehouden op de Tuinstraat in verband met belediging van een agent.

De politie werd ingeschakeld omdat enkele klanten een horecagelegenheid niet wilden verlaten. De bezoekers werden meerdere malen gevorderd weg te gaan. Omdat een van hen hier niet naar luisterde en door bleef gaan met het beledigen van de agenten, werd hij hiervoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 25-jarige verdachte uit Veenendaal werd op het politiebureau verhoord.

Onder invloed op de brommer

VEENENDAAL - In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 augustus heeft de politie omstreeks 03.00 uur een bromfietser op De Dorsvloer aangehouden in verband met rijden onder invloed van alchol.

De bestuurder viel op omdat hij over de weg slingerde. De 20-jarige verdachte uit Veenendaal werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek hij 855 ug/l in zijn lichaam te hebben. De man bleek verder niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geweldadige beroving; getuigen gezocht

VEENENDAAL - Zaterdagochtend 25 augustus vond op De Sterke Arm een tasjesroof plaats waarbij geweld werd gebruikt. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 09.30 uur liep het 79-jarige slachtoffer van de supermarkt naar De Sterke Arm. Toen zij over het bruggetje was en in het park liep, werd zij door een onbekende dader in hun rug geduwd waardoor zij ten val kwam. Tijdens de val is zij van haar tas beroofd. Zij liep door de val lichte verwonindingen aan haar hoofd en handen op. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. De politie verzoekt met name de vrouw die na de beroving als eerste direct hulp aan het slachtoffer heeft verleend, zich bij de politie Heuvelrug te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900 - 8844 of aan het bureau.

Laatst gewijzigd 26-08-2007 11:09 | © Politie Utrecht